avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Activitate cristina_lus

Activitate cristina_lus

Discuție Somaj dupa CCC
Buna ziua. Am intrat in somaj in luna Iunie 2007 fiind insarinata. Din luna decembrie pana in luna Martie 2008 am beneficiat de Concediu prenata dupa care Concediu post natal (din somaj) La implinirea copilului 2 ani am m ai nascut al doilea copil si am mers in continuare cu Ingrijire copil. Intrebarea mea este urmatoarea: Mai beneficiez de somaj la terminarea perioadei de ingrijire copil? Va multumesc!
din luna a treia a patra luna de sarcina se poate lua CONCEDIU DE RISC MATERNAL si se poate merge toata sarciana cu el !! ideea e sa nu meregi o luna risca maternal alta nu stiu ce !! multa bafta cu birocratia si nastere usoara!!
Unde este venitul minim garantat daca la un angajat cu aproape 700 lei salar se taie 25 %?? :-/
Răspuns la discuția Sunt insarcinata si somera.....
Buna... solutia ar fi urmatoare: Concediu medical (risc maternal pe o perioada de 1 2 luni) dupa care prenatal.. postnatal..ingrijire copil .Asta ca sa aveti acoperire pt toata peioada . Concediu de risca maternal luat ininte de expirarea somajului !!! Important PASTRATI COPII DUPA CERTIFICATELE MEDICALE!! TOATE!! o sa aveti nevoie mai tarziu!!
buna ziua! Am urmatoarea situatie . O persoana cu contract de munca pe perioada determinata(pana la 31 august 2009) in invatamant ,si a luat prenatal incepand cu 15 august....De la 1 septembrie i s a spus ca nu i mai plateste sc si dupa multe telefoane si fel de fel de birouri batute i sa explicat ca sa mearga la CAS si sa si faca un alt dosar pt celelalte concedii medicale. Din ce mai stiu eu e ca i sa "inchis" cartea de munca de la sc unde profesa... (presupun ca incepand cu data de 31 aug.))In cartea de munca nu scrie nimic ca s ar suspenda contractul de munca cu data luarii primulyui concediu medical.Se poate asa ceva??? si dosarul concediu ingrijire copil cine il va face?? Ce reparatiiu se pot face ??? Va multumesc
Răspuns la discuția mostenire cu diverse
va multumesc pt raspunsuri!! scuzati mi greselile de ortografie:">
Răspuns la discuția mostenire cu diverse
problema este ca oricum noi nepotii il ingrijim.. dar problema vine "din alte parti" nepoti mai indepartati sau chiar straini!! si mai ales ca sunt persoane destul de influente!!! si ne temem ca in tro zi s a nu vina careva straina si sa spuna ca are nu stiu ce act de la bunicu prin care sa obtina bunurile. Cat despre recomandare de la medic asta e fff usor de obtinut... (in ziua de azi si intr un oras asa mic!!) In ianuarie a fost internat dar " la medicul pt inima" si la un moment dat a fost consultata si de un medic neurolog ..... deoarece avea mici iesiri de furie in cadrul spitalului. Acuma ce nu stiu e dac in foaia de intrnare se mentioneaza ceva!!
Cat despre acte Pt av.Mariana C .. sunt facute la zi succesiunile, (sotul supravietuitor cu copilul au hotarat de comun acord in fata notarului ca partea de pe uram decedatei s ai revina integral fiului lor) la notar legale!! Doar iesire din indiviziune nu sunt facutate!!!
Buna ziua. Am urmatoare problema...In urma decesului bunicii sotul supravietuitor si copilul au hotarat sa aiba jumatate fiecare din bunuri.....(imobil +teren) Dupa decesul fiului au rama sotia acestuia si cu 2 copii majori....si "bunicu" S a facut succesiunea dupa fiu....si intrebarea mea este...CE ACTE(DE DONATIE, INTRETINERE, TESTAMENT, ETC)SE POT FACE DE CATRE "BUNIC"(90 DE ANI).. ??? Mentionez faptul ca este vorba de un imobil unde locuiesc toti si teren si nu este facuta "iesirea din indiviziune" de catre nici unul dintre acestia.Va multumesc pt raspuns.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Multumesc pt raspuns DAR.. ar fi 2 variante care tot mi s au spus: una ar fi ca inainte sau in ziua in care nasc sa cer revenire in somaj si imediat sa intru in CO medical(post natal-pt cele 42 de zile-lehuzie fiziologica) dupa care restul demersurilor; SAU posibilitatea de a cere prelungire la Concediu crestere copil pana la 2 ani.Din aceste motive am nelamuriri. Va multumesc.
Buna ziua!Am urmatoarea problema: in luna MAI 2006 m am angajat in cadrul unei SC.La un an dupa angajare in MAI 2007 am fost trimisa in somaj-eram insarcinata in 2 luni si nu am reusit sa duc hartie care sa confirme sarcina(vineri mi s a confirmat sarcina si luni la prima ora aveam hartiile de trimitere in somaj:sorry:)-Din somaj in NOIEMBRIE 2007 am intrat in Concediu prenatal dupa care pe 27 01 2008 am nascut si am beneficiat de Concediu post natal, si concediu crestere copil pana la 2. ani. Intre timp am ramas din nou insarcinata si urmeaza sa nasc (dpn) 14 - 17 ianuarie 2010. Cum trebuie sa procedez pentru a beneficia din nou de Concediu ingrijire copil pana la doi ani pt al doilea copil ???. Va multumesc mult!!