avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl este recăsătorit și a luat împreună cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl este recăsătorit și a luat împreună cu ...

Buna ziua. Tatăl este recăsătorit și a luat împreună cu soția lui o mașină în timpul căsătoriei. Actuala lui nu are copii. Daca decedează tata,am drept după el la mașină împreună cu moștenitorii soției lui(are un frate și 2 nepoți).
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:19, 4 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Masina fiind cumparata in timpul casatoriei , este bun comun , fiecare avand cate o jumatate din ea . Daca tatal dvs. decedeaza , din jumatatea tatalui , “ actuala “ are un sfert , dvs. trei sferturi ( adica vreo 37% din masina ) . Mostenitorii ei nu au ce mosteni din bunurile tatalui , ca nu sunt rude . La decesul sotiei , mostenitori vor fi numai rudele ei , dvs. - nu .
Ultima modificare: Luni, 4 August 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune proprietati nepartajate Purple17 Purple17 Buna ziua. Parintii mei au divortat dar nu au facut partajarea bunurilor. Tatal meu s-a recasatorit. Actuala sotie ar avea vreun drept succesoral asupra ... (vezi toată discuția)
Mostenire in cazul recasatoriei unuia dintre parinti adnil adnil Buna ziua! Parintii mei au divortat, tata recasatorindu-se intre timp. Sunt singurul copil, neavand alti copii cu actuala sotie. In cazul in care tatal meu ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei Viorel Namesnic Viorel Namesnic Buna, am asa o situatie si poate ma puteti ajuta. Sunt singurul copil la parinti, care au divortat cand aveam eu 2 ani,acum am 24. Intre timp, tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)