avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate mjion

Activitate mjion

inrebare 1 : pot cere cercetarea disciplinara a unui magistrat, in termenul de 1 an de la fapte(fapte din iulie 2011), in baza legii 24/2012 ?? sau se va ancheta doar in baza art 99 din leg. 303/2004??
intrebare 2 : pot cere cercetarea disciplinara a unui magistrat, a depasit termenul de 1 an ( fapte din Martie 2011), insa sa invoc cercetarea disciplinara pe articole din noua lege 24/2012??
va multumesc
Va rog este corect ? Am depus o plangere penala, care a fost repartizata la procurorul de caz A. In cadrul sectiei penale exista procurorul sef B. si procurorurul sef adjunct C. Procurorul A efectueaza diferite acte procedurale..etc, printre care si diferite adrese catre diferite institutii care sunt semnate de procurorul B.si uneori de catre C..( cand acesta B. lipsea..etc). Dupa o perioada, procurorul A. este detasat, si lucrarile aflate in lucru au fost distribuite la alti procurori. Lucrarea mea a fost data(luata) la procurorul C. care era procuror sef adjunct sectie, si semnase diverse acte emise si efectuate de fostul procuror A.
Este legal ca lucrarea mea sa fie finalizata, solutionata si rezolutie emisa si semnata de procurorul C. ???
va multumesc, cu stima stefan
Răspuns la discuția Anularea unui act administrativ
stimata doamna, daca am aflat de actele administrative nelegale in octombrie , iar eu am introdus cerere de revizuire invocand anularea actelor, nu am depus plangere prealabila la autoritatea competenta, acum, astazi pot face plangerea prealabila? pot repune in termen actiunea?
va rog, cine are jurisprudenta revizuire- contencios-nu sunt parte in dosarul solutionat- dar am un interes legitim - cum fac sa pot sa ma "lipesc" la acest dosar? am vazut odata o speta asemanatoare dar nu o mai gasesc...please...cine poate sa ma ajute..!
va multumesc,
Stimata doamna Gabriela Pintea, intodeauna ati dat raspunsuri clare si profesioniste. Va rog sa-mi spuneti pe scurt daca aceasta lege este viabila avand in vedere art.8 versus art.18 privind indemnizatiile de revolutionar. Daca primesc acasa instiintare ca nu voi mai primi indemnizatia conform art.18 !!! eu pot cere plata acestei indemnizatii conform art. 8 din aceiasi lege???? va multumesc, cu stima, stefan
Va multumesc pentru raspuns, intotdeauna ati abordat cu profesionalism intrebarile cititorilor.
Mai am o mica nelamurire, am citit art.101 cpc, si eu am inteles ca termenul incepe sa decurga din ziua cand a fost emis actul , Exemplu : un procuror care a fost delegat incepand cu 20 octombrie 2006 pentru 90 de zile, iar ordinul de delegare nu a fost facut pana la 31 decembrie, ordinul de delegare este nelegal? Ar fi trebuit ca ordinul sa fie dat pentru un interval de timp pana la 31 decembrie2006, apoi sa se emita alt ordin de prelungire incepand cu 1 ianuarie 2007? Care este interpretarea corecta ?
Va multumesc inca odata pentru profesionalismul dvoastra
cu stima, stefan ion

Buna ziua, va rog o lamurire :
1.) Inainte de modificarea art.57 prin OUG 59.2009, in legea 303/2004 se prevedea ca un procuror poate fi delegat 90 de zile intr-un an si apoi inca maxim 90 de zile. Intrebare : La ce se referea expresia ,,an" - ? daca delegarea, prelungirea delegarii pentru intervale de timp care totalizeaza 180 de zile, sa nu depasesaca anul in care a inceput delegarea, adica 31 decembrie a anului respectiv , cand a avut loc prima zi de delegare? sau se refera ca putea fi delegat maxim 180 de zile pe o perioada de un an, anul incepand a fi calculat odata cu prima zi de delegare.
- Cum se interpreteaza art.57 alin(7)(8) ???
- ce lege precizeaza termenele, zi , luna, an ?


Va multumesc ,




Am obtinut titlul de revolutionar, conf. leg.341/2004, inclusiv nominalizat in monitorul oficial, conform procedurilor. Am doua intrebari :
1.)Indemnizatia la care am dreptul, intra in categoria de ,,bun" asa cum prevede art1.din Protocolul 1 al Conventiei ?
2.) Aceasta indemnizatie urmeaza a fi suspendata acordarea, potrivit OUG80/2010, pentru anul 2012, nemotivandu-se concret aceasta suspendare, doar ca asa sunt optiunile FMI si ca tara trece printr-o perioada grea. Daca aceasta indemnizatie este singura sursa de venit si am si un credit bancar garantat cu aceasta, ce actiune pot face???
va multumesc,
Buna ziua, va rog o lamurire :
1.) Inainte de modificarea art.57 prin OUG 59.2009, in legea 303/2004 se prevedea ca un procuror poate fi delegat 90 de zile intr-un an si apoi inca maxim 90 de zile. Intrebare : La ce se referea expresia ,,an" - ? daca delegarea, prelungirea delegarii pentru intervale de timp care totalizeaza 180 de zile, sa nu depasesaca anul in care a inceput delegarea, adica 31 decembrie a anului respectiv , cand a avut loc prima zi de delegare? sau se refera ca putea fi delegat maxim 180 de zile pe o perioada de un an, anul incepand a fi calculat odata cu prima zi de delegare. ce lege precizeaza termenele, zi , luna, an ?

2.) in OUG 59/2009 delegarea poate fi facuta pentru 6 luni si inca sase luni, legiuitorul eliminand din text expresia ,,an" - Intrebare : care a fost rationamentul ? dupa aceasta modificare , cum se interpreteaza delegarea 6+6 luni ? - intr-un an, in doi ani, pe toata cariera de procuror? care este rationamentul ?
Va multumesc ,

va multumesc
Buna ziua, am si eu doua intrebari :
1.) la prezentarea mat.de u.p. de parchet, inainte de trimiterea in judecata, este obligatoriu sa fii insotit de avocat? care este art.cpp ?
2.) la faza de judecata in apel, procurorul de sedinta, daca a mai participat la instanta de fond la sedinte, si a pus concluzii, s-a exprimat asupra vinovatiei, etc, mai poate participa in apel? se poate recuza, pe ce articol ???
va multumesc !!