avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate ioanandrei

Activitate ioanandrei

Va rog ,
Daca , in cadrul unui CONTRACT DE CONCESIUNE , concesionarul notifica concendentul ca doreste REZILIERE uzind de clauza contractuala si anume " in cazul in care veniturile realizate din exploatarea bunurilor si activitatilor concesionate nu permit concesionarului sa realizeze plata personalului angajat contractul poate inceta fara plata de daune din partea partilor , daca concesionarul notifica acest fapt concendentul cu cel putin 30 zile inainte " va rog sa ne precizati care sunt " PASII " efectivi pina la rezilierea faptica .

1. Ce se intimpla in acest interval de 30 zile dupa notificare ?
2. Poate apare notiunea de continuitate pina cind CONCENDENTUL isi gaseste un alt prestator- concesionar cu care sa incheie un nou contract ?
3. Faptul ca aceasta clauza este activata impune un anumit comportament in " regim de urgenta " din partea concendentului pentru a grabi procedurile fiind vorba de plata unui personal angajat al concesionarului ?
4. Mai pe scurt , cum se pot grabi procedurile legale pentu ca rezilierea sa devina efectiva ?

Va multumesc mult .

Cind intr-un contract comercial , la articolul care se refera la conditiile incetarii acestuia , este precizat la un pct . ca incetarea poate avea loc :" in cazul imposibilitatii obiective a prestatorului de a exploata , prin renuntare fara plata unei despagubiri " , la ce se refera aceste " imposibilitati obiective "?

Va multumim mult .
Va rog,
Suntem parte intr-un CONTRACT- prestari servicii , unde avem calitatea de prestator . Contractul se intinde pe citiva ani , iar anul acesta anticipam ca valoarea prestatiilor platite noua de catre partener nu vor acoperi cheltuielile noastre . Pentru ca :
- nu se mai pot renegocia valoarea prestatiilor
Deoarece la artic. INCETAREA CONTRACT o clauza prevede ca " in cazul in care veniturile realizate nu permit plata personaluli angajat " contractul poate fi denuntat de catre noi pentru reziliere cu cel putin 30 zile inainte , va rugam:
1. sa ne o oferiti un model de denuntare a acestui contract
2. sa ne informati daca este nevoie de un raport economic care sa sustina lipsa veniturilor ( tinind seama ca noi estimam acest lucru luind in calcul veniturile estimate a fi realizate in concordanta si cu multe alte cheltuieli in afara celor de personal , pe care firma noastra le are - suntem SRL ).

Va multumesc mult .
Va rog ,
In cazul in care , noi , cumparatorul si vinzatorul am fost chemati in instanta pentru verificarea legalitatii incheierii unui contract de vinzare-cumparare imobil de catre un TERT si am avut chistig de cauza , prin obtinerea unei SENTINTE DEFINITIVE SI IREVOCABILE , iar un ALT TERT incearca o noua actiune pe aceiasi speta ( contract de vinzare cumparare ) va rugam sa ne spuneti daca trebuie sa invocam :
-exceptia autoritatii de lucru judecat , ori
- exceptia puterii de lucru judecat
Va rog ,sa mai precizati ca daca , l-am incunostiintat in scris pe al 2-lea TERT despre existenta unei HOTARIRI JUDECATORESTI IREVOCABILE ( anexind in copie HOTARIREA ) si el totusi initieaza actiune in JUSTITIE aceasta poate fi considerata FAPTA PENALA ?
Va multumesc .
Un contract de vinzare -cumparare imobil( incheiat intre 2 persoane juridice ) a fost verificat asupra legalitatii lui in INSTANTA ( datorita contestarii sale de catre a 3 -a persoana , de data aceasta persoana fizica ) si solutia definitiva si irevocabila a constatat perfecta legalitate a incheierii acestuia .

In aceast moment, se intentioneaza ca o a 4-a persoana pesoana de data aceasta juridica ( institutie publica ) prin reprezentant legal sa conteste din nou acest contract in instanta.
Conducatorii executivi ai institutiei publice au fost incunostiintati in scris despre existenta unei hotariri judecatoresti definitive si irevocabile privind acest contract si s-au depus in copie aceste hotariri .
Va rugam , sa ne precizati :
- daca se ignora aceste hotariri de catre institutia publica si depun plingeri in instanta referitor la acest contract , faptele lor unde pot fi incadrate ?
- care este calea noastra de aparare in acest caz .( civila , penala ?)

