avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Arbitraj - recuperare datorii - locul arbitrajului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Arbitraj - recuperare datorii - locul arbitrajului

Buna ziua,
Sunt administratorul unei soc com cu sediul in provincie. In baza unui contract de inchiriere cu o soc din bucuresti, soc noastra a inregistrat o suma foarte mare care trebuie recuperata de la soc debitoare.
In contract e prevazut faptul ca "in cazul in care partile nu rezolva amiabil neintelegerile ivite se va apela la Comisia de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei" .

Juristul soc a facut si o invitatie la conciliere la care soc deb nu s-a prezentat. Acum imi spune ca trebuie sa formulam cerere de arbitraj la Bucuresti.

Am vazut pe intenet ca, Curtea de Arbitraj se numeste Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României. E vorba de aceasi Curte daca in contract e prevazut Comisia de arbitraj?

Tot juristul imi spune ca s-ar putea sa introducem cererea si aici la sediul nostru la Curtea de arbitraj comercial de pe langa camera de comert si industrie ....X., deoarece locul executarii contractului este aici in provincie.

Intrebarea mea este unde sa introducem cererea?

Am vazut ca aceasta procedura implica arbitrii care trebuie alesi de parti. Noi in contract nu am prevazut nimic in acest sens. Cum voi desemna arbitrul din partea soc mele daca nu cunosc niciunul?
Va multumesc si sper ca am fost destul de clar,
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 15:29, 21 Februarie 2010
Locul l-ati ales deja prin clauza arbitrala: Curetea de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.
Deci va judecati la aceasta curte de la Bucuresti.
Revin cu completare:
Va veti judeca dupa procedura arbitrala a Curtii de Arbitraj Comercial International.
Va multumesc,

Mai am o intrebare legata de penalitati. Din cate am inteles concilierea nu era obligatorie. Noi calculaseram penalitati pana la data transmiterii invitatiei la conciliere...acum pot sa calculez penalitatile in continuare pana se introduce cererea?..sau le las la acelasi cuantum?

Buna ziua,

Informatii gasiti la adresa:
[ link extern ] /

Regulament privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
il gasiti la
[ link extern ]

Calculati penalitati pana la data introducerii cererii de arbitrare, urmand ca ele sa fie ulterior actualizate prin hotararea arbtrilor.

Cu stima,.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces comercial vad vad Vreau sa intentez un proces comercial unui partener de afaceri,neserios si din cate stiu la procesele comerciale,ca mai am unul pe rol inceput anul ... (vezi toată discuția)
Arbitraj in limba engleza? zanabuna zanabuna Stie cineva daca la Curtea de Arbitraj Coemrcial international din Bucuresti, servciile arbitrale se pot oferi si in engleza, daca asta e vointa ... (vezi toată discuția)
Curte de arbitraj - persoane fizice Nafets Nafets un litigiu intre o persoana juridica si o persoana fizica poate fi solutionat de curtea de arbitraj? Un contract poate prevedea astfel de clauze? Sunt legale? ... (vezi toată discuția)