avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Activitate gabrielle_24

Activitate gabrielle_24

Eu nu am spus ca avea nevoie de acordul meu. Eu doream sa știu dacă vara mea, neavând succesiune făcută și nefiind menționată în actul de proprietate, avea calitatea necesara sa închiriere un spațiu care nu figurează legal ca fiind în posesia ei. Tatăl meu m-a împuternicit sa ma ocup mai departe și sa decid asupra bunurilor din respectivul act de proprietate și o sa ma interesez și la un avocat de legalitatea respectivului contract.

Mulțumesc!

gi-jane2 a scris:

nu era nevoie de acordul dvs.
2. Tatăl meu nu trebuia sa dovedească pe baza unei adeverințe de la medicul de familie ca are capacitatea de a lua decizii?

si nu, nu avea nimic de dovedit.
mergeti cu contractul la un avocat si vedeti ce se poate face.


Bună ziua!

Va rog frumos sa ma ajutați cu câteva sfaturi în următoarea situatie: intr-un titlu de proprietate tatăl meu deține 50% din bunuri și fratele sau ( decedat ) deținea cealaltă jumătate. Un urma cu un an de zile, tatăl meu ( 73 ani ) și vara mea au semnat la primărie un contract cu cei de la RDS ca le închiriază pe 15 ani un teren ca să pună ditamai releul. Acum, tatăl s-a răzgândit pentru ca eu ( care o sa dețin partea tatălui meu ) nu sunt de acord. Cei de la RDS ne spun că s-a semnat deja un contract și ca ei au demarat un proiect ca să se apuce de treaba ( momentan nu s-a făcut nimic acolo ). Întrebările mele sunt:
1. Vara mea avea drept de semnătura și de cecizie doar pe baza unei anexe de la primărie ca este copilul unchiului meu sau trebuie sa aibă succesiune notariala făcută?
2. Tatăl meu nu trebuia sa dovedească pe baza unei adeverințe de la medicul de familie ca are capacitatea de a lua decizii?
Ma mira faptul ca, deși persoana cu care am discutat la RDS îmi spune ca actul este perfect legal pentru ca vara mea figurează la primărie ca e copilul unchiului meu și automat succesor al lui, cei de la RDS s-au oferit sa demareze chiar ei procedura de succesiune. Vara mea nu are succesiune făcută și nu avem niciun partaj și nici cadastru făcut pe bucățica pe care o închiriază RDS ul. Le-am spus ca nu mai dorim sa se facă niciun releu și amenință cu judecata ca s-a semnat un contract, fără ca vara mea sau tatăl meu sa primească vreun exemplar.

Are valabilitate legala acel contract ( înțelegere) semnat anul trecut având în vedere cele relatate mai sus?
Mi se pare ca se pune presiune f mare, vara mea e căutată la serviciu de către ei sa se ocupe de succesiune, tatălui meu i-au propus sa vândă bucata de teren unde vor sa pună releul. Cum se poate vinde ceva fără un partaj? Dl de la RDS îmi zice ca au voie sa decida în calitate de coproprietari fără sa fie nevoie de partaj. Dar în acte, coproprietari sunt tatăl meu și fratele lui decedat, nu vara mea. Ba chiar a sfatuit-o pe vara mea sa nu facă partaj și sa rămână coproprietar, pentru ca dacă se face partaj se face pe absolut tot, inclusiv pe terenul închiriat lor. Deci, după ideile lor, ei își pun releul și eu cu vara mea ramanem 15 ani coproprietari fără sa pot sa stabilesc prin partaj notarial ce parte preiau eu și sa demareze eventuale construcții, amenajări etc.

Cum pot sa împiedic demararea procedurilor?

Mulțumesc frumos!
Bună ziua!

Ma aflu în preaviz și as mai avea dreptul la 9 zile de CO pe care as dori sa le iau. Contabila îmi zice ca dacă iau zilele de CO mi se va prelungi preavizul. Eu știam ca preavizul se prelungește doar dacă îmi iau concediu medical, nu CO. Ma puteți lamuri, va rog frumos?

Mulțumesc!
Bună seara! O intrebare: știu ca în cazul în care se încheie un CIM, indiferent pe baza cărui articol, continui sa fii asigurat încă 3 luni dr la data la care se finalizează raporturile de munca. Care este situația în cazul angajaților din construcții ? Se mentine calitatea de asigurat după încheierea raporturilor de munca?

Mulțumesc frumos!
Bună dimineața! Am primit o noua oferta de angajare pe care am și acceptat-o, urmând ca saptamana viitoare sa ma prezint la Medicina muncii. Poate angajatorul actual sa nu îmi dea voie sa demarez tot ce trebuie la viitorul loc de munca ( sa nu ma invoiasca pt medicina muncii sai pt depunerea actelor la HR în partea cealaltă)? Menționez faptul ca medicina muncii și depunerea actelor la noul angajator sunt programate în timpul celor 8 ore de lucru la actualul angajator.

Mulțumesc frumos!
Dovada vechime totala în munca.

Bună seara! La noul loc de munca se cere sa duc dovada de vechime totala în munca pentru a se stabili numărul total de zile de concediu la care am dreptul în funcție de aceasta vechime. De unde se poate lua o dovada cu perioada totala, nu doar de la ultimul loc de munca? Mi-am făcut cont online la CNPP ( Casa de pensii ) și am observat ca în aplicația lor apare toate situația mea: cotizații anuale, lunare, și la fiecare angajator în parte. Acel raport poate fii valabil?

Mulțumesc frumos
Recuperare salarii neplătite!

