avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... efectuare ITP in Italia pentru autoturism inmatriculat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

efectuare ITP in Italia pentru autoturism inmatriculat in România

Buna ziua! Imi puteti spune, va rog frumos, daca pot efectua ITP in Italia pentru un autoturism înmatriculat în România ??
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:59, 15 Ianuarie 2018
Nu este recunoscut I.T.P facut intr-o tara a uniunii europene in alta tara a uniunii europene.
In pricipiu fiecare tara are propriile ei norme, conditii si proceduri care trebuiesc indeplinite de catre un autoturism care circula pe drumurile publice (siguranta, sisteme de franare, lumini, noxe, etc.).
In Romania nu sunt recunoscute diferite norme de poluare din alte state europene (vezi polemica D3 Norm - Euro2 sau Euro3, etc.) sau sisteme de iluminare de ex. in SUA sunt admise semnale luminoase rosii fata de Europa care sunt obligatorii cu bec galben sau far galben.
Procedura legala prevede ca autoturismul inmatriculat intr-o tara va respecta normele legale ale verificarii tehnice specifice strict ale tarii unde este inmatriculat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspectia tehnica periodica nestian_marian nestian_marian Buna ziua Am un prieten care a stat in strainatate 7 luni cu masina ,acum doreste sa vina in tara dar a constatat ca a expirat ITP-ul.Ce poate sa pateasca de ... (vezi toată discuția)
Pot face itp în italia pentru un autoturism înmatriculat în românia? vali_k vali_k Buna ziua! Imi puteti spune, va rog frumos, daca pot efectua ITP in Italia pentru un autoturism înmatriculat în România ?? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Competențe polițist: în ce bază poate încadra deficiențele unei mașini în normele rar? Mircea Muntean Mircea Muntean Ce părere aveți cine are competenta sa stabilească ce tip de defecțiune are automobilul având în vedere ca în normele rar sunt 3 tipuri de deficiente ... (vezi toată discuția)