avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate mircea15032007

Activitate mircea15032007

Buna seara , nu a primit decizie de încetare a c.i.m l-au lăsat în așteptare chipurile cursa care o făcea au pierdut-o și că îi vor da alta cursa rămânând sa il sune ulterior . Soțul daca a văzut că nu il suna nimeni a sunat el asacacaflat de la soția patronului că i-au inchis contractul de 2 saptamani si ca sa se duca sa semneze decizia . Motivul pentru care să încheiat contractul de muncă, nu notificare nu preaviz .
Aici a fost o minciună cursa nu au pierdut-o deoarece soțul z aflat că au angajat pe altcineva !
Cornel Vasile a scris:

Sotul dvs a primit decizia de incetare a c.i.m.?

Incetarea unui c.i.m. poate avea loc si fara preaviz anumite situatii.

Buna seara , soțul meu lucra la o companie de transport marfa cand sa intors din cursa ia spus că să ia ce are in masina deoarece a pierdut cursa pe ruta Bucuresti-Deva-Bucuresti . După 2 saptamani fara sa fie anunțat, notificat ii închide contractul de munca . Dacă el nu suna nu știa că este concediat . In baza carei legi a fost concediat fara preavizul de 20 zile ? In luna noiembrie a avut covid a trebuit să stea izolat , a anunțat cele întâmplate, soția patronului a spus că ea nu are nevoie de concediul medical că este multă birocrație și că, ea ii da salariul normal . Acum intreb si eu legea este doar pentru prosti ? Dacă eu as vrea sa plec fara sa spun șefului nu mi-ar da voie fara preaviz dar el are voie să îmi închidă contractul fara preaviz si modificarile de rigoare ? Multumesc .
Bună ziua, mătușa mea locuiește în Italia cu băiatul vitreg, mătușa se pare ca este imobilizata la pat și după discuțiile telefonice are și problema mentala adică nu mai este conștientă nu mai știe ce a făcut cu actele. În aceasta situație ce se poate face. Băiatul vitreg spune ca, au vorbit la consulat și nu poate trimite pe nimeni acasă sa poată face o procura.
Discuție acte auto
Buna ziua ,
Sotul meu a avut acum 15 ani in urma un autoturism , autoturismul a fost dat la remat dupa care nu l-a mai interesat deoarece a fost plecat . Actele si placutele le avea in boxa mamei lui , acolo a spart cineva boxa si se pare ca au fost luate acele acte si placutele masinii . Acum 13 anu am radiat masina de la fis in baza procesului verbal de predare la remat .Dupa 15 ani primesc doua amenzi din Franta precum ca , am circulat cu viteza . Ce pot face si unde sa ma duc sa scot din evidenta politiei aceasta masina . Am trimis autoritatilor franceze contestatia pentru amenda impreuna cu actele care dovedesc ca autoturismul nu mai exista . Va multumesc .
Buna ziua ,
Cand mi-am renovat apartamentul am camuflat ( imbracat in rigips) toate tevile de la colorifere le din apartament . Stand de vorba cu cineva referitor la costurile pentru partile comune in care intra si tevile in apartament mi-a spus ca exista o lege prin care cei care au tevile izolate sunt scutiti de plata . Ce stiti despre asta . Multumesc
Buna ziua tuturor de pe forum ,
Am o propunere din partea unei cunostinte care este stabilita in Germania si care se ocupa cu diverse lucrari in constructii . Aduce oameni din Romania pentru lucru in domeniul constructiilor si amenajari interioare . Propunerea ei este urmatoarea : sa lucram cu firma mea , personalul pe care il angajaza sa fie angajatii mei cu contract si asigurare medicala . Ce trebuie sa fac care sunt pasii . Am uitat salariile , taxele catre stat vor fi suportate de catre ea .
Buna ziua si bine v-am regasit . Nu am mai intrat de mult timp pe site-ul dumneavoastra . Astazi am o intrebare pentru dumneavoastra care sincera sa fiu nu am inteles cum este aplicata .
Eu am o proprietate cumparata in anul 2002 , in anul 2004 am mai cumparat impreuna cu actualul sot o casa la tara . Intrebarea mea este cum mi-se impoziteaza mie ceea de a doua proprietate ? Eu platesc deja un impozit pentru aceea casa ! Am primit de la administratie o adresa prin care ma anunta ca am de plata impozitul la casa 139 ron , am ramas cam blocata deoarece vecina mea care are si ea tot doua camere are 85 ron . Impozitul la ceea de a doua casa este 60 ron cum au calculat ei de au ajuns la suma de 139 ron . Multumesc
Stimati domni , vreau sa stiu si eu cum pot sa intru in posesia contractului colectiv de munca la nivel international ( vreau sa stiu daca este stipulat in contractul de munca ca , in cazul disponibilizarii angajatilor din motive de neplata a salariilor , salariatii au drept la salarii compensatorii si cate ) . Lucrez la o firma de transport ca sofer , dupa cum stiti in industria auto nu se misca nimic nu sunt vanzari asa ca noi stam si somam , astazi am primit telefon de la patron ca sa ma duc sa imi dau demisia . Nu vreau sa imi dau demisia pur si simplu deoarece din 80 de soferi in firma am ramas doar 3 si din cate stiu eu toti soferii de pe Bucuresti care si-au dat demisia au luat salarii compensatorii in mare parte din ei au luat 3 salarii iar alti au luat 6 salarii . Cel care a luat 6 salarii era seful nostru dar incadrarea lui era tot ca sofer , din moment ce el a cerut 6 salarii eu cred ca a citit acel contract colectiv .
V amultumesc pentru promptitudine cu care mi-ati raspuns . Situatia sta in felul urmator : in anul 2002 cand am cumparat casa fostul proprietar si-a facut anumite modificari in casa si anume : a scos usa de la bucatarie , a separat balconul care avea legatura bucataria cu sufrageria si a daramat peretele unei dedarale de pe hol . Anul acesata in luna mai am schimbat geamurile de termopan deoarece erau de proasta calitate , mi-am izolat peretii interiori la balcon , mi-am zugravit casa . In luna August am primit la posta o recomandata din partea asociatiei nu i-am dat importanta iar astazi au venit de la primarie doua doamne care au cerut sa fie lasate sa intre sa vada ce modificari au fost facute in apartament pentru ca au o sesizare din partea asociatiei . Binenteles ca le-am lasat sa intre deoarece nu au acest drept dupa cate stiu eu nici politia nu are dreptul sa intre la tine in casa decat cu mandat . Am dreptate sau nu ? Daca nu au fost lasate sa intre in casa atunci mi-au lasat la usa o adresa prin care ma invita la primarie . Ce ma sfatuiti sa fac ?
BUNA ZIUA , IN LUNA MAI M-AM HOTARAT SA SCHIMB GEAMURILE DE LA BALCON DEOARECE ERAU DE PROASTA CALITATE IAR IARNA ERA CA AFARA , TOTODATA AM SI IZOLAT PERETII BALCONULUI PE DINAUNTRU .