avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters83761

Activitate ContSters83761

Răspuns la discuția neexecutare contract
Am crezut ca din marea familie virtuala este cineva dispus cu un sfat.Sarbatori fericite !
Buna ziua .va rog un sfat daca se poate.Am incheiat cu o societate comerciala un contract de vanzare cumparare prin care aceasta se obliga ,conform contractului ,sa livreze o lucrare la o anumita data.Intrucat sunt pus deja in intarziere prin nerespectarea de societate a termenului,nu-l mai gasesc pe administrator,am platit deja si un avans substantial, pe ce cale pot recupera prejudiciul si eventual solicitare daune moorale?Pelatura penala cu plangere art 215 c.p si constituire parte civila ,sau deschiderea unei actiuni in pretentii cu timbrarea acesteia? Cred ca sun avantaje si dezavantaje in ambele situatii.Multumesc.
Răspuns la discuția casa veche cazuta
Nu se intampla nimic , doar puteti incasa o amenda de 5000 Ron pt. construire fara autorizatie.Legea 50/91 mai arata ca pt. orce constructie asezata pe fundatie este necesara aceasta autorizatie.Oricum aveti nevoie si in perspectiva conectarii la utilitati.Drumul cunoscut e cel mai scurt..de ce sa va complicati?
Răspuns la discuția casa veche cazuta
Mergeti cu incredere la primarie ,la biroul urbanism si acolo solicitati intocmirea unui proces -verbal de casare a vechii locuinte care s-a degradat (a pierit) datorita vechimii si uzurii in timp.Puteti ,la nevoie, sa faceti constatarea la fata locului inpreuna cu functionarii primariei.Dupa intocmirea pv. si achitarea inpozitului pe perioada respectiva ,solicitati scoaterea de pe rol a casei
Răspuns la discuția casa de gradina
Multumesc pt. raspunsul prompt,mai doream sa intreb daca aceasta casuta este livrata de un furnizor care are proiect de constructie si o monteaza pe fundatie , sun tot aplicabile prevederile L 50 ?
Discuție casa de gradina
Buna seara.Doresc sa stiu daca pt .o casuta de lemn neconectata la utilitati ,montata pe fundatie,am nevoie de autorizatie de constructie si daca se plateste impozit .Ce act normativ ma poate lamurii?
Răspuns la discuția furt si cazier
Va rog sa mai recititi bine raspunsul meu unde am aratat in ; ; sansele ...Nu confundam amenda administrativa cu cea penala .In baza de date a politiei va ramane aceste identificari,iar daca parchetul dispune NUP.,si rezolutia nu este atacata ,precum si in baza conduitei dvs. se va linistii totul.Orice rezolutie NUP nu va apare in cazier .Pana acolo depuneti toate demersurile .si colaborarea in acest caz.Daca lucrurile se dezvolta va sfatuiesc sa angajati un avocat.
Răspuns la discuția furt si cazier
Atunci cand mergi la cumparaturi ,trebuie sa-ti armonizezi bugetul cu valoarea produselor pe care vrei sa le achizitionezi.Faptul ca ai constatat la casa ca suma produselor depaseste bugetul tau ,trebuia sa renunti la produsul ce depaseste suma disponibila ,existand procedura returului.Cat priveste solicitarea de a platii contravaloarea obiectelor dupa ce s-a dovedit intentia de a sustrage produsele ,este o poveste ,sau ceva neadevarat in cele postate.Juridic stai asa:
1 Prejudiciul fiind in suma mica si integral recuperat ,sunt mari sanse sa ;beneficiezi ; de o amenda administrativa care nu se va trece in cazier,avand in vedere si ca sunteti fara cazier.
2 Vei putea depune actele pt sustinerea examenului de obtinerea permisului de conducere.
3Citatie va fii si functie de rezolutia parchetului se va incheia aceasta cauza.Succes si multa atentie ca e mare pacat........
Răspuns la discuția legea 202/2010
Am crezut ca ratiunea aparitiei legii micii reforme in justitie este scurtarea proceselor ,nu numai a termenelor .Legea noua intrata in vigoare produce efecte pentru viitor .O hotarare pronuntata dupa intrarea in vigoare a legii de ce nu se raporteaza la noua lege ? Poate pt. una din parti se poate considera aplicarea legii mai favorabile.Va multumesc mult.
Discuție legea 202/2010
Buna ziua.Va cer sprijinul pt. a putea intelege corect prevederile specifice din L202/2010.Conform prevederilor legii art xxiv ,hotararile pronuntate in cauze penale inainte de intrarea in vigoare a legii raman supuse cailor de atac.Laalin.2 distingem ca procesele in curs de judecata la data schimbarii competenteiinstantelor(??) vor continua sa fie judecate de acele instante............aplicandu-senumai cauzelor cu care instantele au fost sesizate dupa intrarea in vigoare a prezentei legi.Intrebarea mea este daca procesul este in derulare inainte de aparitia acestei legi ,nu s-a pronuntat hotararea ,dar se va face dupa aparitia legii sunt aplicabile prevederiledin art 39 278^1 hotararea jud.pronuntata conf.alin 8 este definitiva ? sau mai este supusa recursului.Am vazut mai multe interpretari si doresc sa stiu cum este corect.Va multumesc !