avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Activitate adilau

Activitate adilau

Buna ziua,

Am nevoie de sfat,va rog sa ma ajutati

Am luat un credit in franci elevetieni de la Volksbank in 2008 si am girat cu un imobil(casa parintilor) si am primit o instiintare cum,ca creditul a fost declarat scadent anticipat.
Am fost la banca si mi-au propus 3 variante:
-vanzare amiabila a imobilului
-10% din valoarea creditului scadent--8800franci+6 luni de plata la sange a ratelor--dar nu am nicio garantie ca se va relua ratele normal sau se va trimite spre executare.
-executare

Ce ma sfatuiti sa fac,am citit si primul post,eu inca sunt in faza de a ma "gandi" la propuneri.

Multumesc
Răspuns la discuția Deschidere firma
Da,sunt de acord,doar ca anumite,sau cea mai mare parte din produse nu se plateste vama,pentru ca nu depaseste valoarea de 50 de dolari.
Eu nu comand de la un anumit supplier..comand de la mai multi si poate ca nu depasesc 50 de dolari /furnizor ca sa platesc vama.
In acest caz ce se poate face?
Buna seara si LA MULTI ANI!
O intrebare:
-vreau sa-mi deschid o firma care se ocupa cu comercializarea accesoriilor pentru telefoane mobile.
Daca comand de pe EBAY--eu trebuie sa platesc tranzactia inainte(asa se procedeaza)--ei nu-mi trimit factura--eu cum pot sa ma justific in fata legilor din Romania?
Vreau sa-mi explicati cum se procedeaza in acest caz.
Multumesc anticipat.
Discuție Lamurire
In urma cun 2 ani am achizitionat un ap cu 2 camere.
L-am platit integral si am asteptat sa ma mut...dar nu s-a intamplat nici in ziua de azi.
Intamplator am aflat ca firma cu care am facut contractul este in insolventa

Inca un amanunt..am inteles ca o banca(banca de unde a scos bani tipul) urmeaza sa preia cladirea + pamantul si mentionez ca nu am CF.

Ce se va intampla in continuare,voi mai putea sa-mi recuperez bani,voi ramane doar cu apartamentul neterminat,daca va veni un alt contractor,se va tine cont de antecontractul pe care l-am incheiat cu celalalt...nici nu mai stiu ce sa intreb?!

Sper ca am fost destul de explicit..



Buna,
Daca sotia a terminat anul II de doctorat la Universitatea Tehnica Cluj,dar a intrerupt 2 ani cu cerere,mai poate beneficia de adeverinta de la decanatul facultatii pentru reducerea acordata la infiintarea unei societati.

Multumesc
Sotia mea este insarcinata cu gemeni,am inteles ca Boc propus ceva lege prin care parintii de gemeni s-ar putea sa beneficieze de plata pt fiecare nou-nascut (600+200) adica 1600 lei in cazul meu sau la tripleti 2400...etc.
Este cineva pus in tema cu acesta situatie,pot afla ceva concludent?
Asta pornind de la premisa salariului minim.
Răspuns la discuția tva de 5%
Vanzatorul este firma srl, deci banuiesc ca este juridica,nu?
Discuție tva de 5%
Spre ex eu am achizitionat un ap nou in cluj l-am platit in totalitate iar tva-aul a fost de 19%,dar nu am inca contract numai antecontract,pt ca ap nu este gata.Tin sa precizez ca este primul ap luat nou, eu ar trebui sa vb cu vanzatorul despre tva de 5%,adica sa-mi dea inapoi 14%din cel de 19 pe care l-am platit in august.