avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate miruna_albu

Activitate miruna_albu

Răspuns la discuția Contestare martor
Multumesc!
Buna ziua,

Martorul care va fi propus de reclamant in cauza de divort impotriva mea a fost acuzat si sanctionat administrativ pentru declaratii mincinoase si calomnie acum 36 de ani. Nu detin numarul dosarului si data certa a sentintei.

1. Mai exista vreo sansa ca acest dosar sa fie arhivat?
2. Daca exista, pot solicita o copie, eventual prin reprezentant legal, avocat?
3. Pot contesta in instanta credibilitatea martorului pe baza sentintei din acel dosar?

Va multumesc
Buna ziua,
In cazul in care imi urmez sotul in strainatate, si avand in vedere detaliile acestei discutii, va rog sa imi spuneti daca:
1. Exista posibilitatea ca sotul meu sa delege o alta persoana pentru supravegherea parintilor?
2. Intocmirea unui contract de munca sau un act notarial sunt documente viabile in acest sens?
3. In cazul in care se decide de a o angaja pe sora lui, cu contract de munca incheiat conform legislatiei muncii in vigoare intre persoane fizice, acest lucru este posibil si daca este posibil, va afecta clauzele contractuale?
Sora va obtine un venit in urma acestui aranjament, iar toate cheltuielile de intretinere ale parintilor sotului plus cele ale imobilului vor fi suportate de sot, prin virament bancar on-line.
Mentionez ca sora si-a exprimat verbal intentia de a contesta in anulare contractull de intretinere incheiat intre sotul meu si parinti.
Va multumesc.
Va multumesc!
Buna ziua,
Pentru corectitudine, precizez urmatoarele: banii provin integral din veniturile sotului meu, pe care eu ii administrez pentru achitarea cheltuielilor de utilitati, intretinere imobil, curte, gradina; contributia mea este in munca de asistenta a socrilor (cumparaturi, menaj, relatia cu medicii curanti si furnizorii de servicii medicale, supravegherea permanenta a nevoilor acestora), intretinere imobill, curte, gradina, particip la lucrari de amenajari (zugravit, constructie imprejmuiri etc). Interesul meu nu este material, ci moral, in baza angajamentului luat fata de sotul meu.
Aspectul sesizat de dumneavoastra ma determina insa sa va intreb urmatorul lucru: clauzele contractuale pot fi viciate de absenta lui din tara? Devine atacabil prin acest lucru? Si daca da, modalitatea legala prezentata de dumneavoastra este necesara si suficienta?
Situatia e oarecum paradoxala, el munceste in strainatate tocmai pentru a asigura indeplinirea contractului in conditii cat mai bune, iar eu acasa, motiv pentru care am devenit casnica, renuntand la locul de munca. Ar fi pacat ca eforturile noastre conjugate si de buna credinta sa fie viciate de faptul ca el nu este alaturi de parintii sai.
Va multumesc cu respect.
Stimate domn,
Apreciez promtitudinea si corectitudinea raspunsului dumneavoastra, totusi, va rog sa ma lamuriti asupra acestui aspect: pot considera, in temei legal, ca spatiul de locuit se considera bun dobandit in interiorul casatoriei? va rog sa ma scuzati ca insist, dar lipsa mea de educatie juridica isi spune cuvantul. Ma refer la faptul ca din sursele pe care le-am accesat pana acum, nu reiese clar daca incheierea acestui tip de contract constituie implicit si dobandirea bunului respectiv. Extrasul CF este pe numele sotului, idem obligatiile fiscale la bugetul local, de la data incheierii contractului. Sau dobandirea efectiva sa fie la momentul (Doamne iarta-ma) decesului parintilor sotului?
Va multumesc.
Buna ziua,
Obiectul unui contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager incheiat intre sotul meu si parintii lui se considera bun dobandit inaintea casatoriei? (casa si curtea unde convietuim impreuna). la momentul incheierii contractului eram doar logoditi. casatoria a survenit dupa un an. parintii sotului sunt in viata si in ingrijirea mea, sotul fiind delegat la munca in strainatate. Nu am incheiat nici un act referitor la comuniunea/separatia bunurilor, la incheiarea casatoriei.

Multumesc.
Va multumesc cu respect!
Buna ziua,

Va rog sa ma sprijiniti in obtinerea unui raspuns legat de urmatoarea situatie:
Sotul meu este parte a unui contract de intretinere cu uzufruct viager), incheiat intre parintii sai(transmitatori) si el (dobanditor). De asemenea, la momentul semnarii contracului, sotul meu a primit din partea tatalui sau o procura generala, prin care este imputernicit, redau partial: ca in numele tatalui si pentru el sa se prezinte la orice institutie competenta si sa il reprezinte in orice situatie ivita, sa faca tot ce va socoti necesar, dupa imprejurari si chiar nefiind prevazuta, putand tine aceasta loc si de procura spăeciala in cazul in care legea ar cere o asemenea procura........... sa il reprezinte in fata tuturor organelor competente, semnand in numele lui si pentru el orice alt act pe care il considera necesar a fi incheiat in numele lui si pentru el, de la caz la caz, precum si oriunde este necesar in acest sens, semnatura fiindu-i opozabila.

Sora sotului doreste sa atace in instanta acest act, solicitand cota parte din imobil (casa plus teren), atat fizic cat si valoric. Doreste atat sa locuiasca in imobil, ea sau fii ei, cat si cota parte constand intr-o suma de bani.

In cazul in care ea va deschide actiune in instanta, impotriva cui trebuie sa-si formuleze atacul, impotriva sotului meu sau impotriva parintilor lor? si daca impotriva parintilor, atunci sotul meu isi poate reprezenta parintii in instanta in baza imputernicirii de mai sus?

Va multumesc anticipat.


Răspuns la discuția DEMISIE
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra.