avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandraR1

Activitate AlexandraR1

Nu a făcut o nimeni încă.. voiam sa știu dacă ma poate ajuta un jurist în cazul asta sau trebuie numai decât avocat

Dapix a scris:

Păi cine va depus la judecătorie acțiunea rapidă și provizorie de ordonanță președințială`??
Ordonanța președințială este DOAR PROVIZORIE, până se judecă fondul.

Un jurist se poate ocupa de un caz în ce consta ordonanta presidentiala,pensie alimentara și stabilirea domiciliului al copilului? Aici scrie sa se dispună provizoriu. E corect ?
Am ordin de protecție fata de fostul concubin cu care am un copil de un an . Copilul nu I cunoaște familia, în tot timpul asta,copilul a locuit cu mine și părinții mei, iar el a contribuit doar de 2 ori cu bani,nu suna si nu întreabă de el,dar când vine în tara are pretenția sa îl vadă. Părinții mei nu sunt de acord sa meargă la domiciliul sau pentru ca nu au mai fost..iar eu nu I dai Copilul,pentru ca nu stiu ce are în cap. Are ceva , dacă îl las sa vina la mine sa si vadă copilul...eu nu mai vreau scandal..dar în același timp nu vreau sa încalc nici ordinul..si sa regret după.
Pe hotărâre sunt cheltuielile .. ar trebui sa merg la tribunal pt asta?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Instantei pe rolul careia se afla dosarul, cu indicarea nr de dosar.

Daca dosarul a fost finalizat si in el nu ati cerut cheltuieli, trebuie sa faceti actiune separata pt cheltuielile de judecata.

Eu am chitanta , dar cum și cui i o trimit..

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Daca doriti ca in cadrul unui proces existent sa vi se acorde cheltuielile de judecata deja efectuate, atunci la dosar trebuie sa ajunga dovada acestora in original. Adica fie le depuneti prin registratura, fie prin posta/curier.

Bună ziua! Cum pot trimite notificare pentru plata cheltuielilor de judecata online ? Sau trebuie sa merg la tribunal..? Cum completez...de unde o completez..
Bună tuturor ! Situația mea e următoarea. Am avut o relație de 2 ani din care a reieșit un copil. Domnul nu a fost atât de prezent în viata copilului,fiind plecat în străinătate! Sunt amenințată ca mi se ia copilul de cand l a recunoscut. Nu mi a oferit nici un ban de 4 luni și în seara asta , a trecut de câteva ori cu viteza pe strada,fiind drum privat și s a oprit în fata porții unde a stat câteva ore , pana am anunțat vecinii , pentru ca m am panicat,fiind singura acasă. Au intervenit vecinii, plus tatăl meu , încercând sa facă amiabila și n a avut cu cine. Eu nu i am interzis sa și vadă copilul , doar nu mi se pare normal sa vina seara după ora 19 sa ma intimideze.. După asta,el a spus ca ma va da în judecata. Ar trebui sa mi fie frica ? Poate sa mi ia copilul ? Eu nu am venit, doar tatăl meu și stam în aceeași casa și mai am un copil din alta relație, iar acesta a crescut tot aici . Condițiile sunt bune , avem camera noastră, copilu cel Mare pe a lui,ai mei au.. nu beau,nu ma droghez, nu am amenzi,cazier,datorii la bănci.. poate sa ma decada din drepturi ca nu am ieșit la poarta ,din moment ce l am invitat în curte și nu a vrut sa vina ? S a întâmplat doar o singura data. Ar trebui sa merg la politie sa depun plângere..? Pt ca ma simt hartuita?
Trebuie declarat domiciliul înainte sau e ok asa ? Copilul e la mine , alocatia sa vine la adresa mea iar tatăl lui nu ne a mai cautat de 2 luni .

gi-jane2 a scris:

Daca nu va descurcați, da, va trebuie avocat.
Se depune la judecătorie de pe raza domiciliului copilului - cerere, chitanta care atesta ca ati platit taxa de timbru de 20 de lei, copie după certificatul de naștere al copilul, copie după cartea de identitate a parintelui.

Bună ziua ! Care sunt demersurile pentru cererea de pensie alimentara,în cazul părinților necăsătoriți? Trebuie avocat neapărat?
Bună tuturor ! Am un bebeluș de 2 luni , tatăl și l a recunoscut, iar acum vrea sa mi cedeze mie custodia . Cum se procedează? Dacă o face de bunăvoie, mai e nevoie de judecător?