avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Activitate crysenc

Activitate crysenc

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu o informatie in privinta faptului daca hotararea adunarii generale a asociatilor prin care se numeste administrator special trebuie semnata si de administratorul judiciar?

De asemenea ma poate ajuta cineva cu un model de astfel de hotarare si cu un model de act constitutiv actualizat in care se mentioneaza administratorul special?

La Registru cand se depune AGA de numire a administratorului special se depune si copie de pe planul de reorganizare?

Multumesc,

Buna ziua,

as vrea daca se poate sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema legata de infiintarea unui SRL.
Astfel, doresc sa infiintez o firma - SRL - care nu va avea activitate aici in tara ci doar in afara Romaniei, intr-o tara membra UE.

Se poate acest lucru sa nu ai activitate deloc aici?
Care este legea care permite sau interzice acest lucru?

Unde ar trebui sa intreb?
Multumesc,
Răspuns la discuția Infiintare PFA cetatean strain
Nu a infiintat nimeni pfa cu cetatean strain??
Buna seara,

Am o nelamurire legata de obtinerea rezidentei sau de obtinerea permisului de sedere pentru un cetatean strain dintr-o tara membra UE.

In primul rand obtinerea rezidentei sau permisului de sedere este unul si acelasi lucru sau nu? Sau se obtine mai intai una si apoi alta?

Exista legislatie care reglementeaza aceste aspecte?

Unde se pot adresa cetatenii straini - daca nu sunt din Bucuresti, ci in alt judet din tara?

Pot angaja un avocat care sa se ocupe de toate actele? Cat ar fi costurile pentru un asemenea avocat si care sunt pasii?

Va multumesc mult,
Buna seara,

Am o intrebare legata de faptul daca un cetatean strain - francez - poate infiinta in Romania o persoana fizica autorizata ? Trebuie sa aiba rezidenta sau permis de sedere?
Multumesc,
Am si eu o intrebare legata de protectia muncii – cine este obligat sa semneze fisele de protectia muncii si PSI - administratorul se poate ocupa de aceste aspecte daca nu are pregatire in acest sens – sau vreun atestat in acest sens? Unde sunt prevazute aceste aspecte?

Poate delega aceste atributii catre o persoana din firma – persoana care nu este specializata pe PSI? Daca da, cum poate delega printr-o procura, imputernicire?

In fata controalelor de la ITM cine poate reprezenta societatea – orice persoana din firma careia ii este data o imputernicire de la administrator?

Va multumesc,
Va multumesc,
cei de la Primaria respectiva imi spun ca nu se aplica scutirea pentru ca terenul pentru care se solicita scutirea provine de la mama persoanei respective (vaduva de razboi) si nu provine de la sotul ei care a fost veteran de razboi. Mie mi se pare ca legea nu distinge de unde provin terenurile - si ca scutirea ar trebui acordata - corect? Mai exista alt text de lege.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare - sper ca am nimerit bine categoria din forum, daca nu, poate ma puteti indruma
- o persoana, vaduva a unui veteran de razboi - pentru un teren agricol de 1,5 ha datoreaza impozit pe terenul respectiv daca acest teren il are dobandit prin mostenire si nu ca vaduva a veteranului de razboi ?

Legea nu este foarte clara - respectiv la art. 16 din Legea 441/1994 este prevazut ca veteranii de război şi văduvele de război beneficiază scutirea de plata impozitelor şi taxelor locale, precum şi de plata impozitului corespunzător pentru terenurile arabile în suprafaţă de până la 5 ha. Aceste scutiri se aplică şi văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război.

Deci, repet daca pentru terenurile dobandite de la parinti prin mostenire legala se aplica sau nu aceasta prevedere? Cei de la Primaria respectiva nu stiu foarte bine si as vrea sa le precizez temeiul legal.

Va multumesc,
Buna ziua,

Am si eu nevoie de ajutor urgent....exista unde in legea insolventei prevederea potrivit careia nu pot cere insolventa unei societati decat daca creantele sunt mai vechi de 6 luni??

Va multumesc,
Va multumesc,

Mai am o intrebare legata de penalitati. Din cate am inteles concilierea nu era obligatorie. Noi calculaseram penalitati pana la data transmiterii invitatiei la conciliere...acum pot sa calculez penalitatile in continuare pana se introduce cererea?..sau le las la acelasi cuantum?