avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate AlinaAndreea23

Activitate AlinaAndreea23

Buna seara
Am primit hotărârea judecătorească și pe plic in fata cat și pe spate sunt 2 stampile. Ce reprezintă stampila de pe fata cat și cea de pe spate? Dreptul de apel în termen de 30 de zile se face din data de pe stampila din fata sau data de pe stampila din spate? Pe plic stampila cu data fata-verso poate fii aceeași dată sau diferă datele? Gen pe plic din fata să fie 23.09 și pe spate 24.09?
Buna ziua. Pentru ordonanță președințială -supliniare acord trebuie depus la judecătoria unde are copilul domiciliul în hotărârea judecătorească sau se poate și in orașul unde parintele s a mutat împreună cu copilul?
Buna ziua. In urma hotărârii judecătorești s a stabilit că pensie de întreținere pentru minora cota de 1/4 din venitul net realizat de către celălalt părinte ,dar nu mai mic de 1/4 din salariu minim net pe economie. Întrucât acel părinte nu obține lunar salariu minim pe economie având un venit mult mai mare,eu in calitate de reprezentant legal al minorei pot solicita la angajatorul celuilalt părinte la 6 sau 12 luni dovada venitului realizat lunar prin intermediul tot al instantei sau legea îmi permite în mod direct mie ca reprezentat legal acest lucru?
Buna ziua Am divortat și fetița are pensie alimentara de 400 lei.. Am cerut mărire pensie alimentara Am văzut pe portal La Minută specifica mărire 1/4 din venit net,dar nu mai puțin de 1/4 din salariu minim net pe economie,,nu specifică suma ce o va avea de plata lunar. Să înțeleg că celălalt părinte va plăti în funcție de cum va avea venit net lunar? Daca da,cum va plăti daca nu este obligat la o anumite suma?
Buna. Am cumpărat o locuință de la mama și este specificat uzufructil viager,ea având drept să locuiască fără să fie dată afară cât trăiește,după moartea ei revenindubmu mie locuință fara alți proprietari. Am preluat toate utilitățile pe numele meu. Mama având uzufructul viager mă poate da afara? Daca da,cum pot face cat ea trăiește și locuiește în acea locuința sa fie utilitățile pe numele ei?
Buna ziua. Tatăl este recăsătorit și a luat împreună cu soția lui o mașină în timpul căsătoriei. Actuala lui nu are copii. Daca decedează tata,am drept după el la mașină împreună cu moștenitorii soției lui(are un frate și 2 nepoți).
Buna ziua. Am doua apartamente pe numele de fată. Daca mă căsătoresc ce pot face că soțul supraviețuitor sa nu aibă drept? Pot cere înainte de căsătorie sa avem bunuri proprii în căsătorie?
Buna ziua
Bunicii mei împreună cu străbunicii mei sunt înmormântați in aceleași loc la tara.
Bunica are 1 an de când a decedat ,restul au peste 20 de ani de când sunt înmormântați
Pe viitor as dori și eu 2,3 locuri de veci
Va trebui sa discut cu preotul pentru a plăti ceva sa pot beneficia sau moștenesc locurile de veci după bunici?
Buna ziua. Asistentul personal in prezenta copilului cu dizabilitate are gratuitate la microbuz,autocar? Fetița va trebui dusa la o școală specială și va trebui sa facem naveta
Buna ziua. Sunt asistent personal al fetiței mele. Anul acesta numai doresc voucher de vacanta. As putea cere doar concediu de odihna cât și acordarea indemnizației de insotitor pentru copil cu handicap?