avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Bineata

Activitate Bineata

Bună seara.Detin un teren extravilan,am apa trasa pe el și vreau sa fac o terasa sau o aplecătoare închisă ,în continuarea rulotei pe care o am amplasată acolo.Vreau să o închid să nu am probleme cu zăpada/ploiaia.Ce pot construi să nu necesit autorizație construcție pt ca nu ne dă voie primăria să construim.?!Am înțeles fără acoperiș ,fără beton…ce aș putea face??Multumesc frumos
Bună ziua.Detin un teren extravilan în care,în urmă cu 60 ani a fost construia o căsuță bătrânească.Mentionez ca mai am doi vecinii,unul în stângă ,unul in dreapta este sursa de curent și gaze.Primarul spune ca nu ne dă voie sa amplasam nici un container darămite sa construim ceva…Vroiam sa amplasam o căbănuță mica,sa putem merge în weekend,chiar nu se poate construi nimic?!Multumesc înzecit de răspuns.
Bună ziua .Vreau să înființez o asociație juridică împotriva abuzurilor și încălcărilor constituționale,apărarea drepturilor românilor,care să pot ataca în instanță niște legii care sunt abuzuri constituționale. Vă rog .să ne explicați forma in care putem obține cele mai mari rezultate. Mulțumesc
Bună seara.
Dacă sunt pensionat pe caz de boală,grad 2,fără drept de muncă ,pot să fac parte din comisia de votare ,care ulterior or sa ma cu plătească?!Banii îi ridic cu buletinul;înregistrez venit?!Exista riscul să pierd pensia?!
Multumesc
Bună ziua.Pt a deschide o afacere cod caen 9602 ,strict cosmetica facială și pt a angaja o fată,ce formă de instituție trebuie?II,PFA,SRL,etc?Multumesc

POPA GHEORGHE a scris:

Puteti inregistra la Registrul comertului firma ca PFA sau II si sa declarati activitatea la ANAF.
Daca dvs. prestati activitate aveti nevoie de document de calificare. La fel si angajatii pentru care trebuie sa incheiati contracte individuale de munca.
Locatia unde prestati activitate trebuie sa aiba utilitati si dotari care sa respecte normele sanitare pentru a se obtine autorizatie sanitara.
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
si aici: [ link extern ]

Bună ziua,vreau să vă întreb dacă am și o zonă de cosmetică,tratamente faciale /și cu aparate,pot pe același cod caen?9602?
Multumesc!

Bineata a scris:

Bună ziua.Vreau să vă întreb dacă deschid un salon de manichiură-pedichiură(,strict) cod caen 9602,sa angajez personal calificat pot face asta cu o întreprindere individuală?sau trebuie PFA?In afara de autorizația dsp,primărie,contract deșeuri,deratizare,mai trebuie ceva?
Mulțumesc anticipat

Bună ziua.Vreau să vă întreb dacă deschid un salon de manichiură-pedichiură(,strict) cod caen 9602,sa angajez personal calificat pot face asta cu o întreprindere individuală?sau trebuie PFA?In afara de autorizația dsp,primărie,contract deșeuri,deratizare,mai trebuie ceva?
Mulțumesc anticipat

Mulțumesc frumos
atticusfortezza a scris:

Da.

Buna ziua,pot sa practic masaj facial cu dispozitiv ,tip stilou cu microace pe cod Caen 9602?
Mulțumesc