avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Bibi29

Activitate Bibi29

Am o rugaminte la dumneavoastra. Adminitratora de la blocul la care locuiesc a strins o suma de bani de la locatari pentru a da culoare la fatada de bloc. Pentru firmele au cerut o suma foarte mare s-a renuntat la lucrare dar administratora nu vrea sa restitue banii la oameni. Cum procedez in acest caz sa iau banii inapoi. Va multumesc anticipat.
Mi-a luat 10% cass ce sare de 3000 de lei la pensia mea, dar statil mi-a luat si 45 de lei cass de la urmas prizonier de razboi. Cum se face ca cei 10% care a luat de la suma de 492 de lei care beneficiez de legea 118/ 1990 dar culmea legea e ce sare de 3000 de lei .E normal? Va multumesc anticipat. Va rog raspundeti.
Ma refer la faptul ca 71 lei e impozitul luat pe pensia mea actuala de 3713 lei. Se face ca CASS sa fie 120 de lei cumulat cu venitul de la legea 118/ 1990 si impozitul sa fie cumulat cu venitul din legea 118/1990 si sa fie 108 lei care e mai mare de 71 lei in prezent . Tot statul sa cistige.
Asta e calculul? Va multumesc.
Am o rugaminte la dumneavoastra, si anume : Daca am o pensie pentru limita de virsta si imi retine ce am peste 3000 de lei cass cred ca e normal
Insa am si 494 de lei fiind urmas al prizonierilor de razboi in Siberia si statul ia si de aici 10 % pentru cass. Este legal sa ia din doua parti , eu fiind o singura persoana. Va multumesc anticipat.
Imi puteti a raspunde la o intrebare? Daca de la 1 August imi retine CAS la pensie 10 % ce depaseste 3000 le , este legal? Am pus aceasi intrebare pe inernet si raspunsul a fost ca cu poti opri CAS la pensionari pentru ca au contribuit inainte de pensie. Cum considerati ca este legal? Va multumesc anticipat
Inca ceva. Il pot folosi cum doresc eu? Va multumesc anticipat.
Daca am primit loc de veci prin legea 118/1990 si daca sotia se duce prima( noi sintem vaduvi si traim in concubinaj) pot sa o ingrop in acest loc de veci?
Pot sa nu platesc imozitul pe pensie daca am 118/1990?

Poate sa imi fie oprit cas de 10% daca beneficiez de legea 118/ 1990?
Va multumesc anticipat.
E vorba de 10% de CAS , dar si fostul presedinte Basescu a pus 5% , si niu a fost lasat de curtea constitutionala si .s-a anulat..Azi sintem in aceasi situatie si curtea cred ca se va sesiza. Cum credeti? Va multumesc anticipat.