avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate Norabrigitta

Activitate Norabrigitta

Buna ziua,
detin un autoturism cu un motor de 2500 cm3. Am inteles de pe acest site ca

"Plenul Senatului a respins Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 59/2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal prin care se prevedea cresterea cu 65% a impozitului pentru cea de-a doua casa in afara celei de domiciliu, cu 150% pentru a treia casa si cu 300% pentru a patra casa, precum si dublarea impozitului pentru autoturismele cu capacitate cilindrica peste 2000 cm^3."
Cu toate acestea cand am sunat azi la Primarie mi-au comunicat ca le datorez suma dublata si ca ordonanta e valabila.Pana la urma nu mai inteleg nimic si rog daca stie cineva sa ma edifice care e situatia.

Va multumesc mult


Răspuns la discuția PFA TRADUCATOR AUTORIZAT
Va multumesc pentru raspuns.
La somaj si la sanatate imi este clar.
Nelamurirea este la pensii unde eu platesc deja in baza Legii 19/2000 astfel ca ajung in urmatoarea situatie
"Asta ar insemna ca pentru Iulie 2010 sa platesc conform ambelor acte normative, pentru salariu cf Legii 19/2000 si pentru venitul de PFA cf OUG 58/2010. Pe de alta parte pe site-ul Casei de Pensii apare documentul recent in care se specifica:
În vederea evitării dublei impuneri, în baza uneia şi aceleiaşi calităţi (persoana care realizează în mod independent venituri de natură profesională), este exclus ca, pentru aceeaşi lună, să se efectueze o plată a contribuţiei de asigurări sociale pentru declaraţia depusă în baza Legii nr.19/2000 şi o alta pentru declaraţia depusă în baza art.III din OUG nr.58/2010."
Aici inca tot nu sunt in clar si din punct de vedere legal e o contradictie.
?????

Buna ziua,
sunt traducator autorizat si am o mare nelamurire pe tema noii OUG 58. Am platit contributia la sanatate pe intreg anul 2010, am declaratie de asigurat in baza Legii 19 din 2000 pe suma asigurata lunara de 425 de lei (desi pana in prezent nu am realizat nici un venit in acest an) si pur si simplu acum nu inteleg ce mai trebuie sa fac. Mi s-a spus la ghiseu ca mai trebuie sa depun tot la casa de pensii o notificare separata pe luna iulie cum ca nu am realizat venit pe aceasta luna iar la somaj am depus o notificare ca nu am realizat venit pe luna iulie. Nu mai inteleg absolut nimic. Va rog frumos daca poate cineva sa ma edifice asupra acestor nelamuriri as fi foarte recunoscatoare.
Va ultumesc
Răspuns la discuția CASS
Problema este ca eu stiam (dar poate nu stiam bine) ca pentru conventii civile la vremea respectiva nu se platea CASS. Problema cea mai mare este acum ca am autorizatia de PFA si trebuie sa platesc CASS pe PFA. Pentru a putea fi insa la zi pe PFA mi s-a cerut situatia de la Finante pe ultimii 5 ani (perioada de prescriptie e de 5 ani la cass) in care imi apare aceasta conventie civila in perioada respectiva si acum evident ca vor sa imi bage pe gat sa platesc cass pentru venitul din respectiva conventie civila si plus penalizari.Is de acord cu dvs insa eu totusi as dori sa stiu in baza carei legi se plateste cass si pe conventia civila in anul 2004-2005.#-o

Norabrigitta
Discuție CASS
Buna ziua,
am o rugaminte pentru cei care ma pot ajuta. In perioada noiembrie 2004 - ianuarie 2005 (in aceasta perioada nu am avut contract individual de munca) am avut incheiata o conventie civila pentru niste ore de limbi straine. Mi s-au retinut 10% din impozit la sursa restul de 6% i-am platit eu. Va rog sa imi spuneti daca trebuie sa platesc contributie la sanatate pentru suma primita din aceasta conventie si daca da in conformitate cu care lege (lege valabila pentru 2004-2005).

Cu multumiri
Norabrigitta
Răspuns la discuția Plata contributie la CAS
Va multumesc mult de tot pentru ajutor!!
Răspuns la discuția Plata contributie la CAS
vorbeam despre contributia obligatorie la sanatate.

Multumesc
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu privire la o nelamurire. Din 2005 sunt PFA inregistrata la Finante pentru traduceri. Deoarece am fost angajata pana in decembrie 2008 cu carte de munca nu am avut activitate si nici venituri pe PFA. Astfel eu nu am platit nimic la CAS . Avand in vedere ca din decembrie anul 2008 contractul meu de munca a incetat as dori sa stiu ce trebuie sa fac sau cum trebuie sa procedez in continuare pentru a plati la CAS ca PFA ?? Ar fi trebuit sa platesc contributia si daca nu am avut deloc venit pe PFA in toata aceasta perioada?? Va trebui sa platesc ceva retroactiv?? Desi nu ar fi normal deoarece nu am avut deoc activitate pe PFA?? Va rog mult de tot sa ma ajutati!! Va multumesc

Va multumesc mult pentru ajutor!!
Buna ziua,

va adresez rugamintea de a ma ajuta cu o problema / informatie.
Sunt PFA traducator autorizat si am autorizatia la finante din 2005.
Anul trecut am scos codul unic de la ei. Nu am avut pana acum activitate
pe PFA deoarece am fost angajata cu carte de munca la diverse firme.
In 2005 la finante am dus un registru de incasari si plati care a fost snuruit si parafat.
De atunci nu l-am folosit deloc si nu am folosit nici chitantele si facturile care acum sunt deja expirate.
Nu am avut insa deloc nici un jurnal de plati .
Acum as dori sa incep anul acesta activitatea pe PFA.
Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac referitor la cele 2 jurnale ca sa fiu in regula?? Continui registrul de incasari si plati cel vechi?? Trebuie sa cumpar un registru jurnal ?? Se plateste amenda daca nu am avut acel registru jurnal (daca am avut 0 venit pana acum??) Va rog mult cine stie si ma poate ajuta sa imi scrie!