avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate ionu roman

Activitate ionu roman

V-as recomanda sa aveti in vedere si prevederile legii 188/1999 privind functionarii publici referitoare la detasarea si delegarea acestora si cand este nevoie de acordul functionarului.
Răspuns la discuția Intentare divort fara avocat
Exista mai multe motive pentru care se poate formula o actiune de divort. Daca doriti sa formulati o actiune prin intermediul instantelor judecatoresti si sa nu folositi procedurile administrative sau notariale, evident ca se poate depune o asemenea actiune fara a fi nevoie de un avocat, insa consider ca prezenta unui avocat este necesara si utila.
Daca pe fondul unui proces a fost admisa proba interogatoriului la primul termen si partea, dintr-o eroare, nu s-a prezentat iar instanta a considerat acest lucru ca un inceput de dovada, poate fi administrata aceasta proba in apel?
Va multumesc
Discuție nelamurire
Decizia de sanctionare emisa in temeiul art.247-252 Codul muncii de o unitate publica se mai este supusa procedurii prealabile sau se contesta direct la instanta de judecata in 30 de zile potrivit art.252?
Va multumesc
Răspuns la discuția lipsa calitate procesuala pasiva
Multumesc..
Poate fi invocata excepția calității procesuale pasive pentru prima data in apel?
Multumesc
Cum pot sa ma apar dintr-un proces civil in care după formularea cererii de chemare in judecata, paratul a preconstituit probe care sa ateste situatii invocate in acțiune?
Spre ex: a introdus un proces verbal pentru o ședință care nu s a desfășurat, datat pentru o alta data
Ce pot invoca in apararea mea?
Va multumesc
Răspuns la discuția amenda rovinieta
Multumesc pentru raspunsuri
Dar oare pentru hotararile comunicate prin afișare si apoi trimise spre executare silita, se poate folosi ,,contestația la executare,,, in condițiile in care nu am luat cunoștință de act decât la momentul in care am fost sa plătesc impozitul? Cred ca martorul din procesul verbal de afișare este unul universal...:)
In lumina deciziei ICCJ 6/2015, se poate aplica aceasta si proceselor verbale anterior întocmite si achitate?....stiu ca decizia e obligatorie pt viitor, insa poate fi invocata o plata nejustificata?
Va multumesc
O acțiune in contencios, cu mai multi reclamanti, care pretind recunoasterea unui drept, se taxeaza in functie de numărul lor sau de obiectul cererii, potrivit art. 16 din oug 80?
Multumesc