Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii și limitele rezonabilității în deciziile ANAF referitoare la reîncadrarea unor cheltuieli. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru credit neachitat
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru credit neachitat

Am facut un credit la Volksbank unde am girat cu apartamentul. Au aparut probleme, rate neachitate, etc, credit declarat scadent si dat spre executare silita. La ultima intelegere cu banca s-a incheiat un acord d plata doar pentru 6 luni dupa care urma sa-i contactez in vederea gasirii o solutie de catre banca pentru a continua plata sumei ramase. Cu toate ca eram cu plata la zi dar creditul fiind declarat scadent, banca a vandut creditul la Rabon Solution la doua zile dupa incheierea acordului. Rabon nu accepta plata in rate a sumei de 9500 franci elvetieni iar eu nu dispun de acesti bani, singura posibilitate fiind de a plati lunar o suma de bani. Mentionez ca valoarea locuintei care este drept garantie, este de cateva ori mai mare dacat suma care mi-a ramas de achitat. Ce posibilitati am in acest caz ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: adilau , utilizator 15:25, 2 Ianuarie 2015
Rabon cred ca va accepta plata esalonata, pina la urma, pentru ca executarea silita a locuintei este foarte greoaie. Daca se va intimpla pina la urma sa treaca la executare silita va trebui sa obtina incuviintarea executarii silite ( mai nou se pare ca si aceasta este supusa apelului). Dupa care veti inainta o Contestatie la executarea silita, concomitent cu o Cerere de suspendarea executarii silite. Apelati la avocat. Se pot invoca: clauze abuzive, coproprietatea, impreviziunea etc.
Buna ziua,

Am nevoie de sfat,va rog sa ma ajutati

Am luat un credit in franci elevetieni de la Volksbank in 2008 si am girat cu un imobil(casa parintilor) si am primit o instiintare cum,ca creditul a fost declarat scadent anticipat.
Am fost la banca si mi-au propus 3 variante:
-vanzare amiabila a imobilului
-10% din valoarea creditului scadent--8800franci+6 luni de plata la sange a ratelor--dar nu am nicio garantie ca se va relua ratele normal sau se va trimite spre executare.
-executare

Ce ma sfatuiti sa fac,am citit si primul post,eu inca sunt in faza de a ma "gandi" la propuneri.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita apartament Adrian-Gheorghe Adrian-Gheorghe Buna seara. Va rog sa-mi spuneti si mie care este procedura legala sa opresti o executare silita. Mentionez ca am achzitionat un apartament cu franci elvetieni ... (vezi toată discuția)
Executare complicata actual actual Buna ziua, ma numesc Tudor Dan sunt din Alexandria, jud. Teleorman si am o problema mai complicata, la care sper sa primesc un raspuns pe acest forum. Prima ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca melailie melailie buna seara. va rog daca se poate sa ma ajute cineva sa imi dea o sugestie sau un sfat in legatura cu problemele pe care le am cu volksbank. in luna aprilie ... (vezi toată discuția)