avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate mb_mihaela

Activitate mb_mihaela

Cerea către Primăria Capitalei?
Vă mulțumesc
Adresă noua a imobilului cadastrat.
Buna dimineata!
Îmi puteți spune, vă rog,unde trebuie să mă adresez și ce trebuie să fac pentru a actualiza noua adresă pentru imobilul deja cadastrat și intabulat? Am primit recent un nou număr poștal pentru casa în care locuiesc și pentru care am cadastru și intabulare făcute anul trecut dar pe un alt număr poștal și nu știu cum trebuie să procedez pentru actualizare.
Vă mulțumesc.
Cu stimă.
Buna seara?
Întrebarea mea este :
Poate fi amplasat panoul de șantier înspre proprietatea vecinului la o înălțime față de sol de 2m, deasupra gardul vecinului? Dimensiunea lui este de aproximativ 1,5m/2m și nu este cu vederea spre strada ci spre acesta.
Încalcă legea?
Vă mulțumesc.
Vă mulțumesc.
Buna ziua !

Imi poate spune cineva dintre dumneavoastra daca intr-un cabinet medical este interzisa folosirea tv? trebuie achitata acea taxa catre UPFR(uniunea producatorilor de fonograme)?
Astazi am avut vizita unui inspector UPFR care a solicitat o autorizatie de licenta si ne-a scris un proces verbal de constatare.

Va multumesc
Buna ziua !
va rog sa imi spuneti daca, pe trenul liber de constructie de langa casa mea,latura din stanga,noul proprietar putea construi o piscina fara acordul vecinilor in ceea ce priveste schimbarea destinatiei terenului. Pe strada pe care locuiesc sunt imobile la curte cu destinatie de locuinta..
Mentionez ca dumnealui are deja in proprietate terenul din dreapta adiacent celui pe care a construit piscina .
Va multumesc.
Va multumesc
Buna ziua!
In momentul de fata sunt intr un proces cu proprietarul terenului alaturat care a facut o sapatura, alipita casei mele, pe o lungime de cca 12m si cu o adancime de aproximativ 1m-1,2m care a depasit cota de fundare a casei mele cu aproximativ 30cm.
In instanta am cerut acordarea unei expertize facuta de catre un MLPAT pentru asigurarea de probe. Intre timp paratul a obtinut autorizatia de constructie pe care a depus-o la dosar fara memoriu tehnic, schite si desene, alte anexe iar aceasta sapatura nefiind precizata in respectiva autorizatie. Instanta s-a pronuntat respingand cererea noastra pentru respectiva expertiza avand un termen de 5 zile pentru apel.
Astazi am fost la primaria sectorului 4 pentru a cere celor de la urbanism sa vad respectivele piese scrise si desenate anexate autorizatiei de construire cunoscand faptul ca acestea sunt cu caracter public conform art. 7 alin. (21) din legea nr. 50/1991.
Doamna de la urbanism a refuzat in mod repetat a mi arata aceste documente spunandu-mi cum ca numai autorizatia in sine este cu caracter public nu si aceste desene, memoriul tehnic etc.
Citindu-i stimabilei doamne paragraful "Autorizaţia de construire şi anexele acesteia au caracter public şi se pun la dispoziţia publicului spre informare pe pagina proprie de internet a autorităţii administraţiei publice emitente sau prin afişare la sediul acestea" aceasta mi a raspuns cum ca "anexele" fac referire la continutul autorizatiei, ce nu poate fi cuprins in momentul publicarii datorita dimensiunii acesteia si care se anexeaza, nici decum a planselor desenate, memoriu tehnic, etc.
Intentia mea era de a vedea daca santul respectiv era cuprins in autorizatie sau daca paratul nu a respectat aceasta autorizatie.

1) Aveam dreptul de a vedea aceste schite, desene, documentatie tehnica?

2) Se poate ca in apel sa ceara insanta aceste documente? Cum procedez?

3) in cazul in care instanta nu poate sa ceara aceste documente se poate cere amanarea apelui pana la aprobarea cererii de eliberare a acestor documente (am depus atat o cerere online cat si una scrisa
Sunt proprietarul unei case la curte si vecinul meu a montat o schela pentru a executa lucrari la peretele dinspre el ce se afla
pe limita de proprietate, sub pretextul ca ii amelioreaza aspectul actual deoarece ii creaza un disconfort vizual.
La instiintarea care mi-a fost transmisa prin avocat si in care spunea ca imi aduce plus valoare casei,nu mi-am dat acordul
deoarece acest perete nu este degradat si nu prezinta risc de surpare .Am vrut chiar sa vopsesc dar dumnealui care isi
construieste un spatiu de recreere,o picina nu se multumeste cu atat si doreste o lucrare de anvergura.
Acest lucru va duce la un cost mare pentru care nu sunt dispus sa platesc si faptul ca el investeste si nu isi recupereaza plata ii da dreptul
sa devina coproprietar in timp pe acest perete.
Imi cunoaste pozitia,de refuz si totusi astazi a montat schela urmand ca maiine,dupa spusele muncitorilor sa inceapa lucrarile la perete.
De la primarie mi s-a spus ca exista un Certificat de Urbanism pentru o constructie S+P+2E+M cu lipire la calcan dar nu si o autorizatie de construire.
Alipindu-se pe calcan la casa mea nu vad scopul ! Care este intentia ?...ma rog,este cea de a devenii coproprietar si a nu mai lua masuri de protectie
a casei mele.
Ce trebuie sa fac si cui sa ma adresez impotriva acestui abuz si incalcare a dreptului de proprietate ?
Discuție Ridicare pensie
Vă rog să îmi spuneți ce trebuie bifat in declarația pe propria răspundere de către mama mea care locuiește la mine și trebuie să meargă să își ridice pensia de la domiciliul dumneaei care este in alt sector.
Vă mulțumesc.