avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1357 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Florin xtx

Activitate Florin xtx

Luna iunie 2025 are un numar de 20 zile lucratoare, 10 zile libere din care 3 zile(1, 8, 9) sarbatori legale. Eu lucrez in schimburi si repausul saptamanal imi edte acordat in alte zile decat cele de sambata si duminica. Daca am lucrat in ziua de 1 si 8 iunie dar per total luna am beneficiat de un total de 10 zile libere ca si ceilalti salariati al caror repaus saptamanal este sambata si dumnica, angajatorul mai are vreo obligatie fata de mine intrucat am lucrat in zile de sarbatoare? Angajatorul spune ca nu intrucat am beneficiat de toate cele 10 zile libere in luna??
Luna august 2025 are un total de 20 zile lucratoare, 10 zile libere(repaus saptamanal) si 1 zi libera sarbatoare legala. Un salariat lucreaza in ziua de 15 august-sarbatoare legala iar in luna in data de 18 august i-a fost compensata cu zi libera, per total luna salariatul a beneficiat de 11 zile libere. Angajatorul mai are vreo obligatie legala fata de acest salariat??
CL este Consiliul Local Municipal, iar parata este operator economic Sc... SA la care Consiliul Local este actionar unic.

Nu sa solicitat acest lucru.

Cornel Vasile a scris:

A solicitat si suspendarea executarii primei hotarari?

In cazul unei hotarari pronuntate la fond de Tribunal prin care s-a stabilit reintegrarea salariatului pe postul detinut anterior cu plata tuturor drepturilor cf art. 80 din Codul Muncii, sentinta executorie provizoriu, angajatorul a reintegrat salariatul pe post fara sa plateasca drepturile si a introdus apel impotriva sentintei. Intrebare: angajatorul este obligat pe langa reintegrare sa ii plateasca si salariile si celelalte drepturi de care a fost privat pana la solutionarea apelului(ramanerea definitiva) sau poate astepta solutionarea litigiului??? In cazul in care tb facuta si plata aceasta se face esalonat potrivit OUG nr. 156/2024 sau integral?? Angajatorul este un operator economic Sc... Sa la care CL este actionar unic.
Angajatorul a primit de la salariat o decizie medicala asupra capacitatii de munca gradul 2 de invaliditate, unde capacitatea de munca este diminuata +autoservire pastrata parțial Intrebare: contractul de munca inceteaza de drept conform art 56 alin. 1 lit. C sau trebuie sa ii oferim alt loc de munca???
Da, a incetat CIM-ul ulterior incidentului.

Cornel Vasile a scris:

A încetat c.i.m.?

Un fost salariat conducator auto care intre timp a demisionat a adus un prejudiciu patrimonial societatii in sensul ca in timpul serviciului a fost implicat din vina sa intr-un eveniment rutier in urma caruia a avariat atat masina societatii cat si cealalta masina participanta la trafic. Cum poate recupera societatea prejudiciul adus de fostul salariat? Care este temeiul legal mai exact? Multumesc!
La nivel de unitate exista urmatoarea situatie:
-exista 2 organizatii sindicale care si-au obtinut reprezentativitatea in instanta cf Legii nr. 367/2022.
-intre timp unul din sindicate desi a depus la angajator dovada obtinerii reprezentativitatii sale(sentinta civila a judecatoriei) , la momentul acesta nu mai are inscrisi in sindicat membrii care sa reprezinte cel putin 35% din nr total de angajati ai societatii(o parte din acesti membrii fie s-au retras, fie au migrat la celalalt sindicat).
- nu exista depusa cerere la instanta prin care sa fi fost contestata reprezentativitatea acestui sindicat care in teren nu mai are numarul necesar de membrii
Intrebare: in aceste conditii la negocierea CCM la nivel de unitate angajatorul invita ambele sindicate sau doar pe cel care are numarul(procentul de min 35%) de membrii? Mentionez inca o data faptul ca ambele sindicate au depus la angajator sentintele civile prin care au obtinut reprezentativitatea si nu avem dovada ca celalalt sindicat a fost contestat, desi stim ca unul din ele nu mai are numarul de membrii???
Va rog sa imi specificati daca la reintegrarea unui salariat pe postul detinut anterior trebuie sa ii platim drepturile salariale cal ulate conform art. 80 C muncii de la data reintegrarii si pana la data reintegrarii (adica in intregime la data efectiva a reintegrarii) sau esalonat in 5 ani conform art. 8 alin. 1 din OUG nr. 156/2024(ordonanta trenulet). Mentionez ca angajatorul este operator economic Sc... SA de transport public local careia i se aplica prevederile OG nr. 26/2013 in sensul ca actionarul unic este Consiliul Local Municipal. Cu stima!