avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate dobrica_emilia@yahoo.com

Activitate dobrica_emilia@yahoo.com

Bună ziua! Nu mă pricep. Mă puteți sprijini în redactarea unui text prin care să-mi exprim pozitia ca reclamanta într-un dosar, care este pe contencios administrativ . Am primit întâmpinarea din partea pârâtului. Termenul îl am în octombrie
Avocatul are un contract semnat, bănuiesc, care probabil , pt a apela la serviciile acestuia, indiferent de litigiu,care sa reprezinte UAT/Consiliul local, poate sa ceara cheltuieli de judecată? Menționez că am mai fost in litigiu, UAT reprezentat tot de avocat, și nu au solicitat cheltuieli de judecată. Conform cărei legislații , are dreptul să ceară, având în vedere că este deja platit din bugetul instituției pt serviciile pe care le face, indiferent de litigiu.
Bună ziua! Am introdus o acțiune în instanță, in contencios administrativ și fiscal, privind anulare act administrativ.Am acționat împotriva UAT, Consiliului local și Primarului. Aceste instituții sunt reprezentate de un avocat, cu contract de prestări servicii, aprobat de către Consiliul local, precizez că nu există în organigrama consilier juridic. Întrebarea este:poate primarul /UAT/consiliul local reprezentat
prin avocat, care are împuternicire avocaționala, să-mi ceară cheltuieli de judecată?
Buna ziua! Terenul din jurul blocurilor,de exemplu căile de acces, aleile, grădinile aparțin domeniului public sau este spatiu comun? Se poate îngrădi dreptul de a sta in fata blocului pe băncuțele amplasate în fața blocului, copii să se joace? Bineînțeles cu respectarea programului de liniște. Întreb că unii vecini, sunt deranjați că copii se joacă, că mai tipa, că mai plâng,ceea ce este firesc, cu motivația că există parcuri și să ne ducem cu ei acolo. Doresc să știu dacă există un art din codul civil sau din altă lege, care sa fie in favoarea mea. Mulțumesc
Bună ziua! Sunt funcție publica de execuție și sunt in preaviz. In perioada preavizului am optat pt o alta funcție publică la alt compartiment. Problema, este că se scurge preavizul și nu am primit niciun document, atât pt încetare , cat și pt ce am optat. In aceasta situație eu ce trebuie sa fac, că mi-e teama sa nu am surpriza că la finalul preavizului sa nu am decizia pt ce am optat și să intru în rezervă. Nu mi s-a comunicat nimic, iar cel de la resurse umane nu face nimic . Va rog sa mă îndrumați in acest sens. Mulțumesc.
Buna ziua! DEO a solicitat certificat de urbanism pt intarire retea jt in vederea racordarii utilizatorului. Problema este următoarea: in documentatia depusa sunt Autorizatia de construire pt construire put forat, care intre timp s-a incheiat un contract de comodat cu o societate, pe o perioada de 3 ani, cu proprietarul de drept. Aceasta autorizatie nu mai este valabila, nu are receptie, nu s-a inscris la cartea funciară, contractul de comodat eliberat de notar public nu a fost transmis la OCPI. S-au actualizat datele cu privire la teren (alt nr. de carte funciara, modificarea destinației imobilului in intravilan/extravilan), nu exista un act notarial de completare la contractul de comodat. In alta ordine de idei, se poate face schimbarea investitorului , cum este acest contract de comodat, care are titlu de imprumut, cu Autorizatia de construire, desi este constructie definitiva? utilizatorul pt care face racordul la constructie poate fi altcineva, nu proprietarul de drept, avand in vedere ca perioada este mica? multumesc
Buna dimineata! Sunt functionar public la o primarie de comuna, in urma sentintei civile definitiva si irevocabila, m-am intors inapoi la compartimentul urbanism de unde am fost mutata temporar. Problema este ca colegul care mi -a tinut locul, preciz ca persoana respectiva nu este functionar public, fiind consilierul primarului, nu mi-a predat nimic pe linie de urbanism, desi verbal si scriptic are cunostinta. As dori ce procedura ar trebui facuta ca domnul sa-mi predea ce tine de linie de urbanism, deoarece este un impediment imi a-mi desfasura activitatea conform fisei postului, Multumesc.
Buna ziua

As dori un model de plangere penala pentru nerespectarea dispozitiilor hotararii judecatoresti privind suspendarea unui act administrativ(SUSPENDARE DISPOZITIE DE MUTARE TEMPORARA)

va multumesc anticipat