avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate SAlinusha

Activitate SAlinusha

Răspuns la discuția Taxa timbru judiciar
Imi puteti spune unde mai exact sepot achita in numerar aceste taxe? Administratia financiara , oficii postale , primarii ? Daca doresc sa fc plataon-line de unde pot afla contul in care pot face plata ?
Va multumesc!
Bua ziua!
In urma unui proces civil am primit o hotarare judecatoreasca si ulterior un titlu de executare silita pentru recuperarea sumei de 1848 lei de la o persoana fizica. Executorul judecatoresc pe langa alte acte imi cere achitarea unor taxe judiciare de timbru in valoare de 10 , respectiv 14 lei si a unui timbru judiciar in valoare de 0,45 lei. Problema este ca eu locuiesc in Bucuresti , iar executorul judecatoresc , debitorul dar si instanta de judecata sunt in Iasi . Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa achit aceste 3 taxe?
Va multumesc !
Discuție luare in spatiu
Buna seara ,
Am cumparat un apartament pe numele mamei mele eu avand o procura prin care eram imputernicita in acest sens .
Mama mea este in ca in strainatae si nu poate ajunge prea curand in tara dar doreste sa ma ia in spatiu la adresa noului apartament.
Ce pot sa fac in acest sens? Am inteles ca acea procura nu are valabilitate si pentru acest lucru.
Se poate lua in spatiu printr-o declaratie /imputernicire /procura trimisa de la ambasada/consulatul Romaniei din tare unde locuieste acum mama mea?
Va multumesc!
Am uitat sa mentionez , eu am domiciliul (din cartea de identitate )in Suceava , hotararea a fost emisa de Judecatoria Iasi deoarece eu la acel moment locuiam in Iasi si acolo s-a produs si incidentul. Acum insa locuiesc in Bucuresti dar voi avea mutatia in Bucuresti abia peste 1 luna.
Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa ma adresez unui executor dintr-un anumit judet .
Va multumesc!
Buna ziua!
Am lucrat ca analist credit la o firma de creditare .In aceea perioada am intocmit un dosar de credit si am dat unui client niste produse electronice.Ulterior am aflat ca adeverinta de salariu era falsa si am fost "fortata" sa achit contravaloarea produselor(neglijenta in serviciu) .
Am chemat in instanta persoana respectiva si dupa aprox 2 ani am obtinut o hotarare judecatoreasca prin care respectiva persoana este obligata sa-mi restituie contravaloarea produselor .
Am facut o cerere de investire cu formula executorie si am primit de la Judecatorie o comunicare de incheiere de investire cu formula executorie civila.
Acum nu stiu care este urmatorul pas , care este procedura in aceste cazuri , ce nume trebuie sa fac pentru a-mi recupera banii.
Va multumesc!
Buna seara!
Am lucrat ca analist credite intr-un magzin de electrocasnice. Chiar in prima luna cand am fost anagajata datorita faptului ca seful direct nu s-a ocupat de trainingul angajatilor si nu ne-a prezentat procedurile am facut un dosar de credit prin telefon cu ajutorul unui coleg care insa a omis sa-mi spuna ca trebuie sa astept un raspuns pe mail dupa ce mi-a aparut ca dosarul e aprobat .Din acest motiv am dat bunurile clientului in baza actelor pe care mi le-a prezentat.
Ulterior am aflat ca dosarul nu s-a mai finantat deoarece actele erau false(adeverinta de salariu falsificata si declaratie falsa cu privire la datele declarate) .Am incercat sa dau de client sa rezolvam pe cale amiabila dar am aflat ca e plecat din tara. Deoarece firma nu si-a asumat raspunderea am platit bunurile care au fost date clientului si am depus o plangere
la politie .S-a intocmit un dosar penal , am fost chemata de cateva ori pentru declaratii. Mi s-a zis ca stampila era furata ca firma respectiva s-a desfiintat si cel care a adus adev falsa e plecat din tara si nu au ce sa-i faca , nu au reusit nici sa recupereze bunurile , nici sa dea de cel acuzat. Credeti ca mai este vreo sansa sa recuperez banii pe care i-am pierdut? Exista vreo posibilitate ca persoana respectiva sa raspunda pentru ce a facut? In cat timp se prescrie aceasta infractiune ?