avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate cfs

Activitate cfs

Va salut. Am contract de munca cu 8 ore pe zi. In 2014 am avut si un contract cu o alta firma, pentru realizarea unei activitati punctuale, pentru care am fost platit prin contract de colaborare, in baza codului civil.

Contributiile au fost retinute si achitate de firma respectiva.

Nu sunt PFA!!!!

Trebuie sa mai depun si eu vreo declaratie? Daca da, ce termen are?

Multumesc
Va multumesc pentru raspuns. Sper ca in viata reala cititi cu atentie documentele puse la dispozitie de clienti.

NU SE SCHIMBA PROPRIETARUL.

Am scris deja mai sus ca prin actul aditional se intampla 2 lucruri:
- Imprumutatul preia si calitatea de Garant ipotecar
- Garantul ipotecar este absolvit de orice obligatie in Contract.

Prin urmare, intrebarea mea era urmatoarea: este OK felul in care este formulata ultima fraza din Actul aditional, sau lasa loc de interpretari?
Daca ne spuneti modelul tractorului o sa va spunem exact specificatiile motorului, eventual gasim o fisa tehnica. In functie de model si vechime poate avea intre 65 si 300 CP (motoarele diesel de generatie noua au turbina si dezvolta puteri mult mai mari decat in trecut).
In cartea tehnica o sa gasiti o rubrica numita "putere motor" exprimata in KW (kilowati).

Conversia KW - cai putere se face dupa formula 1 kilowatt = 1.34102209 cai putere
Buna ziua, urmeaza sa semnez un ac aditional la un Contract de credit.

In Contractul de credit exista la momentul actual un Imprumutat si un Garant ipotecar.

Actul aditional vizeaza eliberarea Garantului ipotecar de obligatiile pe care le are in contract.
Prin actul aditional,
- Persoana 1 primeste rolul de Imprumutat si garant ipotecar
- Persoana 2 pierde rolul de Garant ipotecar si devine "Declarant".

Apelez la voi cu privire la ultima fraza din actul aditional, este OK felul in care este formulata sau lasa loc de interpretari?


ACTUL ADITIONAL NR. ....
LA CONTRACTUL DE CREDIT NR. ......

Încheiat în ...... astăzi, ......între:

Banca ...... [date identificare],
si
Persoana 1 [date identificare] , in calitate de imprumutat si garant ipotecar,
Persoana 2 [date identificare] , in calitate de declarant,

Avand in vedere [fundamentele actului aditional] , partile contractului de credit nr. ...... au agreat asupra urmatoarelor modificari si completari:

Persoana 2 [date identificare], pierde calitatea de garant ipotecar si nu mai are nicio obligatie fata de Banca decurgand din aceasta calitate.

Prezentul act adiţional a fost semnat in limba romana, in 2 (doua) exemplare originale pentru Banca si cate un exemplar original pentru celelalte parti si face parte integranta din Contractul de credit nr. ......

Restul prevederilor Contractului de credit nr. ...... care nu vin in contradictie cu prezentul act aditional raman neschimbate si se aplica in consecinta.

Semnaturi,


Multumesc pentru raspuns, freeelis.
Sa va spun cum s-a rezolvat.

Au mers impreuna la Notar si au anulat contarctul de comodat, deoarece persoana care a dat bunul in comodat nu a inteles ce afce. Trist, dar adevarat. Bine ca s-a rezolvat!
Va multumesc pentru interventii.

Este o informatie sigura cea cu taxa judiciara de 3%, atat timp cat toata procedura se desfasoara la notar?
Sunt casatorit din 2011 si am impreuna cu sotia un apartament prin programul ”Prima casa”, proprietari 50% fiecare, ea codebitor. Am stabilit sa depunem actele pentru divort, de comun acord, la notar.

Ne-am inteles sa raman eu cu creditul si apartamentul, iar ea cu o serie de bunuri mobile achizitionate in aceasta perioada.

Referitor la preluarea creditului, am descoperit ca legea a fost modificata prin 2011 prin Ordinul Nr. 2024 din 23.05.2011, si as putea prelua creditul:

Articolul 5.11
(1) Finanţatorul îşi exprimă acordul în numele şi în contul statului pentru preluarea finanţării garantate şi a dreptului de proprietate asupra locuinţei/locuinţei viitoare în cadrul programului de către:
[....]
c) unul dintre soţi, ca efect al partajului, în condiţiile legii.

Am urmatoarele intrebari:
- actiunea de partaj poate incepe odata cu depunerea actelor pentru divort, sau trebuie asteptat pana la emiterea certificatului de divort?
- ce taxe se platesc pentru partaj? Citisem pe net ceva de 3% din valoarea bunurilor partajabile.
- alte sfaturi utile de care sa tin cont in aceasta perioada?
O rudă de-a mea are nevoie de ajutor privind următoarea situație:

- în octombrie 2012 această rudă (să îi spunem P1) a vândut un autoturism Oltcit ,înmatriculat pe numele său, prin Contract de vânzare-cumpărare către o altă persoană fizică (să îi spunem P2).
- autoturimul a fost radiat de la fisc, fiind eliberat Certificat fiscal, predat cumpărătorului (P2) alături de celelalte documente ale autovehicului.

- Cumpărătorul (P2) a vândut la rândul lui unei alte persoane (P3). Nu știu dacă P2 a apucat să o înmatriculeze pe numele său, însă probabil nu a făcut acest lucru.

- În ianuarie 2013, P3 a apelat la P1 (vânzătorul inițial din octombrie 2012) în vederea întocmirii unui Contract de comodat, la notar. Aici nu înțeleg cum naiba P1 a fost de acord să semneze acel Contract de comodat la Notar - în calitate de proprietar - tot ce pot să vă spun este că a făcut-o din bunăvoință față de P3, care altfel ar fi trebuit să achite taxa de poluare de circa 10.000 LEI noi.

- Poate părea incredibil - dar P1 a mers la notar cu P3 și a semnat un contract de comodat prin care îi oferă în folosință autovehicului pe o perioadă de 10 ani.

- În acest moment, autovehiculul este radiat de P1 de la Primărie (fisc) și nu știu dacă este luat pe rol de cineva.

- La Poliție, autovehiculul este înmatriculat pe numele lui P1 - care l-a înstrăinat în 2012 către P2 și l-a dat în comodat în 2013 față de P3.

Cum se poate remedia această problemă din punct de vedere legal - în opinia mea P1 a dat în comodat (ÎN CALITATE DE PROPRIETAR) către P3 un automobil radiat de la Fisc și care fusese înstrăinat către P2.

Mulțumesc de răspunsuri.