avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Romina86

Activitate Romina86

In Italia lucreaza cu contract de munca dar numai pe sezon, in acest caz pensia alimentara se calculeaza la salariul câstigat in Italia? El a lucrat in Romania pâna in luna iunie cu contract de munca

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, pensia alimentara se raporteaza la veniturile obtinute in tara si/sau strainatate. Daca nu lucreaza cu contract de munca, pensia este pt 1 copil de 1/4 din salariul minim pe economie din Romania si este necesar in caz de neplata voluntara sa obtineti o hotarare judecatoreasca in acest sens.

Buna ziua! Am un bãietel de un an si 3 luni, tatãl copilului a plecat sa lucreze in Italia cu contract pe timp de iarna ( el are dubla cetatenie si are resedinta acolo) noi suntem despartiti si nu suntem casatoriti…. cat trebuie sa dea pensie alimentara pt copil? Se calculeaza la salariul de acolo sau de aici din Romania? Multumesc anticipat pt raspuns
Ok va multumesc mult pt raspuns
Buna ziua! Am un copil de 1 an, nu sunt căsătorită, de cateva luni m-am despartit de tatal copilului, el vrea sa-i dea copilului pensie alimentara doar din o parte a salariului decat cat are scris in contract dar el de fapt i-a jumate din salariu la negru si nu vrea sa dea mai mult, nu mi se pare corect ceea ce face, exista o modalitate de a dovedi acei bani in plus ca sa dea mai mult pt copil? Va rog sa ma lămuriţi cu aceasta situatie

AV. GABRIELA GERBER a scris:

1/4 din veniturile nete ale tatalui, daca este singurul lui copil minor.

Ok va multumesc
Buna ziua! Eu am un copil de 10 luni si nu sunt căsătorită, de cateva saptamani m-am despartit de tatăl copilului, as vrea să stiu cat trebuie sa primeasca copilul pensie alimentară. Multumesc anticipat
Va multumesc mult pt raspuns!

Cornel Vasile a scris:

Copilul are dreptul la alocatia de stat din tara ..va trebui sa mergeti la AJPIS sa intrebati ce acte trebuie sa depuneti pentru a beneficia de asa ceva.

Avand in vedere ca nu aveti venituri, interesati-va la Primarie despre actele necesare pentru a beneficia de ajutorul social .

Buna ziua! Eu am un copil de aproape 6 luni de zile care s-a nascut in Italia, in septembrie am venit in Romania definitiv, in Italia nu am primit bani de la stat pt. nasterea copilului, am primit decat ca un fel de alocaţie pt copil ( acolo se numeste ASSEGNO UNICO ) care este minimul primit de la stat ( din luna august si pana in prezent ) ideea este ca eu as vrea sa beneficiez aici de aceste drepturi pt copil si eventual as renunta la cele din Italia...intrebarea mea este ce drepturi am aici in Romania, si copilul are dreptul la alocaţie?Eu nu lucrez actual si nu am nici un venit. Multumesc anticipat !