Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate AlexandraR1

În cazul în care am fost amenințată cu moartea, ca acesta sa nu facă puscarie , ce opțiuni mai am ? Îmi poate plăti daune morale sau .. ? E tatăl copilului meu , e a doua reclamație,polițistul mi a zis ca risca puscarie..daca as cere sa primesc ordin în continuare și sa mi de a o suma de bani la schimb ? Acesta a văzut ca am deschis proces pt stabilirea pensiei alimentare și mi a scris ca el nu mi plătește pensia si prefera pușcăria.. practic isi face rau singur,el nu judeca ce face..as vrea doar sa l opresc din a ma ameninta si a ma denigra pe rețele.
Bună ziua! Am fost astăzi la politie pt o plângere fata de fostul concubin,care m a amenințat pe un live cu moartea..asa spun polițiștii care au văzut astăzi filmarea....pentru faptul ca l am blocat,pt ca ma jignea si ameninta mereu. Aștept sa fiu chemata..eu și individul avem un copil impreuna..am și ordin de protectie care expira în august. Pot cere daune morale sau nu e cazul ? As vrea sa știu ce drepturi am..nu mi se pare ok unde s a ajuns.
Bună ziuaa! Dacă fostul meu concubin,are datorii mari la bănci și lucrează în afară, fiind în proces pt pensia alimentara , îl gaseste cu datorii anaful și poate sa i pună propire pe contul din afară? Eu am oferit datele unde lucrează el. As vrea sa știu dacă ii afectează cu ceva.
Bună ziua! Nu sunt lămurita inca sigur,dar as vrea sa știu, daca as avea probleme , după ce am obținut un ordin de protecție și a fost încălcat de el și apoi și de mine,ne am impacat și acum ca ne am despărțit, iar a început cu amenintari. Avocatul mi a zis sa merg luni sa depun plângere penala, dar mi e sa nu fiu și eu trasa la răspundere..
Bună ziua! Pot sa l dau pe fostul în judecata pt defăimare, daca eu am un ordin de protecție și el tot postează pe fb ca eu nu l las sa vadă copilul,ca l am blocat , ma jignește în descriere și minte ? L am blocat pt ca m a numit "zdreanta' pe live pe tik tok,după ce avusese o discuție cu tatăl meu în care se calmase situația.. sunt obligata ca eu sa I trimit lui poze și filmări zilnic,daca nu am o hotărâre judecătorească ? Eu luni abia pot începe demersurile cu avocatul..as vrea sa știu dacă pe lângă celelalte se poate si asa..la fb n am cum dovedi ca e defăimare, ca n am nici o hârtie nimic..si nu I șterge postările..
Nu a făcut o nimeni încă.. voiam sa știu dacă ma poate ajuta un jurist în cazul asta sau trebuie numai decât avocat

Dapix a scris:

Păi cine va depus la judecătorie acțiunea rapidă și provizorie de ordonanță președințială`??
Ordonanța președințială este DOAR PROVIZORIE, până se judecă fondul.

Un jurist se poate ocupa de un caz în ce consta ordonanta presidentiala,pensie alimentara și stabilirea domiciliului al copilului? Aici scrie sa se dispună provizoriu. E corect ?
Am ordin de protecție fata de fostul concubin cu care am un copil de un an . Copilul nu I cunoaște familia, în tot timpul asta,copilul a locuit cu mine și părinții mei, iar el a contribuit doar de 2 ori cu bani,nu suna si nu întreabă de el,dar când vine în tara are pretenția sa îl vadă. Părinții mei nu sunt de acord sa meargă la domiciliul sau pentru ca nu au mai fost..iar eu nu I dai Copilul,pentru ca nu stiu ce are în cap. Are ceva , dacă îl las sa vina la mine sa si vadă copilul...eu nu mai vreau scandal..dar în același timp nu vreau sa încalc nici ordinul..si sa regret după.
Pe hotărâre sunt cheltuielile .. ar trebui sa merg la tribunal pt asta?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Instantei pe rolul careia se afla dosarul, cu indicarea nr de dosar.

Daca dosarul a fost finalizat si in el nu ati cerut cheltuieli, trebuie sa faceti actiune separata pt cheltuielile de judecata.

Eu am chitanta , dar cum și cui i o trimit..

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Daca doriti ca in cadrul unui proces existent sa vi se acorde cheltuielile de judecata deja efectuate, atunci la dosar trebuie sa ajunga dovada acestora in original. Adica fie le depuneti prin registratura, fie prin posta/curier.