avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Activitate SC ESC SOFT SRL

Activitate SC ESC SOFT SRL

Buna ziua!

Ce cod/coduri caen are nevoie firma pentru a functiona legal ca:
-expert evaluator ANEVAR (imobiliare, bunuri mobile, verificari evaluari, intreprinderi, etc);
-expert tehnic M.J.;
-auditor energetic;
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!

Cate zile ai la dispozitie pentru a face recurs de la data emiterii hotararii si cum se calculeaza in cazul unui proces civil - drepturi banesti? (data postei pe comunicare este 18.03.2013)
Intreb asta deoarece pe comunicare este mentionat un termen de 10 zile (ultima zi dupa calculele mele este joi 28 mar 2013) iar avocatul spune ca este gresit si de fapt ar fi 15 zile (ultima zi marti 2 apr 2013). Ideia este ca nici partea reclamanta nu a facut inca recurs ori mie imi este favorabila sentinta tribunalului si nu vreau sa fac recurs pana nu face partea reclamanta.
Trebuie sa fac musai recurs daca mie imi este favorabila sentinta?
Sa angajez avocatul pana nu face partea reclamanta recurs?
Dupa termenul pus la dispozitie pentru recurs se mai poate face recurs?

Daca aveti nevoie si de alte detalii, sau nu am fost suficient de explicit va rog sa ma intrebati.

Va multumesc anticipat!
Eu sunt de parere ca nu aveti nici o vina si nu ar trebui sa aveti de suferit dar depinde de ce anume are de gand banca iar in privinta aceasta va poate ajuta un avocat.
Răspuns la discuția Opinie
Am consultat un avocat care mi-a dat castig de cauza 100%, dar am renuntat la polita deoarece nu vreau sa ma intind 2 ani cu un proces iar masina tot din banii mei sa o fac momentan, iar pana vedeam banii de la asigurator mai trecea 1 an. Oricum nu o sa mai fac casco cat voi trai, ca e mai sigur daca pun banii de polita intr-un cont iar cand am nevoie o repar. Multumesc de raspuns.
Buna ziua!
In mod normal trebuia ca evaluatorul la momentul intocmirii raportului de evaluare sa verifice listele imobilelor cu risc seismic, care in Iasi se gasesc pe site-ul primariei, dupa care sa mentioneze in reportul de evaluare si sa informeze banca daca imobilul respectiv este mentionat in lista, daca are atribuit grad de urgenta si care este acela. La randul ei banca comunica societatii de asigurare acest lucru care ia decizia de a asigura sau nu bunul respectiv. In cazul dumneavoastra imobilul odata ce a fost asigurat, inseamna ca lista a fost verificata macar de asigurator si nu trebuie sa va faceti griji.
Dar consultati lista imobilelor cu risc seismic pentru a sti macar in ce imobil locuiti, nu ascultati toate gurile rele.
O zi buna!
Discuție Opinie
Buna ziua!
In Decembrie 2011 am avut un accident (am lovit o alta masina in spate, in intersectie la viteza mica) in urma caruia bara fata a fost deteriorata. Am reparat bara si am facut o polita de asigurare Casco la [editat] prin [editat] Direct (pe internet din lipsa timpului), mentionez ca e cea maxima (full casco: contine furt, asigurarea persoanelor din masina, tractare), relationarea cu agentul lor de asigurare a fost telefonica iar inspectia de risc a fost efectuata in Iasi dupa care am primit actele de la Bucuresti. In inspectia de risc nu a fost mentionat nimic, cu toate ca bara prezenta mici diferente de nuanta in urma reparatiei. Am deschis 3 dosare de dauna la ei acum 3 saptamani dupa cum urmeaza:
- 1) masina zgariata in parcare de jur imprejur - autor necunoscut;
- 2) parbriz crapat - o piatra de la o masina din trafic;
- 3) bara fata, capota, grila, faruri - in urma intrarii accidentale intr-un zid; toate au fost mentionate ca s-au intamplat in interval de 3 zile deoarece asa este mentionat in contract (asta sa nu am probleme cu ei la despagubire), in urma carora am primit notele de constatare semnate pentru intrare in service. Am programat masina la service pentru reconstatare dar a doua zi am primit un telefon de la cineva de pe verificari din Iasi care a zis ca vrea sa vada masina.. ok am zis cu toata ce nu intelegeam de ce odata ce a fost facuta constatarea daunelor si implicit fotografii. Am fost la sucursala [editat] Iasi la domnul care a telefonat, a tot intrebat daca masina a fost reparata dupa accident (nestiind la ce se refera am zis ca nu) a vazut masina, dupa care am fost invitat in biroul lui unde a zis ca ma acuza de frauda in asigurari deoarece masina a mai fost avariata si a fsot vopsita prost innaintea mea (masina o aveam innainte sa fac casco de 2 luni - istoric necunoscut si de mine), bara si parbrizul erau lovite la momentul inspectiei de risc si sa fac bine sa renunt la dosarele deschise pentru despagubire... a urmat o lunga discutie contradictorie cu argumente din partea mea si cu amenintari din partea dumnealui (ca suna si la [editat] daca vreau sa ma duc acolo ca sa nu mai pot face casco, ca-mi face plangere la politie, ca ma tine sub observatie, etc), dar stiind de profesia mea si interesat de o colaborare a decis sa ma imbuneze, dupa ce a maturat cu mine pe jos pe banii mei, sa dau o declaratie in numele sotiei (polita si masina sunt pe numele ei) ca renunt la dosarele 2 si 3 si sa despagubeasca dosarul nr. 1 (vopsitorie totala). A doua zi am fost si am retras declaratia (era nula deoarece nu puteam lua decizii in numele ei) si am sunat la centru de daune Bucuresti carora le-am povestit cele intamplate. Am primit un raspuns abia azi si au zis ca nu ma despagubesc deloc.
Ce sa fac, plangere la CSA, sa ii dau in judecata???
Va multumesc anticipat!

