avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate frantzmusa

Activitate frantzmusa

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Un salariat care este incadrat la o institutie publica, cu contract individual de munca si care beneficiaza de spor pentru conditii de munca in suma de xxx lei este detasat in cadrul altei institutii publice pe o perioada de 6 luni. Institutia la care este detasat este subordonata institutiei de la care salariatul este detasat. Salariatii institutiei la care acesta este detasat nu beneficiaza de spor pentru conditii de munca. Tanand cont de faptul ca salariatului detasat i se acorda drepturile mai favorabile, dar si de faptul ca prin detasare se modifica locul de munca, iar sporul pentru conditii de munca se acorda pentru anumite conditii de munca, este legal ca institutia la care salariatul detasat sa ii acorde in continuare acest spor pt conditii de munca ?! Doresc sa mi se precizeze si prevederile legale pro/contra.
Mai mult am gasit in Legea nr.283/2011 art. 12 alin.2 in care se mentioneaza ca: „Sporurile pentru condiţii de muncă prevăzute de Legea cadru nr.284/2010, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă şi personalului nou-încadrat şi personalului ale cărui raporturi de muncă sau serviciu au fost suspendate în condiţiile legii şi care şi-au reluat activitatea în anul 2012, numai în măsura în care acesta îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii de muncă cu ale personalului care beneficiază de aceste sporuri din instituţia/autoritatea publică respectică, într-un cuantum egal cu cel stabilit pentru funcţiile similare în plată., precum si Decizia nr.1033 din 22.04.2010 a Curtii de apel Cluj Sectia comerciala si de contencios ad-tiv si fiscal cu mentiunea ca reclamantul este functionar public, dar principiul este acelasi. Va multumesc.
Răspuns la discuția cumul pensie cu salariul
proiectul nu s-a abandonat. In M.Of.208 din 09.06.2009 a aparut Legea 208 care respinge ordonanta de urgenta nr.230 din 2008
Sunt casatorita, nu am copii si am 2 frati. Parintii doresc sa imi lase mie apartamentul in care ei locuiesc, fara ca ceilalti doi frati ai mei si nici sotul meu sa beneficeze de acest apartament, dupa moartea lor.Mentionez ca eu sunt singura care participa la intretinerea parintilor, medicamente, mancare, bani, etc.. Care este formula cea mai convenabila pentru mine.
va multumesc pt raspuns
Lucrez intr-o institutie publica, sunt angajata cu contract de munca pe durata nedeterminata de timp, nu sunt functionar public.
Sunt incadrata pe o functie cu studii medii, la resurse umane, iar anul acesta am luat licenta, specializarea stiinte juridice.
Am solicitat in scris la minister sa imi aprobe transformarea postului din studii medii in studii superioare. Adica din referent in consilier juridic.
Cei de sus mi-au raspuns ca imi aproba transformarea postului in studii superioare, dar ca trebuie sa sustin un examen. Acest lucru mi se pare incorect, deoarece nici in contractul colectiv de munca aplicabil la nivel de ramura si nici in OUG 10/2008 nu se specifica ca trebuie sa sustii un examen pentru a fi promovat de pe o functie cu studii medii in una cu studii superioare.
Apoi a 2-a nelamurire ar fi ca am o vechime in domeniul resurselor umane de peste 10 ani, iar la solicitarea de a transforma postul cu studii medii in studii superioare (consilier juridic gr.IV si nu debutant), nu mi s-a luat in calcul si vechimea dobandita pe studiile de nivel inferior cum se specifica in contractul colectiv de munca, reproduc in continuare art. din contractul colectiv de munca “ Pentru salariatii cu studii medii, sau superioare de scurta durata, care au absolvit studii superioare de specialitate, angajatorul poate aproba transformarea posturilor pe aceeasi linie profesionala conform studiilor absolvite in functie de necesitatile institutiei luandu-se in considerare jumatate din vechimea dobandita pe studiile de nivel inferior, dar nu mai mult de 5 ani, cu renegocierea corespunzatoare a salariului.”
Cei de la minister mi-au comunicat ca nu indeplinesc conditiile de specialitate de 2 ani cum prevede legea 514/2003 si ca trebuia sa solicit scoaterea la concurs a postului de consilier juridic debutant. Este legal acest lucru? Daca nu, va rog sa imi spuneti care este legislatia in domeniu....
Vechimea pe care o am in domeniul resurselor umane poate fi considerata ca vechime pe aceeasi linie profesionala?
Cum e legal sa fiu consilier juridic debutant sau gr.IV?