va rog sa-mi spuneti daca o familie cu doi copii minori,poate sa beneficieze de vreun ajutor de la stat in afara de alocatie.Mentionez ca mama este pensionata pe caz de boala,gradul 3 si lucreaza 4 ore.Pensia ei este de 350ron,iar pe cele 4ore lucrate,ia un salariu de 330 ron .Tatal si-a schimbat mereu locul de munca pana ce a fost dat afara,fara somaj,fara nimic ,pentru ca nu a reusit sa aiba o vechime la ultimul loc unde a lucrat ca sa ia somaj.Va rog frumos sa -mi spuneti daca se poate face ceva.Va multumesc frumos.Toate cele bune.:sorry:
Buna ziua Am si eu o problema in legatura cu debransarea.La noi in bloc sa hotarat sa ne montam centrale la fiecare apartament,de fapt garsoniera,sa gasit o firma autorizata,sa facut un proiect,am dat jumatate din suma care trebuie sa o dam in total.Muncitorii au venit si s-au apucat sa instaleze tevile in casa.La cei care au termopane au spus ca trebuie montat un detector de gaze.Pe contract scrie ca costa 220 plus 50ron montatul,acum zic ca costa 380 ron,si ca nu se apuca de montat tevile pana nu dam cei 380 ron.Am dat banii si am cerut chitanta cum era firesc,dar ei au spus ca administratorul de la bloc da chitanta.Administratorul mi-a spus ca el nu poate sa dea chitanta,si ca nu e treaba lui.Nedumerirea mea este cu acesti bani.Nu cumva e vorba de o inselatorie/ De ce nu se da chitanta pentru acesti bani/ Va rog sa-mi dati un ajutor daca puteti. Multumesc frumos.
Locuiesc intr-o garsoniera,impreuna cu sotul,doi copii,si mama mea.O cunostinta de a mamei mele a spus sa facem schimb de locuinta.Ea are un apartament cu 2 camere si locuieste singura.Momentan este vorba despre o succesiune si vrea sa ii dau 450 ron pentru ca nu are bani.Ea spune ca bani acestia nu ii mai da inapoi, si va intocmi actele pentru schimbare de locuinta.Mai spune ca nu vrea diferenta de bani ci vrea sa am grija de ea la batranete.
-Va rog sa imi dati un sfat ce sa fac, daca trebuie sa merg la un notar sa-i dau banii cu chitanta sau altceva.
-Va multumesc din suflet si pentru celalalte raspunsuri la intrebarile mele.
-Va doresc numai bine !
Daca un om nu are nici-un venit, il poate obliga statul sa plateasca pensia alimentara pentru un copil din alta casatorie ?Mentionez ca omul in cauza locuieste la tara nu are pensie, nu are salariu, si totusi a trebuit sa plateasca 700 ron pensie alimentara, daca nu omul era ameniintat cu puscaria.
-Va rog din suflet un raspuns !!
-Multumesc frumos !!!
Sunt o femeie batrana in varsta de 72 de ani. Locuiesc la tara, am un vecin langa mine care fabrica cruci pentru morminte.Dansul taie marmura afara in aer liber iar praful de la fabricarea crucilor se depune pe vita de vie si pe pomii fructiferi ce-i am in curte.Nu stiu sigur ce materiale foloseste pentru fabricarea crucilor dar eu in ultimii 2 ani de cand vecinul meu si-a inceput afacerea, eu m-am ales cu un cancer de piele si acum m-am operat si de cataracta la ochi.Anul trecut in toamna strugurii s-au uscat pur si simplu din cauza prafului.Eu nu am nimic cu afacerea lui, nu stiu daca are autorizatie si de ce nu face crucile intr-un loc acoperit.Va rog frumos sa ajutati o femeie batrana,bolnava,fara niciun ajutor cu un sfat.Unde sa ma duc si ce sa fac ?
-Va multumesc din suflet ! Dumnezeu sa va aiba in paza.Mentionez ca locuiesc in judetul Botosani.