Ajutati-ma va rog cu un raspuns. Pot face factura pentru servicii prestate (răspuns la intrebari) pe parcursul a 2 luni sau trebuie obligatoriu sa facturez lunar?
Spuneti-mi va rog daca stiti: Colegiul Medicilor trebuie sa imi trimita e-factura către PFI pentru cotizatia anuala de membru platita online pe platforma Colegiului?
Mai pot deduce din chirie valoarea reparatiei la acoperisul casei daca:
- nu am contract de prestari servicii;
- am conversatia pe whatsapp cu firma din care reiese ca am facut o comanda scrisa a lucrarii pe un site din care am ales apoi firma respectiva pentru efectuarea lucrarii;
- am doar o foto a facturii completată de mana;
- plata am facut-o in alt cont bancar decat cel al SRL scris pe factură?
Mai am:
- foto chitanta scrisa tot de mana;
- foto deviz nesemnat, doar cu stampila SRL;
- conversatia cu firma din care rezulta că nu vrea sa imi lase documentele originale.
Sunt persoana fizica proprietara a unui imobil pe care l-am inchiriat si folosesc contabilitatea in partida simpla pentru calcularea impozitului pe chirie. Imi puteti spune va rog daca pot deduce din chirie amortizarea imobilului la valoarea impozitata de primarie?
Sunt persoana fizica proprietara a unui imobil pe care l-am inchiriat si folosesc contabilitatea in partida simpla pentru calcularea impozitului pe chirie. Imi puteti spune va rog daca pot deduce din chirie amortizarea imobilului la valoarea impozitata de primarie?
Va rog ajutati-ma cu o problema. Folosesc contabilitatea in partida simpla pentru chiria primita de la o casa pe care am inchiriat-o si care se afla in alta localitate decat cea in care eu domiciliez. Spuneti-mi va rog daca in acest caz cheltuielile cu deplasarea (cazare, transport) in localitatea in care se afla casa inchiriata pot fi deduse din venitul realizat cu inchirierea?
Buna ziua,
Cotizatia lunara/anuala la Colegiul Medicilor si asigurarea de răspundere civilă profesională a unui medic (asigurarea de malpraxis) sunt deductibile din venitul brut al unui PFI? Se pot deduce integral sau intr-o anumita limita?