avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Activitate starcopit

Activitate starcopit

Multumesc mult! Sper sa-mi rezolv problema. Chiar nu stiam unde sa ma adresez!
Am pierdut Actul de proprietate al apartamentului meu, care era un Contract de schimb emis de Notariat de stat.
Cum pot sa obtin un duplicat si unde trebuie sa ma adresez.
Multumesc anticipat pentru eventual ajutor.
Răspuns la discuția Drept preemtiune
Deoarece as dori un raspuns formulez altfel intrebarea mea:
un bun imobil asupra caruia s-a exercitat drept de preemtiune conform legii mai poate fi obiectul unui contract de vanzare cumparare ... (atentie) ... intre un PFA Popescu si persoana fizica Popescu ?
Va supun atentiei urmatoarea speta:
Am achizitionat in anul 2009 in indiviziune , in parti egale cu alte doua cabinete medicale spatiul cu destinatie cabinet medical, de la Consiliul local detinator legal al acestui spatiu.
In luna mai 2015 unul din cabinete care detinea 1/3 din spatiu in indiviziune a intentionat sa vanda cota indiviza unui cabinet medical extern, nou infiintat.
Noi celelalte doua cabinete medicale ne-am exercitat dreptul de preemtiune la Colegiul medicilor de care apartinem, respectiv am dorit sa cumparam noi cota parte in discutie.
Cabinetul medical vanzator a refuzat pe moment sa mai vanda. Apoi a mers la un notar si a facut act de vanzare cumparare intre Cabinetul medical proprietar pe de o parte si sotia (titulara cabinetului) si sotul acesteia pe de alta parte.
Intrebare: din punct de vedere al dreptului nostru la preemtiune este legala tranzactia facuta de dansii? Daca nu e conform legii ce ar trebui sa facem noi mai departe ca sa putem achizitiona spatiul respectiv?
Mutzumesc mult Expert judiciar.
Eu impreuna cu coproprietarul care detinem camerele mai mari am facut demers sa cumparam cota indiviza de 1/3 a celuilalt, la pretul fixat de el pentru o alta persoana din exterior, mai ales ca doreste sa se retraga definitiv din cladire.
Demersul a constat in cererea noastra de a ne exercita dreptul de preemtiune, in calitate de coproprietari. Persoana a fost iritata la maximum neanticipand dreptul nostru la preemtiune. La fiecare 2 zile apare si ne ameninta ca aduce un executor si ne muta zidurile interioare (care sunt de rezistenta) pana la limita egalarii spatiilor.
Oare un posibil executor poate sa actioneze fara sa aiba o Hotarare a unei instante de judecata?
Buna ziua,
Va cer sfatul intr-o speta in care nu ma pricep. Iata despre ce ste vorba:
Suntem 3 coproprietari care detinem un imobil si terenul aferent curti costructii, in indiviziune si in parti egale. Unul din cei trei doreste iesirea din indiviziune, care ar fi un lucru normal.
Problema este urmatoarea: imobilul are doua camere identice si una mai mica. Curtea are o forma tare neregulata.
Intrebare:cum sa impartim in trei parti egale imobilul ? Apoi curtea are forma neregulata. poate ca vor fi dintre noi doi sau chiar toti 3 cu dorinta sa aiba portiunea de la strada.
Multzumesc anticipat!
Va sugerez sa va deplasati la Finante publice (ANAF) si sa solicitati amanunte.
Daca nu faceti nimic o sa va treziti cu o gramada de somatii si amenzi ca nu ati depus nu stiu ce declaratii, bilanturi etc....
Răspuns la discuția Contributie CAS de catre PFA
Interesant raspunsul DVS. va multzumesc mult!
A doua intrebare :
oare cheltuielile cu contributia CAS pentru sotul/ sotia din speta de mai sus sunt DEDUCTIBILE pentru PFA-ul in discutie?
Am urmatoarea intrebare:
Pentru un PFA exista posibilitatea sa poata plati contributie CAS la Casa de Pensii Publice pentru un memru de famile, altul decat reprezentantul legal al PFA, iar aceasta contributie sa fie deductibila?
Va mutzumesc anticipat!
Neavand reactii la subiectul meu reactivez discutia tot eu: actiunea de granituire a fost facuta nu cu un executor judecatoresc ci cu COMISIE DE SPECIALISTI CADASTRU. Noi proprietarii am acceptat si semnat in cunostinta de cauza granita proprietatilor noastre in prezenta acestor specialisti.Totul a fost memorat in procese verbale girate de acesti specialisti.
Mai poate fi contestabila granituirea?