Domnule înțelept, Nu îmi vine să cred cât de obtuză poate fi gândirea unui om care nu vrea să ofere o soluție. Eu nu o suspectez de rea credință sau de înșelăciune pe doamna care mi-a vândut apartamentul împreună cu boxa. Boxa este desenată pe planul releveu al apartamentului doar atât. Toate apartamentele au incluse fiecare câte o boxă. Nu există cartea tehnică (eu nu pot să cred). Nu există planul subsolului (eu nu pot să cred). Blocul a fost expertizat tehnic și inclus in clasa de risc seismic 2. Pe ce bază? Cu ochiometrul?
Cum își poate imagina cineva că un bărbat de 93 de ani care a trăit o viață într-un apartament situat la etajul 3 dintr-un bloc cu 3 etaje, fără lift, nu este cel puțin ajutat de către comunitate? Cum își poate imagina cineva că într-un bloc, unde pe scara de bloc unde sunt doar 12 apartamente, vecinii nu se cunosc între ei? Cum își poate imagina cineva că măcar o dată pe an vecinii nu se întâlnesc în zona boxelor, dacă nu la adunarea generală a asociației, unde se discută situația boxelor de la subsol? Cum își poate permite un administrator să închidă ochii la subsolul blocului, unde se presupune că există niște reguli de respectat. În cvartalul de blocuri rusești de lângă academia militară există un program cu rândul la serviciul de verificare zilnică a boxelor din subsol (siguranța stării de fixație, a ușilor, a instalațiilor, stingerea luminilor etc.), lucru care se aduce la cunoștință zilnică a administrației.
Aici este vestul sau estul sălbatic? Nu vedeți că atitudinea este una ostilă? Ce vină are un om care nu are toate detaliile? Ce rost mai are administrația unei asociații de proprietari? Eu nu vreau să dau în judecată pe nimeni. Vreau să se facă bine mintea bolnavă a unor semeni, să eliminăm invidia din viețile noastre, să ne ajutăm unul pe celălalt. Fiți oameni.
ynocentta a scris:
Este o diferenta semnificativa intre dreptul de folosinta si dreptul de proprietate,in special din punct de vedere juridic
Cum in actul de achizitie apartament precizati ca este mentionat ca vi se cedeaza si dreptul la o boxa din subsol 'fara alte precizari ,este evident ca dvs ati achizitionat strict apartament
Verificati la asociatia de proprietari si la OCPI daca boxele din imobil au statut de proprietate individuala si daca sunt notate in CF