Bună seara,am un împrumut,la un ifn de 1500 lei,din care am platit950,apoi nu am mai putut plati de 4luni, Ei au declarat scadență anticipată,probabil sunt in curs de executare silită,Azi am primit mesaj că dacă plătesc 6300 nu se mai fac alte demersuri.Aș dori un sfat ,de la persoană avizata,e normal să ceară această sumă?
Bună ziua,mama mea are pensie de urmaș,din 2012,Acum a apărut un articol in care se specifică,că este necesar pîna in septembrie de depunerea unui dosar,cu acte doveditoare,un fel de actualizare,pt.a primi incontinuare pensia,căci altfel se suspendă.Ma interesează,daca este in acest caz obligatoriu să faca asta.
Bună seara,este posibil să cumpar o masină să trec numele propietarului direct, ma refer ca este vorba de nepotul minor.Doresc să fac actele pe numele lui si la utilizator sa trec pe mama?
Bună seara,as dori o informațîe despre pilonul doi de pensie.Cind s-a introdus eu nu eram in țară,m-am intors in 2011 m-am angajat ,loc de muncă la care sunt si azi.Am verificat dacă apar pe vreo listă,dar se pare că nu,din ,,neștiinta" am crezut că repartiția se face in momentul angajării, La accea dată aveam44 ani.Oare angajatorul nu ar fi trebuit sa explice ca este nevoie de o cerere,pt.a alege si această variantă.?
Buna seara,aș dori să știu dacă o sentință de 5 ani,pt.evaziune,care nu s-a executat,deoarece inculpați au plecat din tară,se poate prescrie după mai mulți ani.
Bună ziua,din cartea de muncă,perioadele de șomaj se calculează la vechime,sau nu?!
Buna ziua,fară acte legale,după 21 ani de concubinaj,după decesul sotului ,care avea apartamentul mostenit,fara frati doar mama,sotia ar avea vreun drept?multumesc.
Aș dori să aflu cine poate exact,concret,să verifice ținind cont de datele mele personale,cind am dreptul la pensie.Un birou ,o instituție,etc.Am si eu cartea de muncă,dar sunt si perioade de șomaj,cineva care se pricepe,am eu nevoie,că matematic stiu să fac diferenta,iar din 2001 pină azi am evidenta exactă de la casa de pensii.
Bună ziua,mă intreb,cum treb.sa procedez,pt.a afla exact in ce condiții pot iesi la pensie,in functie de vechimea in munca.,Am situația vechimii,din 2001in prezent,și cartea de muncă,anterior.Cine mă poate ajuta,cu aceste date?multumesc
Buna ziua,aș dori să știu,pot cumpăra o mașină,și să fac actele pe numele nepotului care e minor?!