avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Activitate mireamirela

Activitate mireamirela

:O Imi pare rau, nu sunt de acord.
Judeci alin. (3) din art. 371, indice 2, scos din context.
"Nici un citeriu" nu inseamna ca "nu este nevoie sa se precizeze in titlul executoriu ca are dreptul si la alte sume".
"Nici un criteriu" inseamna "are dreptul si la alte sume dar nu se spune cum se procedeaza pentru calculul lor." Si atunci se procedeaza conform alin. (3) din art. 371, indice 2. Nu degeaba sunt trei alineate la acel articol, trebuie intelese ca un intreg.
nu sunt creante de natura salariala.
asa gandeam si eu. multumesc.
dar daca totusi pretinde debitorului, in mod abuziv, si aceste diferente din actualizare, cum poate fi combatut, sanctionat etc. un executor judecatoresc?
Prin sentinta definitiva, irevocabila si investita cu formula executorie se stabileste dreptul unui cetatean de a i se restitui o suma de la bugetul de stat.
Cetateanul cere unui executor judecatoresc inceperea procedurii de executare silita pentru ca debitorul nu si-a indeplinit de buna voie obligatia de plata.
Prin proces verbal executorul actualizeaza creante prevazuta in titlul executoriu, cu rata inflatiei pentru o perioada, nu conteaza care.
In titlul executoriu, (sentinta), instanta nu acorda dreptul cetateanului de a primi alte sume suplimentare, ci numai creanta initiala pentru care chemase statul in judecata.
Intrebare: executorul avea dreptul sa calculeze si sa ceara de la debitor in numele creditorului si diferenta de suma care rezulta din actualizare?#-o
Eu ma raportez la art.371, indice 1 din codul de procedura civila si sustin ca nu, pentru ca toate cele trei alineate ale articolului trebuie intelese ca un intreg si inteleg ca numai in situatia in care instanta acorda creditorului dreptul la alte sume executorul era indreptatit sa le calculeze.#-o
Multumesc.
Buna ziua!
Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si individuala, dar proprietarul nu se mai afla in posesia dosarului cadastral transmis de fostul proprietar. Dosarul cadastral a fost retinut la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara cu ocazia depunerii cererii de intabulare de catre actualului proprietar, lucru intamplat cu ceva ani in urma. Ce solutii exista pentru acest tip de situatie?
Totodata, am vazut pe site-ul diferitelor cabinete notariale actele care trebuie prezentate in vederea autentificarii contractului de vanzare cumparare.
In anumite cazuri erau solicitate: actul de proprietate, in original, actele de identitate ale partilor, in original, certificat de atestare fiscala de la directia de impozite si taxe locale a Primariei, adeverinta de la asociatia de locatari, dosarul cadastral in original, precum si o factura de la furnizorul de energie electrica.
In alte cazuri erau solicitate: actul de proprietate, in original, actele de identitate ale partilor, in original, certificat fiscal de la directia de impozite si taxe locale a Primariei si atat.
Care sunt, de fapt, documentele necesare?
Va multumesc.
Buna ziua.
As vrea sa stiu daca pentru un bun imobil dobandit inaintea casatoriei de sotie, este obligatorie (sau recomandata) modificarea numelui proprietarului in cartea funciara. Sotia dupa casatorie a luat numele sotului. In cazul in care sotia, proprietar, ar vrea sa vanda bunul imobil, ar avea probleme, sau e suficienta doar prezentarea certificatului de casatorie pentru stabilirea legaturii intre numele din actul de proprietate si numele actual. Va multumesc mult pentru eventualele raspunsuri.
In cazul in care o autoritate fiscala a emis un act administrativ fiscal, nu a facut demersuri in vederea comunicarii sub semnatura sau prin posta cu confirmare de primire a actului, trecand direct la afisarea pe internet a anuntului colectiv, se poate cosidera acest act ca fiind comunicat destinatarului? Produce efecte juridice aceasta modalitate de comunicare?
Prin legea nr. 672/2002 s-a stabilit ca, pentru complexitatea muncii, auditorii din institutiile publice primesc un spor de 25% la salariu. Acum prin proiectul unei ordonante de urgenta se urmareste eliminarea acestui spor.
Intrebarea mea este: prevederile unei legi pot fi abrogate printr-o ordonanta de urgenta, avand in vedere faptul ca legea este un act normativ de nivel superior unei ordonante de urgenta?