avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate undercover

Activitate undercover

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e cea mai buna idee care am auzito pana acuma ...sa dispara toti pensionari care se cred cei mai destepti administratori si presedinti de asociatie. mosi aia nu au ce cauta la conducerea unei asociatii. sper sa vina niste minti luuminate sai dea jos pe astia care se cred inca in partidu comunist.
nu gasesc in noile coduri ce miar trebui pentru " decupare autocolant cu cutter plotter" ce cod caen miar trebui?
dupa mult chin am reusit sa obtin la registru comertului punctu de lucru cu o declaratie pe proprie raspundere si multe acte depuse ... acuma problema se repeta la primarie unde trebuie sa obtin autorizatia de functionare si acolo imi cer semnaturi. ceva idei ?
tot intro situatie asemanatoare sunt si eu , in 2005 am facut modificari usa sparta in exterior si am schimbat destinatia apartamentului in spatiu birou , vecini si asociatia din rea vointa (invidie) nu vrea sami semneze cu toate ca pana acuma acolo au functionat si alte sociatati. la registrul comertului am rezolvat cu greu cu o declaratie pe proprie raspundere asta dupa ce am fostsi de 2 ori in audienta la judecatorul delegat. problema este la primarie unde pentru autorizatia de functionare am nevoie desemnaturi , pentru fiecare societate nou cere alte semnaturi.... chiar nu mai stiu ce sa fac , ma gandesc sa fac si ceva reclamatii la primari inpotriva asociatiei, dupa care sa ma judec cu ei dar este deva de durata. nu mas fi zbatut asa rau dar este apartamentul meu.

orice idee este bine venita.
mihai_blp a scris:

Buna ziua. Ma intereseaza daca un apartament aflat la parterul unui bloc se poate transforma in spatiu comercial si daca da ce anume trebuie facut?


as intreba si eu de ce atata bataie de cap sa transformi in spatiu comercial pentru ca in momentul in care vrei sa deschizi punct de lucru , camera de comert iti cere din nou acordul asociatiei si locatari , cand te duci sa obtii de la primarie autorizatia de functionare iar iti cere acordul asociatiei. gresesc cu ceva? pana la urma ce castig este daca il transformam in spatiu comercial>?
styledent a scris:

vezi daca ai un act de la primarie in care se schimba destinatia. daca nu mergi si vezi tot la primarie daca a fost emis un astfel de act. daca a fost nu mai ai treba.
nu inteleg de ce iti cere la camera de comert asa ceva pentru ca dai si o declaratie pe propia raspundere acolo
pe vecini tot nu ai reusit sa-i convingi?
vre-o metoda de convigere daca gasesti sa imi zici si mie. sunt si eu disperata.
ai auzit de cineva care sa dea un vecin in judecata si sa castige? (se pare ca mie doar solutia asta mi-a mai ramas)


cum adica dai o declaratie pe proprie raspundere? ce scrii in ea? am intrebat pe acolo daca merge asa ceva si dadeau din cap.

deci tot nu gasesc rezolvare ... daca in autorizatia de constructie si certif. de urbanism se specifica ca se schimba destinatia din locuinta in spatiu birou. pentru deschiderea unui punt de lucru am nevoie de semnaturi sau pot fara?
am depus actele la oficiu comertului dar miau dat alt terment in care scrie " acorda termen pentru a suplimenta documentatia cu dovezi din care sa rezulte ca spatiul de la adresa punctului de lucru a fost transformat in spatiu comercial conform autorizatiei si certificatului de urbanism si folosit ca atare din anul 2005." apartamentul a fost transformat din 2005 si au fost pana acuma 2 firme care au avut punct de lucru acolo. oare ce acte mai vor destepti astia de la orc?
de ce vam intrebat daca exista o lege prin care in cazul in care este spatiu comercial nu mai e nevoie de semnaturi.
eu in autorizatia de constructie prin care am spart usa exterioara in apartament am trecut si amenajare spatiu birou . deci in momentul de fata destinatia lui a fost schimbata, la momentul in care am facut modificarea am avut si semnaturile vecinilor din bloc si asociatie. ....am depus actele la orc cu o singura semnatura a vecinului lipit si imi lipses alte 2 semnaturi . zilele trecute am intrat in audienta la judecatoru de serviciu si iam explicat situatia si am depus acte la dosar , - acum astept sa vad ce raspuns primesc-
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Cred ca nu am fost suficient de explicit.
Daca aveti avocat se va ocupa el.Doar de aceea il platiti.
Vedeti ca pe diferite sectiuni din avocatnet aveti lamuriri date pe acest aspect.Cautati.
Solutii exista.

avocat Claudiu Lascoschi


sincer daca nu stii sa oferi o solutie macar nu ne mai bate la cap ca solutia e sa vorbim cu avocatu...am vorbit deja cu 2 avocatii si incerc sa o rezolv , dar eu am intrat pe acest forum in speranta de a putea discuta situatia si a afla ce alte rezolvari au gasit alti in aceasi situatie .
Andreea Lisievici a scris:

Pai e logic sa fie asa. Legea prevede ca "Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţia iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării". O data ce destinatia a fost schimbata ai incheiat orice asemenea formalitate.


legea ce nr are si unde o gasesc ,.... si unde gasesc legea in care prevede ca daca este schimbata destinatia din locuinta in spatiu com . nu mai sunt nevoit sa iau semnaturi de la asociatie si vecini.

ma intereseaza nr, si data cand a fost publicata in monitoru oficial .