avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua!Am urmatoarea problema: in luna MAI 2006 m am angajat in cadrul unei SC.La un an dupa angajare in MAI 2007 am fost trimisa in somaj-eram insarcinata in 2 luni si nu am reusit sa duc hartie care sa confirme sarcina(vineri mi s a confirmat sarcina si luni la prima ora aveam hartiile de trimitere in somaj:sorry:)-Din somaj in NOIEMBRIE 2007 am intrat in Concediu prenatal dupa care pe 27 01 2008 am nascut si am beneficiat de Concediu post natal, si concediu crestere copil pana la 2. ani. Intre timp am ramas din nou insarcinata si urmeaza sa nasc (dpn) 14 - 17 ianuarie 2010. Cum trebuie sa procedez pentru a beneficia din nou de Concediu ingrijire copil pana la doi ani pt al doilea copil ???. Va multumesc mult!!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
cristina_lus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:42, 4 Septembrie 2009
trebuie sa reluati acelasi traseu ca si la prima sarcina
Multumesc pt raspuns DAR.. ar fi 2 variante care tot mi s au spus: una ar fi ca inainte sau in ziua in care nasc sa cer revenire in somaj si imediat sa intru in CO medical(post natal-pt cele 42 de zile-lehuzie fiziologica) dupa care restul demersurilor; SAU posibilitatea de a cere prelungire la Concediu crestere copil pana la 2 ani.Din aceste motive am nelamuriri. Va multumesc.
Solicitati revenirea in somaj.....si apoi faceti ceea ce ati prezentat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata SimoBobo SimoBobo O nelamurire am:in timpul unui contract pe perioada determinata de 1 an,daca ramai insarcinata ce se intampla?sunt obligati sa-ti respecte drepturile la fel ca ... (vezi toată discuția)
Somera insarcinata - pot beneficia de ccc? cryna31 cryna31 intrebarea ar fi: ce variante am legale pt.a beneficia de indemnizatia post-natala de crestere a copilului? si cum se desfasoara ele in cadru legal pt.a ... (vezi toată discuția)
Venituri in timpul cic. nelamuriri ccc pentru cel de-al doilea copil. AM13 AM13 Buna ziua, Va expun si eu situatia mea. Sunt insarcinata cu al doilea copil, urmand sa nasc la aproximativ o luna si 2 saptamani dupa finalizarea primului ... (vezi toată discuția)