Bună seara! Restantele salariale se pot cere și după încetarea contractului de munca la un angajator sau trebuie sa fii inca angajat în momentul respectiv? Știu ca se pot cere în termen de 3 ani de la producerea evenimentului, dar nu știu dacă exista obligația ca în acel moment sa fii încă angajat în cadrul firmei respective. As prefera sa finalizez colaborarea cu ei și după ce primesc decizia de încetare sa demarez procedura de recuperare a restantelor salariale.

Mulțumesc frumos!
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Pe pardoseala am și gresie și parchet de 8 mm deasupra ( când am cumpărat apartamentul era integral cu gresie. Blocul este izolat interior/ exterior și este din beton. În intervalul de program de liniste nu pune nimeni muzica tare sau sa țipe. Vecina a fost inclusiv deranjata de faptul ca azi noapte, când a început vijelia, am avut tupeul sa ies pe balcon sa strâng rufele și a auzit când a făcut "click" plasa de insecte când am inchis-o ( trebuia sa las rufele - care deja erau uscate - pe sarma și eventual azi sa încep sa le caut prin cartier, ca sa nu se auda "click" ). Este normal sa ți se ceara socoteala ca ai mersul mai apăsat când mergi prin casa sau ca bagi o mașină automata de spalat rufe și o deranjează ca se aude la ea ? Cred ca acest "program de liniște " face referire la cu totul altceva, la un anumit nivel de zgomot, nu la un click de plasa de insecte sau la un mers normal prin casa care o deranjează pe dumneaei. Doamna este deranjata și ca aude apa noapte la baie etc. Hai sa fim serioși, ca deja se exagerează. Când are copilul mic o criza de plans, ce sa ii fac? Îl leg la gura? Îl sedez ca e program de liniste? Eu ma refer strict la activități și "zgomote" pe care orice om normal le face în propria locuință în cursul unei zile. Am ajuns când scoate copilul un sunet mai zgomotos ( ras, plâns etc ) sa casun cu gura pe ea:" taci ca te aude vecina". E normal asa ceva? Mie îmi suna a hartuire, sincer, faptul ca tot timpul îmi tine calea sa îmi zică de cele de mai sus. Ați putea sa trăiți asa? Deja ne tinuta calea alți 2 vecini care auziră de pe balcon discuția din fata blocului și ne ziseră sa nu o bagam în seama ca asa face tot timpul, ca "dusă" ( aceasta a fost exprimarea ).
Suntem oameni respectați pe scara, lumea deja ne cunoaște ce fel de familie suntem și nu accept sa mi se tina calea în fata blocului, dimineață, când este super liniște afara sa mi se reproșeze absurdități, sincer.

Mulțumesc frumos!

POPA GHEORGHE a scris:

Gasiti aici Legea nr. 61/ 1991 republicata, privind linistea si ordinea publica, art.2, pct.25-27: [ link extern ]
Respecatarea orelor de liniste este obligatorie pentru toti locatarii.
O solutie tehnica ar putea fi izolarea fonica a planseului. Blocurile vechi sufera de izolatii proaste intre apartamente.

Vecini "deranjati" de noi.

Bună ziua! Ne-am mutat de 5 ani intr-un apartament achiziționat prin rate. În blocul în care locuim suntem singura familie cu copii ( 2 copii - 4 și 10 ani ), blocul fiind preponderent locuit de oameni in varsta. Au mai fost 2 familii care pe parcurs s-au mutat. Mai nou, vecina de sub noi ne taie calea și ne face scandal în fata blocului pe diferite motive: ca aude copiii în casa, ca îl aude pe sot când merge apăsat, ca aude ea chipurile când da cu ușile în apartament, ca mai bagam cateodata la spălat la 10 seara masina de splat vase ( deși ea zice ca doarme în bucătărie). Ne acuza ca râșcâim cu scaune pe parchet noaptea deși i-am zis foarte clar ca noi noaptea dormim. Îmi strigă inclusiv faptul ca azi noapte la 1.30, când s-a pus vijelia, am ieșit pe balcon sa îmi strâng rufele sa nu mi le zboare vântul și ca a deranjat-o când am închis sita la balcon. Este normal asa ceva? Suntem o familie cât se poate de normala cu serviciu, copii la grani și scoala, acum pe vacanta stau la bunici când suntem noi la serviciu. Trebuie sa stam smirna în propria casa? Nu suntem oameni gălăgioși și suntem oameni destul de pașnici. Sa interzic copilului meu sa mai rada sau sa se mai joace? Soțul sa plutească în aer ca să nu se mai audă mergând? Noua ne spusese doamna dr la care am cumpărat apartamentul de vecina de sub ca este foarte "sensibila" și ca a acuzat-o și pe dumneaei de "n" lucruri și bătea mereu la ușa, dar nu credeam asa ceva...am crezut ca exagerează dumneaei. Ne tine tot timpul calea și ne zice ca ea are palpitații și nu suporta niciun zgomot. Oare sa respiram avem voie? Ce putem sa facem în acest sens? Adică ce ar putea dumneaei sa "ne faca"? I-am zis ca dacă nu este mulțumită, sa ia legătura cu persoanele abilitate, ca asa este traiul la bloc...se mai aud și zgomote cum și noi auzim de la alții.

Mulțumesc frumos!
Beneficii delegare.

Bună ziua! Desi in CIM am specificat locul fix de munca, in fiecare an sunt trimisa câte 4-5 saptamani sa țin locul altor colege când pleacă în concediu ( angajare pe un post diferit fata de ce am eu trecut în CIM ) fără sa fiu intreabata dacă doresc acest lucru, cu modificarea programului de lucru și fără sa semnez vreun act aditional. Doream sa va întreb dacă pentru aceste delegări ( în aceiași localitate ) legea prevede vreo facilitate financiara, gen diurna.

Mulțumesc frumos!