avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate B.E.C. ARION

Activitate B.E.C. ARION

concediile medicale pentru incapacitate temporara de munca nu se inregistreaza in revisal!
Răspuns la discuția Ordonanta 30/2011
Este vorba despre dobinzi si penalitati accesorii aferente obligatiilor fiscale principale restante la data de 31 august 2011, deci cele de la ANAF.
Răspuns la discuția registre contabile obligatorii
registrul de casa, registrul de gestiune zilnic
Răspuns la discuția Anexa 14 pentru somaj
conform legii 76/2002 actualizata la 2011 ART. 34
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
si raportat la acelasi articol adaugit la lit c) indice(1^1):
- La stabilirea perioadei de 24 de luni, prevãzutã la alin. (1) lit. a), nu se iau în calcul:
a) perioada de suspendare a raporturilor de muncã sau de serviciu, cu excepţia perioadei de incapacitate temporarã de muncã în care plata indemnizaţiei se suportã de unitate, conform legii*);
In concluzie perioadele de suspendare potrivit codului muncii la art 51 alin (1) lit a) - concediul pentru cresterea coplilului in virsta de pina la 2 ani..., nu se iau in calcul la intocmirea anexei 14; deci se completeaza descrescator de la ultima luna lucrata si pina la constituirea celor 12 luni din ultimele 24 LUCRATE astfel:
ultimul angajator va completa o anexa pentru perioada
01.11.2011- 19.11.2011
01.10.2011- 31.10.2011
celelalt angajator va completa pentru perioada
01.12.2009 - 21.12.2009
01.11.2009 - 30.11.2009
.
.
si tot asa pina se intrunesc 12 luni.
Lunile in care stagiul de cotizare nu este complet se intregesc cu stagiul din luna 13 descrescator.
Fiecare angajator este obligat sa isi completeze anexa sa pentru perioada in care ati lucrat.
Sper sa va fie de folos.
Răspuns la discuția Salariat pensionat
adelaida_07 a scris:

Este corect cum a procedat angajatorul. Chiar daca dreptul la pensie a fost deschis cu luna iulie pensia va fi platita cu data la care angajatorul a dat decizia de incatare a CIM, decizie care trabuie depusa la Casa de pensii

Decizia de incetere a CIM pentru limita de virsta se emite de catre angajator la data la care angajatul indeplineste conditiile de pensionare conf art 56 alin (1) lit c) data la care CIM inceteaza de drept; in concluzie munca prestata de la data indeplinirii cumulative a conditiilor de virsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare este in afara legii fara a se intocmi alt CIM.
Răspuns la discuția Salariat pensionat
MIRELAIONICA a scris:

laur67 a scris:

Trebuie sa mergeti la Casa de Pensii cu decizia de incetare a CIM pentru limita de virsta si adeverinta de vechime de la ultimul angajator pentru intocmirea dosarului de pensionare.
Cam atit !

Dosarul de pensionare a fost întocmit, în decizia de pensionare scrie că plata drepturilor se va face cu data de 06.07.2011. ori eu la contabilitate am primit decizia acum pe 01.11.2011.


Haideti sa lamurim problema : care decizie ati primit-o pe data de 01.11.2011
Răspuns la discuția declaratii lunare
OG 30/2011 a modificat numai optiunea depunerii D112
Începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2011, Declaratia 112 se depune trimestrial de catre urmatorii platitori de venituri din salarii si asimilate acestora:
- asociatii, fundatii sau alte entitati fara scop patrimonial, persoane juridice, cu exceptia institutiilor publice, care în anul anterior au avut un numar mediu de pâna la 3 salariati inclusiv;
- persoanele juridice platitoare de impozit pe profit care, în anul anterior, au înregistrat venituri totale de pâna la 100.000 euro si au avut un numar mediu de pâna la 3 salariati inclusiv;
- persoanele juridice platitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care, în anul anterior, au avut un numar mediu de pâna la 3 salariati inclusiv;
- persoanele fizice autorizate si întreprinderile individuale, precum si persoanele fizice care exercita profesii libere si asocierile fara personalitate juridica constituite între persoane fizice, care au, potrivit legii, personal angajat pe baza de contract individual de munca
Totodată, persoanele şi entităţile care au obligaţia depunerii trimestriale a declaraţiei pot opta pentru depunerea lunară a acesteia. Opţiunea se manifestă prin depunerea la organul fiscal competent a unei declaraţii (D010) privind opţiunea, până la data de 31 ianuarie inclusiv.
Pentru celelalte declaratii D100 si D300 se pastreaza obligatia rezultata din vectorul depus anterior modificarilor aduse de OG 30.
Răspuns la discuția Salariat pensionat
Trebuie sa mergeti la Casa de Pensii cu decizia de incetare a CIM pentru limita de virsta si adeverinta de vechime de la ultimul angajator pentru intocmirea dosarului de pensionare.
Cam atit !
Răspuns la discuția Plangere contraventionala
Plingerea trebuie sa fie facuta in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal si se depune personal impreuna cu copia acestuia la judecatoria in raza caruia isi desfasoara activitatea organul emitent. Dupa care obtineti un certificat de grefa al dosarului, pe care o depuneti personal in copie la registratura organului emitent cu semnatura de primire.
Nu riscati sa o depuneti cu posta aceasta poate intirzia ......
Răspuns la discuția Fisa post
Fisa postului este anexa la contractul de munca si trebuie sa fie adusa la cunostinta angajatului cel tirziu la data semnarii cim si respectarea acesteia reperezinta obligatia angajatului prevazuta la art 39 alin. (2) lit a) din CM.
Angajatorul poate modifica fisa postului pe parcursul derularii si executiei CIM de cite ori aceasta se impune cu obligatia informarii angajatului. Fisa postului este completata de regulamentul de ordine interioara; angajatorul are obligatia de a aduce cunostinta angajatilor prevederile regulamentui de ordine interioara conform art 243 alin (2) CM, iar modificarea regulamentului este supusa tot procedurilor de informare.
In concluzie nu ati fost victima unui abuz din partea angajatorului.