avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate lizica

Activitate lizica

Există temei legal pentru care un salariat adventist va refuza să lucreze în zilele de sîmbătă?
Buna ziua,
Alegerea reprezentantilor sa facut pe baza de tabele de semnaturi. La centralizarea semnaturilor angajatorul ne-a comunicat ca nu am intrunit jumatate din numarul total de semnaturi, in aceste conditii, chiar daca suntem sindicat reprezentativ . In aceste conditii nu facem parte din CSSM.
Buna ziua,
La nivel de unitate exista Sindicat reprezentativ insa nu este invitat sa faca parte sau sa-si desemneze reprezentantii in CSSM.
Exista prevedere prin care se poate solicita sau obliga angajatorul sa includa si reprezentatul salariatilor, in cazul nostru Sindicatul, la acest comitet?
Răspuns la discuția expertiza tehnica
Din pacate nu am optinut informatii nici daca am cerut in explicatii in scris. Am actionat si in instanta de judecata insa fara succes, am pierdut cu dreptatea pe hartie. Inca o data se confirma ca atat institutiile statului, justitia sunt oarbe si incurajeaza infractiunile.
Răspuns la discuția expertiza tehnica
Expertiza tehnica in instalatii termice, pentru a determina consumul maxim posibil la caloriferele din apartamentul meu.
Buna seara,
Ma poate indruma cineva catre ce specialitate sa solicit expertiza tehnica pentru calcul caldura pausal ?
Răspuns la discuția Prescriptie
24366 la care se adauga onorariu executor 3086
Discuție Prescriptie
Intrerupe sau nu prescriptia o notificare sau plata dupa declararea scadenta a creditului ?
Daca inauntrul celor 3 ani de la data declararii scadentei anticipate a creditului intervine cesiunea se considera intreruperea prescriptiei?
Răspuns la discuția Calorifer scos de pe casa scarii
Caloriferul de pe casa scarii, unde aveti perete comun, nu putea fi scos fara acordul dvs.


''(1) Deconectarea corpurilor de încălzire aflate în părţile comune se poate realiza numai pe baza hotărârii adunării generale a asociaţiei de proprietari/locatari şi cu acordul proprietarilor direct afectaţi.
(2) În procesul-verbal al adunării generale se va consemna faptul ca aceştia au înţeles ca deconectarea corpurilor de încălzire conduce la scăderea confortului termic în acel apartament, iar costurile de încălzire pentru apartament vor creste.
(3) Proprietarii direct afectaţi sunt:
a) proprietarii apartamentelor care au pereţii comuni cu casa scării în zona de intrare în condominiu sau la fiecare etaj;
b) proprietarii care au pereţi comuni cu uscatoriile sau spălătoriile în care sunt montate, conform proiectului, corpuri de încălzire.

Este foarte simplu daca exista asociatia are cont deschis . Puteti face transfer din contul dvs direct in contul asociatiei fara sa va deschideti cont la aceeasi banca .
Daca nu cunoasteti contul puteti sa depuneti o solicitare in acest sens catre asociatie, sunt obligati sa va raspunda.