avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Delia Popescu

Activitate Delia Popescu

Buna ziua,
As dori sa stiu la ce se refera Intampinarea care trebuie sa sa o formuleze Intervenientul fortat, in cazul unei actiuni in regres, introdusa de o firma de asigurare CASCO, care a platit daunele asiguratului CASCO, impotriva paratei firma de asigurare RCA,care ar fi trebuit sa platesca daunele materiale provocate in urma unui accident rutier, in care s-a intocmit o constatare amiabila de accident de catre partile implicate.
Ce se intampla si care sunt consecintele, in situatia in care intervenientul fortat ,care se face raspunzator de producerea accidentului, in cauza nu depune
Intampinarea solicitat de instanta.:O
Va multumesc....
Răspuns la discuția CO neefectuat
Va multumesc pt. raspuns.
M-ar interesa daca sunt aplicabile aceste prevederi.
"
Aceasta dispozitie ( cea invocata si de dvs!) legala nu mai este aplicabila, in ceea ce priveste concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justitie, printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, interpretand dispozitiile art. 7 din Directiva 2003/88, a declarat urmatoarele:

1) Articolul 7 alineatul (1) din Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru trebuie interpretat in sensul ca nu se opune unor dispozitii sau unor practici nationale potrivit carora un lucrator aflat in concediu medical nu are dreptul la un concediu anual platit efectuat intr o perioada de concediu medical.

2) Articolul 7 alineatul (1) din Directiva 2003/88 trebuie interpretat in sensul ca se opune unor dispozitii sau unor practici nationale care prevad ca dreptul la concediul anual platit se stinge la expirarea perioadei de referinta si/sau a unei perioade de report stabilite de dreptul national chiar si in cazul in care lucratorul s a aflat in concediu medical in toata perioada de referinta sau intr o parte din aceasta si incapacitatea sa de munca a continuat pana la incetarea raportului sau de munca, motiv pentru care nu a putut sa isi exercite dreptul la concediul anual platit.

3) Articolul 7 alineatul (2) din Directiva 2003/88 trebuie interpretat in sensul ca se opune unor dispozitii sau unor practici nationale care prevad ca, la incetarea raportului de munca, nu se acorda nicio indemnizatie pentru concediul anual platit neefectuat lucratorului care s a aflat in concediu medical in toata perioada de referinta sau intr o parte din aceasta si/sau in toata perioada de report sau intr o parte din aceasta, motiv pentru care nu a putut sa isi exercite dreptul la concediul anual platit. Pentru calculul indemnizatiei mentionate, remuneratia obisnuita a lucratorului, care este cea care trebuie mentinuta in perioada de repaus ce corespunde concediului anual platit, este de asemenea determinanta."

Discuție CO neefectuat
Buna ziua,
As dori sa stiu, daca un functionar public care pe tot parcursul anului 2012 a fost in concediu medical beneficiaza la lichidare de plata concediului de odihna pt. anul respectiv.
Va multumesc.
Solicitati adeverinta de la Agentia Judeteana de Plati teritoriala, privind cuantumul lunar al indeminizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani achitat de acesta si stabiliti media zilnica a veniturilor obtinute astfel in ultimele 6 luni.
Discuție oug 19/2012
Buna ziua,
as dori sa aflu opinii privind aplicarea majorarii de 8 %,acesta se calculeaza la salariul functiei de baza la nivelul lunii mai 2012 sau la brutul lunii mai 2012 in care sunt incluse si stimulnetele acordate incepand cu 01.01.2011?, avand in vedere ca ordonanta face referire la recuperarea reducerilor salaria si revenirea la nivelul salariilor avute in plata in luna iunie 2010!
Buna dimineatza.
Dar in situatia in care parintele intocmeste o donatie cu clauza de intretinere, in favoarea unuia dintre copii, la decesul parintelui donatia poate fi atacata de celalat copil? Multumesc.
Buna Seara,

As dori sa intreb, daca ma poate lamuri cineva, cum se procedeaza in situatia in care un angajator are 21 de angajati. Se procedeaza la intocmirea Contractului Colectiv de Munca.

Va multumesc.
Pe mine acest a ngajament semnat in alb, prin care salariatul isi cesioneaza veniturile realizate in favoarea bancii ma deruteaza si nu sunt singura, in ce masura, implica obligativitatea unitatii angajatoare de a executa veniturile salariatului, pe baza notificarii transmise de unitatea creditoare. Documetele transmise de banca sunt: notificare privind cesionarea veniturilor salariale, anexe: copia contractul de credit, copie angajament semnta in alb, privind cesiuonarea drepturilor ce urmeaza a fi realizate de angajat, copie dupa adverinta de salariu. In rest, banca nu prezentata nici o hotarare judecatoareasca privind admiterea unei cereri de investire cu formula executorie sau incheiere privind incuviintarea executarii silite.
Multumesc inca o data.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Daca bine am inteles unitatea nu este obligata sa trateze acesta notificare ca pe un titlu executoriu. Aceasta nu si-a asumat nici un angajament fata de institutia de credit prin eliberarea adeverintei de salarizare. Angajatul nu este de acord sa i se retina pe statul de plata si-si va clarifica situatia cu banca. Ori atunci nu este corect sa ma ating de veniturile realizate de acesta fara o baza legala. Eu doresc sa se procedez corect atat fata de angajat, cat si fata de banca. Nu se pune problema sa incurajezi rai-platnicii, dar nici bancilor nu e cazul sa le plangem de mila, dupa ce duc campanii, unor chiar agresive, de acordarea creditelor si apoi se folosesc de tot felul de tertipuri pentru a-si solutiona problemele. Daca debitorul e rau platnic, banca sa urmeze procedura legala de executare silita.