Va multumesc mult.
Răspuns la discuția INCETARE CONTRACT COMERCIAL
multumesc inca o data mult .
Răspuns la discuția INCETARE CONTRACT COMERCIAL
Multumesc mult . Si va rog sa mai precizati , in conditiile in care se agreaza de comun acord o durata a contractului care sunt procedurile si temenele de notificare a dorintei de prelungire cind va veni data expirarii perioadei contractuale . In acest moment avem in 2 exempare un contract gata scris care la durata stipuleaza "nelimitat" . Semnam acest contact si cerem sa fie eliminat acesta mentiune cu de ex. o perioada de 1 an printr-o mentiune scrisa anexata acestuia sau cerem refacerea contractului in acest sens . Multumesc inca o data mult .
Va rog ,
Daca intr-un contract comercial la pct referitor la INCETAREA/REZILIEREA contractului , acesta contine urmatoarele precizari privind incetatea lui :
- La expirarea duratei contractuale ( la un alt pct. anterior ce tine de DURATA CONTACTULUI el precizeaza PERIOADA" NEDETERMINATA" !!!!! )
- Prin acord scris intre PARTI
- Prin reziliere

va rog , sa-mi precizati , daca , prin semnarea de catre mine a acestui tip de contract , cu aceste clauze , voi putea vreodata in viitor sa denunt unilateral la o anumita data acest contract ( bineinteles cu respectarea si plata tuturor obligatiilor financiare "la zi" , fara vreo culpa , ori intirziere ) fara implicarea partii celeilalte parti , din motive ce tin de " bucataria interna " a firmei noastre .
Cu alte cuvinte , semnind acest contract " plec cind vreau din aceasta intelegere" ? . Daca este asa ,va rog ,sa precizati , care este perioada minima de notificare catre partea cealalta a acestei intentii ?

Va multumesc mult .
Va rog,

In cazul in care , intre 2 persoane juridice se incheie un contract care presupune activitati cu implicarea prelucrarii de date cu caracter personal , iar o persoana juridica( din acest contract ) are autorizatie in acest sens iar cealalta persoana juridica nu are ( persoana juridica care nu are autorizatie pentru prelucrarea datelor cu caracter personal , culege datele si le inscrie pe un SITE proprietatea persoanei juridice care are autorizatie de prelucrare a datelor cu caracter personal ) va rugam sa ne precizati

1 . Daca , autorizatia persoanei juridice referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal , prin semnarea unui contract intre parti , se prelungeste si persoanei juridice care nu are .
2.Daca , indiferent de semnarea unui contract intre cele 2 parti si persoana juridica care nu are AUTORIZATIE trebuie sa aiba .
3.Daca , prelucrarea datelor cu caracter personal se face numai cu acceptul scris al persoanei vizate , iar daca acesta refuza , ce se poate intimpla daca intr-o lege scrie ca finalitatea unei anumite proceduri obligatorii implica evidentierea obligatorie a acestei persoane pe SITE-ul mai sus mentionat .

Va multumesc mult .

Mai facem precizarea , ca ambele persoane juridice ( si cea cu SITE-ul ) sunt de drept privat .







0
Răspuns la discuția Actiuni societate devalorizate
Cu respect , va rog :
Poate exista un act normativ ( conform normelor europene ) care sa conditioneze o anumita pregatire profesionala a actionarului (lor) care trebuie sa detina un pachet de minim 51 % din partile sociale ale unui SRL , altfel ONG -ul profesional care autorizeaza activitatea specifica in acel domeniu de activitate , sa retraga aceasta autorizatie( in cazul in care actionariatul nu devine in concordanta cu acel 51%) sau sa nu permita alte autorizari noi dupa aparitia actului normativ ( lege ) ?

Mai precis ,conditionarea autorizarii unei activitati ( pe linga conditii de spatiu , personal angajat specializat et. ) si cu o pregatire profesionala specifica a minim 51% din proprietarii acestui procent de actiuni .

Va multumesc .