avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate olivia.neacsu

Activitate olivia.neacsu

Va multumesc pentru raspuns!
Va multumesc pentru raspuns. Sunt in termen de 15 zile fata de PV. Am verificat datele din nou. Creanta a fost cesionata in 2012, iar primele acte de executare le-am primit in 2014. Chiar daca executarea n-ar fi perimata, avand in vedere perioada de 4 ani in care nu s-a efectuat niciun act de executare, tot intervine prescriptia executarii silite in timpul executarii silite.

Va rog sa-mi spuneti daca mai pot invoca exceptia perimarii executarii silite in apel, avand in vedere ca am fost decazuta din dreptul de a invoca vicii ce vizeaza executarea silita insesi pentru PV de sechestru.

De asemenea, va rog sa-mi spuneti daca formularea "Contestatie la executare impotriva executarii silite ce face obiectul dosarului de executare" este corecta, sau daca ar fi trebuit sa o formulez impotriva PV de sechestru.

As aprecia si o formulare cu privire la remedierea confuziei create prin faptul ca am scris de executarea silita insesi.
Autorul intrebarii a mentionat faptul ca executorul a trimis catre banca adresa pentru desfiintarea popririi si doreste sa stie in cat timp se ridica poprirea de pe cont.

gi-jane2 a scris:

poprirea se defiinteaza cand terminati de achitat, ati achitat ?

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati in legatura cu motivarea apelului.
In speta, in anul 2012 am fost executata silit pentru un contract de credit. La momentul respectiv am primit primele acte de executare, inclusiv incheierea prin care care s-a admis cererea de incuviintare a executarii silite.
Acum doi ani, am primit Proces verbal de sechestru auto. In urma consultarii dosarului de executare, am observat ca executarea silita este perimata (intre anii 2015-2019 nu s-a intocmit niciun act de executare), motiv pentru care am formulat contestatie la executare.

Contestatia mea este formulata astfel,
"
Contestatie la executare
impotriva executarii silite ce face obiectul dosarului de executare

prin care solicitam:
- admiterea contestatiei la executare
- ridicarea sechestrului instituit prin PV...
- anularea PV de sechestru, si a tuturor formelor de executare silita din dosarul executional, si pe cale de consecinta, anularea executarii silite insesi in temeiul art. 720 alin. 1 Cpc.
"
In motivare, am invocat prescriptia dreptului de a cere executare silita in baza contractului de credit, ca urmare a perimarii executarii, insa nu am invocat explicit exceptia perimarii, ci am rugat instanta "sa constate ca executarea silita este perimata. + motivare"

Contestatia a fost respinsa ca tardiv introdusa, aceasta fiind analizata ca o contestatie impotriva executarii silite insesi, care putea fi formulata doar in termen de 15 zile de la primirea primelor acte de executare.
In motivare este mentionat faptul ca "prin admiterea exceptiei tardivitatii capatului de cerere privind anularea actelor incipiente ale executarii, s-a constatat decaderea contestatoarei din dreptul de a invoca vicii ce vizeaza executarea silita insesi."

Intrebarile mele sunt:
1. Ce am gresit in formulare?
2. Cum pot motiva apelul? Mentionez ca instanta a inregistrat obiectul contestatiei la executare ca: "contestaţie la executare p.v. sechestru auto"
3. Mai pot invoca exceptia perimarii executarii silite in apel?

Va multumesc anticipat!

Va multumesc pentru raspuns. Art. 217 lit. b) din Codul de procedura fiscala precizeaza faptul ca termenul de prescriptie se intrerupe "pe data îndeplinirii de către debitor, înainte de începerea executării silite sau în cursul acesteia, a unui act voluntar de plată a obligaţiei prevăzute în titlul executoriu ori a recunoaşterii în orice alt mod a datoriei;"
Asta inseamna ca Extrasul de cont pentru bugetul de stat transmis de Anaf contribuabililor, in care se precizeaza clar ca "nerestituirea extrasului la unitatea emitenta presupune acceptarea sumelor mentionate" intrerupe termenul de prescriptie?

Fac mentiunea ca extrasul de cont contine toate sumele datorate, insa nu a fost emis niciun titlu executoriu in baza acestuia(titlu executoriu care sa contina toate creantele fiscale: principale + accesorii).
Buna seara,

Anul trecut am depus declaratia unica pentru venituri din chirii, si ca urmare a neplatii mi s-a emis un titlu executoriu pentru creante fiscale principale.

La inceputul lunii am primit o decizie referitoare la obligatiile fiscale accesorii(dobanzi si penalitati de intarzieri) si titlu executoriu aferent acestei decizii.

Intrebarea mea este, titlu executoriu pentru obligatiile fiscale accesorii intrerupe prescriptia titlului executoriu pentru obligatiile fiscale principale?

Va multumesc!
Buna dimineata,

Datorez impozit pe venit din chirii la Anaf, unele creante fiind foarte vechi, din anul 2014, pentru care intentionez sa fac o contestatie la executare. Recent, am primit de la Anaf un Extras de cont pentru bugetul de stat in care sunt mentionate datoriile restante precum si datoriile pe anul curent.

Intrebarile mele sunt:
1. Acest extras de cont pentru bugetul de stat este un act de executare?
2. Extrasul de cont mentionat intrerupe prescriptia? In extras este mentionat faptul ca acesta trebuie confirmat si restituit la unitatea emitenta, iar neprezentarea acestuia presupune acceptarea sumelor mentionate.
3. Pot restitui extrasul fara confirmarea sumelor mentionate cu invocarea prescriptiei extinctive ca obiectie? In extras este mentionat la sectiunea pentru confirmarea sumelor, "Obiectiile noastre privind sumele din extrasul de cont sunt cuprinse in nota explicativa anexata".

Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns!

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

1. Da
2. În original
3. Cheltuielile de judecata se solicita prin contestatie sau ulterior, printr-o cerere de chemare în judecată separata. Am înțeles ca ati solicitat, depuneți doar dovezile pana la inchiderea dezbaterilor.

Solicitare cheltuieli de judecata - Cum procedez?

Buna seara,

Am facut o contestatie la executare in care am solicitat si cheltuieli de judecata, primul termen de judecata fiind pe data de 05.12.2023 .

La momentul formularii cererii nu am avut cum sa atasez dovada cheltuielilor de judecata, acestea fiind facute ulterior.

Intrebarile mele sunt:
1. Costul fotocopierii dosarului de executare solicitat de catre mine, in calitate de contestator, reprezinta cheltuieli de judecata?
2. Dovada cheltuielilor(chitante, facturi) se ataseaza in original sau copie conforma cu originalul?
3. Unde pot gasi un model de cerere pentru solicitarea cheltuielilor de judecata, si in cate exemplare se depune la instanta?

Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns!

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Codul în vigoare la momentul începerii executării, în 2012.