avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributie CAS de catre PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributie CAS de catre PFA

Am urmatoarea intrebare:
Pentru un PFA exista posibilitatea sa poata plati contributie CAS la Casa de Pensii Publice pentru un memru de famile, altul decat reprezentantul legal al PFA, iar aceasta contributie sa fie deductibila?
Va mutzumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: starcopit , utilizator 14:49, 23 Mai 2014
Doar sotia/sotul persoanei fizice autorizate se poate asigura in sistemul public de pensii pe baza de contract de asigurare sociala. Trebuie sa merga la Registrul Comertului si sa solicite inscrierea mentiunilor privind participarea in mod obisnuit a sotiei/sotului la activitatea desfasurata de persoana fizica autorizata, pe baza declaratiei pe propria raspundere si a certificatului de casatorie.
Detalii la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
Interesant raspunsul DVS. va multzumesc mult!
A doua intrebare :
oare cheltuielile cu contributia CAS pentru sotul/ sotia din speta de mai sus sunt DEDUCTIBILE pentru PFA-ul in discutie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana angajata pe pfa ContSters333991 ContSters333991 Buna ziua. Am un PFA si as vrea sa ma angajez atat eu, cat si sotul. In REVISAL in ce calitatea ne trecem? Mentionez ca, doar eu sunt titularul ... (vezi toată discuția)
Conventie civila Anca Brinzaru Anca Brinzaru buna seara!am si eu o intrebare: sotul meu este PFA, iar eu il ajut; nu am contract de munca cu el, nu are alti angajati; ca sa fie totul legal trebuie sa imi ... (vezi toată discuția)
Legii nr. 4/2014 pentru completarea oug nr. 44/2008 mladin05 mladin05 Ma intereseaza daca acest articol de lege este in vigoare, i^1) soţia/soţul titularului întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate – ... (vezi toată discuția)