avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate MP_balanta

Activitate MP_balanta

Wow! Multumesc!
Mutuumesc, dar...
Ce spune legea, nu interpretarea personală (si nici cu probabilitati...ca as sparge peretele sa dorm cu masina-n casa, sau sa am pereti din policarbonat sustinuti de stalpi din lemn????)
Legea 50/1991 și Normele metodologice (HG 273/1994) nu condiționează statutul de anexă gospodărească de lipsa unui perete comun.
Definiția legală spune:
„Anexe gospodărești – construcții amplasate în curtea locuinței, fie alipite, fie independente, destinate depozitării, adăpostirii mijloacelor de transport, sau altor activități gospodărești.”
Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu diferentierea legala (care eventual, este stipulata in vreo lege) intre "anexe gospodaresti"- (cum.le consider eu, dar nu si serviciu Urbanism din Primarie,) si "extindere casa"? Este vorba, in speta, de un foisor, o terasa lipita de casa si un garaj, tot lipit de casa - ambele fara usa de corespondenta cu casa, la sat. Multumesc!
n situatia in care, la sat, s-au efectuat doua bransamente de apa (pt si de catre doi vecini diferiti) chiar in poarta de acces auto a proprietatii noastre, iar la solicitarea catre firma de apa si primarie de a se muta bransamentele (stanga/dreapta cu 2-3m), s-a facut un ping-pong intre cele doua institutii, raspunsurile oficiale primite de noi, fiind ca "totul e legal" -ca bransamentele sunt facute pe domeniul public (si... mai mult ca sigur nu exista avizari pt ele) si ca nu se mai cer autorizatii de constructie(?), Chiar daca le-am pus problema eventualelor avarii ce ar bloca accesul pe/de pe proprietate (cum s-a si intamplat in 2021 la efectuarea celui de-al doilea bransament cand, avand un deces in familie si aveam drumuri de facut, am stat cu santul fix in poarta) si crearea inestetica de gropi (ce se umplu de apa, noroi - iar masinile stropesc poarta,gardul) cu distrugerea asfaltului de pe drum, in fata portii (in urma lucrarilor efectuate la apa si gaze), ...Ce e de facut? Cine are dreptate? Ei, sau noi?(in conditiile in care peste tot am citit ca efectuarea bransamentelor se face cu ceva avizari cadastrale si nu in dreptul cailor de acces)???
In situatia in care, la sat, s-au efectuat doua bransamente de apa (pt si de catre doi vecini diferiti) chiar in poarta de acces auto a proprietatii noastre, iar la solicitarea catre firma de apa si primarie de a se muta bransamentele (stanga/dreapta cu 2-3m), s-a facut un ping-pong intre cele doua institutii, raspunsurile oficiale primite de noi, fiind ca "totul e legal" -ca bransamentele sunt facute pe domeniul public (si... mai mult ca sigur nu exista avizari pt ele) si ca nu se mai cer autorizatii de constructie(?), Chiar daca le-am pus problema eventualelor avarii ce ar bloca accesul pe/de pe proprietate (cum s-a si intamplat in 2021 la efectuarea celui de-al doilea bransament cand, avand un deces in familie si aveam drumuri de facut, am stat cu santul fix in poarta) si crearea inestetica de gropi (ce se umplu de apa, noroi - iar masinile stropesc poarta,gardul) cu distrugerea asfaltului de pe drum, in fata portii (in urma lucrarilor efectuate la apa si gaze), ...Ce e de facut? Cine are dreptate? Ei, sau noi?(in conditiile in care peste tot am citit ca efectuarea bransamentelor se face cu ceva avizari cadastrale si nu in dreptul cailor de acces)???
Din pacate, se pare ca si cei ce ar trebui sa ne apere de nedreptati, ne "lasa balta"! Este pentru a doua oara (prima data fiind in urma cu vreo 30 de ani, cand nu m-am lovit de o asa atitudine a celor ce stiu legile) in viata mea, cand avand nevoie de un avocat, platit nu pro bono! m-am.lovit de o lipsa totala de interes in a scoate la iveala nereguli ale Institutiilor administrative (asta probabil pentru ca nu exista o miza mare financiara si nici o faima pentru eventualele procese), neprimind la peste treizeci de solicitari, ,cel putin un raspuns scurt de bun-simt - da/nu. Altii te abordeaza doar sa le spui speta, pentru asta trebuind sa platesti ora de consultanta, s-apoi cand astepti un angajament contractual pentru rezolvare nu mai raspund, iar urmatorul abordat te trimite inapoi la cel platit care tocmai ti-a dat flit. Mi-a trebuit o viata sa realizez de ce romanii strang atatea frustrari si fac diverse anomalii nervoase...si, de ce nu va putea fi starpita nicicand caracatita coruptiei! Nimeni si nimic nu te ajuta in tara asta, sa scoti neregulile la iveala, sau sa se respecte legile!

jacquelline a scris:

Inteleg că există o solidaritate între avocati dar sunt unii care fac profesia de rușine. chiar nu exista niciun sfat pentru problema mea?

Multumesc!

latka a scris:

Aici nu e voie sa se faca recomandari, alegeti dvs. din lista de consultanti.
www.avocatnet.ro/Avocat-din-...

Bună ziua!
Caut un avocat din București care ar putea prelua, contra unui onorariu rezonabil, o acțiune de constatare a posesiei pentru un garaj vechi, situat pe teren administrat de ADP Sector 1.
Situația e clară, am toate documentele și dovezile pregătite, dar nu am experiență în instanță și aș avea nevoie de susținere juridică.
Autoritățile tergiversează răspunsurile (iar eu am suspiciuni serioase că altcineva urmărește acel spațiu).
Mulțumesc mult pentru orice sprijin sau recomandare.
Cum procedez?
Am cumparat alimente, dulciuri si sucuri si am facut doua colete (app 1300 lei), pe care le-am trimis baiatului meu in Olanda. Am contactat o firma de transport persoane si colete din Tm. Am.platit 100 euro la predarea coletelor, pt care nu am primit niciun document doveditor. (doar pe whatsapp am intrebarea soferului daca platesc eu). Partea proasta este ca nici coletele nu au fost predate. Iar acum, cand vreau sa le cer socoteala, nu-mi mai raspund. Am discutii avute pe whatsapp + inregistrari referitoare la traseul coletelor si poza acestora inainte de predare.