avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate Bucur Emilia

Activitate Bucur Emilia

Răspuns la discuția impozit pe venitul global
De la 01.01.2005 nu mai exista impozit pe venit global ( s-a introdus cota unica de 16% iar salariile respectiv fisele fiscale sunt cu impozit final la sursa ) asa ca dvs. trebuie sa aveti de la angajator adeverinta cu venitul realizat in afara functiei de baza cat si cu impozitul retinut si varsat la stat de catre acesta , adeverinta cu care va prezentati la unitatea fiscala de domiciliu , completati o declaratie speciala de venituri pentru anul 2007 si achitati o amenda de 5 ron.Mentionez inca o data ca veniturile care se declara la fisc sunt ALTELE decat cele din fisele fiscale ( acestea nemaifiind necesare ).
Pentru a obtine diploma de traducator este necesara diploma de studii superioare si certificat de traducator emis de ministerul de justitie ( deci nici nu se pune problema in situatia dvs.)Statul ( fiscul ) este interesat in principal doar de impozitarea sumelor obtinute din activitati independente si este pacat sa nu folositi abilitatile naturale pentru obtinerea de venituri , asa ca va recomand sa emiteti factura doar pentru prestari servicii ( fara alte mentiuni ) sau consultanta afaceri , adica sa evitati atat cat se poate specificarea exacta a activitatii( nu este fraudulos ci doar evaziv ).Asta se poate doar in conditiile in care angajatorul ( cel care da banii pentru activitatea prestata ) nu solicita in mod expres factura si garantii pentru serviciul prestat . Va urez mai mult curaj si cat de multi clienti platitori posibili !!!
Răspuns la discuția pf sau af
Aveti mai multe probleme de alegere / optiune :
1) desfasurarea unei alte activitati autorizate in conditiile in care beneficiati de ajutor de somaj duce la intreruperea ajutorului de somaj;
2) daca sunteti membru al unei asociatii familiale cu obiect de activitate comert ( actuala denumita intreprindere familiala ) si doriti sa prestati si alta activitate decat cea de comert , puteti sa solicitati la registrul comertului printr-o cerere de mentiuni largirea obiectului de activitate pentru prestari lucrari in constructii , amenajari in constructii , etc;
3) daca doriti sa faceti PFA ( actual denumita intreprindere individuala ) pentru un tip de activitate anume , nu aveti restrictii vizavi de participarea dvs. intr-o asociatie familiala insa in mod sigur veti avea ceva probleme de amanunt in completarea declaratiilor la unitatea fiscala de care apartineti.
Asa ca mai intai alegeti , pentru ca alegerea este a dvs. si ulterior dupa ce va hoatrati mai intrebati!
Răspuns la discuția pf sau af
In conditiile in care nu are nici o calificare anume pentru serviciul prestat( este o abilitate personala ca urmare a cunostintelor sale ) nu se poate solicita cod CAEN , insa avand PFA pentru o alta indeletnicire nu il impiedica nimeni sa factureze serviciile respective ca orice alt serviciu de reprezentare fara mentionarea in mod expres a activitatii prestate.
Răspuns la discuția Caut avocat / jurist fiscalitate
Daca doriti o " limpezire " a situatiei fiscale si eliminarea pe viitor a problemelor cu administratia finantelor publice puteti contacta un consilier fiscal ( cu eficacitate rapida comparabila cu actiunile unui avocat in instanta) . Ma puteti contacta pe mail emilia.bucur@yahoo.com.
Intrucat normele de venit sunt unice pentru municipiul Bucuresti le veti gasi afisate la oricare dintre sediile administratiilor finantelor publice de sector.
Impozitul pe venit ( 16%) se plateste avand ca indicator CNP SI Numele persoanei pentru care se datoreaza impozit iar inpozitele si taxele datorate la bugetul de stat consolidat ( impozit pe salarii unde este cazul , TVA unde este cazul , declaratii informative tip 392 , 393 394 ) aferente persoanei fizice autorizate , IF AF sau alte forme de desfasurare a activitatilor independente au ca indicator la plata CIF ( CUI )
Răspuns la discuția trecere la norma de venit
Daca veniturile dvs. nu depasesc 35000 de euro NU sunteti obigat sa deveniti platitor de TVA( 35.000 euro este plafonul de TVA stabilit la 01.01.2007 data aderarii la UE si se calculeaza contravaloarea in ron la valoarea de atunci a euro).
In privinta calitatii de persoana fizica autorizata impozitata conform normelor de venit sau a venitului efectiv realizat . raspunsul primit de la " finante " este corect.Puteti opta pentru regimul de impozitare normat doar in urmatoarele conditii:
- sa aveti doi ani de la ultima schimbare ( pastrare ) a optiunii de impozitare :
- sa nu depasiti norma de venit stabilita in nomenclator in anul precedent solicitarii si
- sa depuneti cererea pana in 31 ianuarie a anului curent.