Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Va multumesc pentru raspuns. Din spusele administratorului, inundatia a venit de la instalatia vecinului de la 3. Vecinul de la 2 s-a apucat insa sa faca petitii pe la primarie ca asociatia nu i-a dat adeverinta sau constatare.
BogdanGri a scris:
Buna ziua
Exact cum v-am spus. Asociatia nu este obligata sa raspunda asiguratorului si nici sa stabileasca cine este vinovat pentru paguba. Vecinul de care vorbiti sau altul.
In schimb, asociatia are obligatia sa intretina partile comune si va poate confirma dvs daca solicitati acest lucru in scris daca avaria a fost la o parte comuna sau nu.
Asociatia nu are deci obligatia de a face ancheta si a stabili cine este vinovat. Ea poate spune numai daca avaria este de la parte comuna sau nu.
Daca asiguratorul va cere o declaratie prin care sa se stabileasca vinovatul atunci nu aveti ce face, nu puteti obliga asociatia sa faca acest lucru.
Deci, ce anume va cere asiguratorul?
Adeverinta din partea asociatiei de proprietari sau declaratii din partea a 2 martori din care sa reiasa data si cauza producerii daunei (nr apartament vinovat si numele proprietarului acestuia);
Adica ceva ce n am putut procura!
Cred ca Asociatia ar trebui sa fie abilitata sa confirme situatii de acest gen.
Am locuit in locuri in lumea asta unde Asociatia trimite un mesaj de genul 'avem infiltratii de apa in apart X - trebuie sa verificam, cand sunteti acasa' si asta era tot! Nu discutii cu vecinii, nu 'da l in judecata', nu martori, nu declaratii!
Asociatia (cu instalator, cu cine voia ea) verifica si face un raport, adeverinta ceva - iar asiguratorul plateste si eventual recupereaza.
Adica de ce sa fie asa de complicat cand un simplu art de Legea ar putea simplifica totul!
Buna ziua
Exact cum v-am spus. Asociatia nu este obligata sa raspunda asiguratorului si nici sa stabileasca cine este vinovat pentru paguba. Vecinul de care vorbiti sau altul.
In schimb, asociatia are obligatia sa intretina partile comune si va poate confirma dvs daca solicitati acest lucru in scris daca avaria a fost la o parte comuna sau nu.
Asociatia nu are deci obligatia de a face ancheta si a stabili cine este vinovat. Ea poate spune numai daca avaria este de la parte comuna sau nu.
Daca asiguratorul va cere o declaratie prin care sa se stabileasca vinovatul atunci nu aveti ce face, nu puteti obliga asociatia sa faca acest lucru.
Deci, ce anume va cere asiguratorul?
Adeverinta din partea asociatiei de proprietari sau declaratii din partea a 2 martori din care sa reiasa data si cauza producerii daunei (nr apartament vinovat si numele proprietarului acestuia); din partea asociatiei de proprietari sau declaratii din partea a 2 martori din care sa reiasa data si cauza producerii daunei (nr apartament vinovat si numele proprietarului acestuia);
De la Primarie, department Asociatii Proprietari
Adeverinta din partea asociatiei de proprietari sau declaratii din partea a 2 martori din care sa reiasa data si cauza producerii daunei (nr apartament vinovat si numele proprietarului acestuia);
Notarul public are obligaţia să desluşească raporturile juridice dintre părţi cu
privire la actul pe câre vor să-l încheie, să verifice dacă scopul pe care îl urmăresc este în
conformitate cu legea şi să le dea îndrumările necesare asupra efectelor lui juridice.