[editat - este interzisa postarea in forum a numelor de societatii, inclusiv cele cu care aveti divergente. Va multumim]
Dar voiam sa stiu daca legal se mai poate, ca ilegal nu ma bate gandul sa merg cu ea...caci potrivit Ordinului 1501/2006 - privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor, eu inteleg ca as mai putea circula si am nevoie de parerea unui specialist care interpreteaza bine un articol de genul acesta.
Buna seara!
Am achizitionat un autoturism Fiat Bravo (1.6 16v) din Italia in august 2008, am fost programat la rar pe 10 septembrie 2008, am scos numere rosii valabile pana pe 27 august si pt cateva zile nu am mai facut prelungire...am facut rar-ul valabil 2 luni, si urma sa o inmatriculez in aceasta perioada dar nu am reusit sa strang banii de taxa de poluare(1110 euro), asa ca astazi i-mi expira rar-ul, urmand ca saptamana asta sa o reprogramez.Intrebarea mea este, pot sa-mi prelungesc acum numerele rosii pana la urmatoarea programare rar, in conditiile in care nu am facut prelungirea?Sau vreau macar o varianta de a putea circula cu ea saptamana aceasta.(masina este pe numele tatalui meu dar practic este a mea) (sper ca am fost suficient de explicit in ceea ce am facu pentru a primi un raspuns cat mai clar si mai corect)
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția problema numere rosii
Buna seara!
Am achizitionat un autoturism Fiat Bravo (1.6 16v) din Italia in august 2008, am fost programat la rar pe 10 septembrie 2008, am scos numere rosii valabile pana pe 27 august si pt cateva zile nu am mai facut prelungire...am facut rar-ul valabil 2 luni, si urma sa o inmatriculez in aceasta perioada dar nu am reusit sa strang banii de taxa de poluare(1110 euro), asa ca astazi i-mi expira rar-ul, urmand ca saptamana asta sa o reprogramez.Intrebarea mea este, pot sa-mi prelungesc acum numerele rosii pana la urmatoarea programare rar, in conditiile in care nu am facut prelungirea?Sau vreau macar o varianta de a putea circula cu ea saptamana aceasta.(masina este pe numele tatalui meu dar practic este a mea) (sper ca am fost suficient de explicit in ceea ce am facut)
Va multumesc anticipat!