Ce vreti sa ziceti, adica sa nu schimbati buletinul, desi trebuie? :)))
Nu,am vrut sa zic ca daca raman cu numele sotului dupa divort si dupa ma casatoresc nu mai trebuie sa schimb buletinul inca odata il schimb doar pe numele noului sot.nu e mai simplu asa?
am citit legea insa acolo scrie ca trebuie prezentat certificatul de nastere si certificatul de divort ori pe acestea este inscris numele si revenirea la numele de fata,daca buletinul este pe numele anteior cum nu se poate face acesta corelatie?de ce se mai solicita atunci si aceste acte?nu am intalnit in lege vreun pasaj in care sa se mentioneze ca trebuie schimbat documentul de identitate pe numele de fata si ulterior la casatorie iar schimbat pe numele noului sot.care ar fi solutia pastrarea numelui sotului anterior
Am o speta sper relativ simpla si am nevoie de o lamurire clara.Anume am pe rolul instantei o succesiune dupa tatal meu in care ma judec cu mama mea pentru impartirea cotelor dintr-un imobil si iesirea din indiviziune din acel imobil a mea.Masa succesorala a defunctului meu tata a fost compusa din mai multe bunuri pentru care s-a acceptat si dezbatut succesiunea la notar,insa pentru acest bun mama mea nu a mai vrut sa faca succesiunea si a trebuit sa cer acest lucru in instanta Ccu doua capete de cerere eliberarea certificatului de mostenitor in cotele deja stabilite de notar pentru celelelalte bunuri si iesirea din indiviziune pentru bunul imobil respectiv.Procesul dureaza prea mult desi lucrurile sunt foarte clare un singur mostenitor si o singura sotie supravietuitoare.Am nevoie urgenta doar de certificatul de mostenitor pentru cota mea.Cum se poate urgenta doar acesta parte lasandu-se iesirea din indiviziune pentru mai tarziu sau sa renunt la acesta iesire din indiviziune.se poate da alt document justificativ,imi este necesatr acest certtificat pentru cartea de identitate la politie.Multumesc
Buna ziua din nou,poate nu am inteles cum trebuie si vroiam sa va intreb care este rostul schimbarii buletinului,nu are logica,atat timp cat ma casatoresc in 10 zile de la obtinerea certificatului de divort la notar si se poate face evident o corelatie intre inscrisurile din certificatul de divort,certificat nastere,buletin,etc si automat voi trebui sa imi schimb buletinul din nou cu numele noului sot si adresa acestuia.Sunt in interiorul celor 15 zile in care trebuie sa imi schimb buletinul,pe cei de la primarie nu ar trebui sa ii incurce atata timp cat au certificatul de divort si certificatu de nastere.Multumesc
Buna ziua,am și eu o intrebare daca dupa pronuntarea divortului la notar am optat pentru revenirea la numele de fata siin ziua in care mi se elibereaza certificatul de divort depun si actele de casatorie si in 11 zile ma casatoresc mai este necesar sa schimb buletinul sau se va schimba automat pe numele noului sot?Multumesc
Daca divortez si doresc sa ma casatoresc in maxim o luna dupa eliberarea certificatului de divort de la notar,treebuie sa mai imi schimb buletinul pe numele de fata sau pot sa il schimb pe numele noului sot.Deasemenea cum se procedeaza cu domiciliul se schimba automat pe domiciliul noui sot?Multumesc