avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Activitate IORDAN ELENA

Activitate IORDAN ELENA

Bună ziua,
În spatele câtorva case de pe strada unde locuiesc (in oraș), se află un teren viran care, înainte de anii '90, a aparținut unei societăți. Acest teren este în litigiu, nu știu de ce sau cu cine. Unde pot afla cine este proprietarul lui totuși, deoarece un vecin repara mașini acolo și susține că l-a concesionat. I-a adus modificări, a făcut un gard în gardul nostru, face gălăgie continuu, vin clienți etc.
De asemenea, vă rog să-mi spuneți dacă este nevoie de autorizație pentru amplasarea unui container în propria curte.
Cu mulțumiri!
De asemenea, vă rog să-mi spuneți și baza legală în situația prezentată.
Mulțumesc!
Bună ziua,

Am fost înjurată și amenințată la serviciu de un coleg. Am anunțat șeful direct și a avut o discuție cu el, totul rămânând la nivel verbal. Totuși, pentru că injuriile au continuat la modul că a povestit unui alt coleg cu înjurăturile de rigoare, neavând martor la prima discuție, intenționez să-i fac o plângere/ sesizare sau ce mă sfătuiți că ar fi mai bine, de aceea, va rog sa-mi oferiți un model.
Menționez că, voi trimite adresa tot șefului de serviciu.
Vă mulțumesc!
Mulțumesc pentru răspuns!
Ii transmit răspunsul dvs..
Sărbători cu bine tuturor!
Mulțumesc pentru răspuns!
Aștept în continuare unul și la prima parte a întrebării.
Bună ziua,
Întreb pentru o colegă care ar vrea sa știe dacă si in ce condiții, poate ieși anticipat la pensie, ea având 53 de ani împliniți și 35 de ani vechime în muncă. De asemenea, ar vrea sa știe dacă-și poate plăti contribuțiile, cumpăra vechime sau orice altă variantă, a.i. să stea acasă. Poate beneficia de cei 650 lei în calitate de bunică, dacă ar sta cu nepotul acasă. Ideea este că, vrea să rămână acasă, dar sa ia niște bani cumva.
Vă mulțumim!
Mulțumesc pentru răspuns!
Înțeleg că, dacă nu există o bază legală, nu este nici ilegală, corect?
Bună ziua,
Este legală perceperea unei taxe de 100 lei pentru înscrierea la un concurs la stat, instituția motivând că " trebuie să își acopere din cheltuielile cu publicarea anunțului "?
Este primul anunț în care văd această taxă.
Mulțumesc!
Mulțumesc pentru răspunsuri!
Bună ziua!
Lucrez de la 1 aug. 2022 într-o instituție, iar pe data de 15 august voi lucra o tură de 8 ore, în total în august 176 ore. Vă rog să-mi spuneți dacă în septembrie ar trebui sa fiu plătită aceasta zi sau recompensata cu liber pentru că, mi s-a spus ca dacă am nr. de ore din lună la norma întreagă de 176 ore, nu am ce recupera luna viitoare, dar eu nu cred ca e chiar asa. Greșesc? Cum ar trebui sa fie?
Mulțumesc mult!