avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate Mădălina Marin

Activitate Mădălina Marin

Buna ziua,

In cazul in care, angajatorul refuza sau intarzie in mod nejustificat plata salariului, va puteti indrepta impotriva acestuia pentru recuperarea drepturilor salariale restante, printr-o cerere de chemare in judecata si deasemenea puteti sa va adresati si Inspectoratului Teritorial de Munca cu o sesizare.
In contractul de munca pe care l-ati semnat trebuie sa existe o clauza privind salarizarea in cadrul careia sa fie mentionate salariul si data la care trebuie sa il primiti de la angajator, precum si modalitatea de plata, iar in cazul in care acestea nu sunt respectate, il chemati in judecata.
Buna ziua,

Mai este valabila aceasta lege, astfel incat ar trebui sa va reinoiti CI.
Buna ziua,


Depinde de motivul/motivele de recurs invocate de catre cei de la finante.
Ca si documente este posibil sa nu mai fie nevoie sa depuneti nimic, repet posibil, deoarece acest lucru depinde de situatia concreta.
Atentie insa in momentul in care veti primi acasa citatia si cererea de recurs, ar fi bine si depuneti intampinare la aceasta(termenul in care se depune intampinarea este specificat pe citatie) in care sa exprimati pozitia procesuala vis a vis de cererea lor recurs.
Răspuns la discuția revin cu intrebarea
Buna ziua,

Daca debitul pe care dumneavoastra il aveati de achitat era la data hotararii instantei de deschidere a procedurii insolventei prescris, este in mod clar de o eroare judiciara.
In acest caz, sansele la recurs exista binenteles.
Răspuns la discuția contract de vanzare cumparare
Buna ziua,

In primul rand sotul dumneavoastra nu avea cum sa cumpere un apartament ca si bun propriu in timpul casatoriei, deoarece legea stabileste in mod clar faptul ca toate bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt prezumate ca fiind bunuri comune dobandite de catre ambii soti, chiar daca pe acte este trecut doar numele unuia dintre ei(notarul la incheierea unui astfel de act este obligat sa intrebe si sa treaca in cuprinsul acestuia starea civila, respectiv casatorit cu...).
Astfel bunul dobandit in timpul casatoriei pana la proba contrarie este prezumat ca si bun comun al sotilor.
In ceea ce priveste mostenirea dumneavoastra ati fi
Buna ziua,

Da, poate fi inchiriat sau chiar vandut.
Va trebui insa sa aveti atentie la clauzele/prevederile antecontractului si la persoana/partea care nu si-a respectat obligatiile stabilite prin acesta.

Buna ziua,

In cazul in care locuinta a fost dobandita de catre mama dumneavoastra inainte de casatorie, aceasta este conform legii bun propriu(doar al mamei dumneavoastra nu si al sotului sau).
In cazul in care mama dumneavoastra decedeaza, locuinta va revine prin efectul succesiunii in exclusivitate dumneavoastra, ca unic mostenitor.
Astfel in cazul in care locuinta a fost dobandita de catre mama dumneavoastra inainte de casatorie si este bun propriu, sotul sau nu are nici un fel de drept asupra acestui bun, dumneavoastra fiind unica mostenitoare.
Drept urmare in acest caz, nu vad rationamentul incheierii unui contract de vanzare-cumparare, cu uzufruct sau fara, intre dumneavoastra si mama.

Răspuns la discuția certificat constatator ORC
Buna ziua,


Puteti face catre ONRC o cerere prin care sa solicitati eliberarea de informatii actualizate legate de respectiva societate comerciala, din care sa rezulte starea acesteia.
ONRC poate furniza informatii actualizate oricui le solicita, contra cost, despre starea unei societatii comerciale.
Răspuns la discuția hotãrâre judecãtoreascã
Buna ziua,

Hotararea judecatoreasca prin care se deschide procedura insolventei impotriva unei societati, precum si hotararea prin care instanta la cererea lichidatorului judiciar hotareste trecerea/deschiderea procedurii de faliment impotriva unui debitor sunt publicate in Buletinul Procedurilor de Insolventa.
Din dosarul cauzei, respectiv de la instanta nu puteti obtine copii xerox dupa acte, daca nu puteti face dovada calitatii dumneavoastra de parte/creditor in dosar.
Astfel singura cale ar fi sa luati/copiati hotararea publicata in BPI, care poate fi accesat pe baza de abonament sau puteti incerca sa solicitati o copie de la lichidatorul judiciar numit de catre instanta in cadrul dosarului(daca acesta doreste, nefiind obligat sa va transmita o copie, deoarece nu aveti calitate in dosar).
Buna ziua,


Am si eu nevoie mai mult de un sfat, referitor la un contract de instalare.
Deci am un contract de instalare, iar beneficiarul lui cere rezolutiunea.
Contractul a fost incheiat in data de 01.02.2008.
Pentru echipamentele instalate in baza contractului, executantul a oferit, un termen de garantie de 12 luni de la data receptiei.
Data receptiei a fost 01.03.2008., deci fiind valabila pana la data de 01.03.2009.
In data de 13.08.2009, beneficiarul contractului, introduce actiune pentru rezolutiunea contractului, avand in vedere faptul ca executantul nu si-a respectat obligatia de garantie.
Intrebarea este: Se poate cere rezolutiunea unui contract, care si-a incheiat practic perioada de valabilitate.