avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate vali_k

Activitate vali_k

Buna ziua! Imi puteti spune, va rog frumos, daca pot efectua ITP in Italia pentru un autoturism înmatriculat în România ??
Multumesc anticipat!
Buna ziua! Imi puteti spune, va rog frumos, daca pot efectua ITP in Italia pentru un autoturism înmatriculat în România ??
Multumesc anticipat!
Salutari! Situatia este urmatoarea: un cetatean din Rep.Moldova doreste sa achizitioneze un autoturism din România (inmatriculat cu taxa platita si nerecuperata de la ANAF) si m-a rugat sa-l ajut cu intermedierea. As vrea sa stiu cum este mai simplu si econom de procedat: sa cumpar eu - ca cetatean român - masina si sa fac actele/inmatriculez pe numele meu si apoi sa fac export/radiere sau ar exista si alte variante alternative gen contract V-C direct pe numele lui sau in baza procurii? Care modalitatea ar fi corecta din pdv legal sau mai recomandata? Multumesc mult pentru ajutor!
Situatia este urmatoarea.
Intreprinderea la care lucrez a inceput sa faca disponibilizari de personal din cauza actualei conjuncturi economice si cu citeva zile in urma am fost chemat la serviciul personal si mi-a fost "recomandat" de catre seful acestui serviciu sa scriu cerere de demisie indicind art.55 lit.b) (desfacerea contractului de munca cu acordul ambilor parti). Mentionez ca am incheiat CIM pe durata nedeterminata. Intrebarile sunt urmatoarele:
-cum sa procedez in situatia data?
- ce pierd (in afara locului de munca, bineinteles) si ce cistig daca fac aceasta cerere?
- ce se intimpla daca refuz aceasta "recomandare"?
- nu este un abuz?
Va multumesc !