avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Activitate gana

Activitate gana

Exista demersuri facute pentru aplicare unitara a normelor legislative referitoare la includerea sau nu a normei de hrana in pensie de intretinere?
Multumesc anticipat!
grad profesional....inseamna specialitate? ce inseamna grad profesional?????????
care e diferenta dintre grad profesional si specialitate in contextul dezvoltarii carieiei?
Răspuns la discuția trepte de salarizare
treptele axista....doar, avansarea nu se mai face....
unii functionari sunt incadrati la nivelul treptei I, altii la nivelul treptei II, ceilalti la nivelul treptei III de salarizare....fiecare cum a prins si cum i-a fost norocul :)
Răspuns la discuția dispozitiv sentinta civila
....actiunea in instanta a avut doua capete de cerere....instanta s-a pronuntat doar asupra unuia dintre acestea. celalalt capat de cerere a fost respins doar in motivare, neregasindu-se in dispozitivul hotararii....
motivarea unei sentinte civile ce importanta are daca nu se regaseste in dispozitivul hotararii? motivarea produce vreun efect juridic? poate fi invocata intr-un proces ulterior?
multumesc!
procentul de 31,3% este reglementat in vreun act normativ?
o persoana care mai are de lucrat cateva luni pana la data cand sa poata sa isi depuna dosarul pt pensie anticipata, poate pt lunile astea ramase daca nu mai lucreaza sa plateasca contributia la casa de pensii?
Discuție functii publice
in afara de legea161 in ce act normativ sunt perevazute functiile publice de conducere si repartizarea acestora in cadrul autoritatilor locale si centrale?
Discuție poprire
s-a dispus infiintarea popririi de catre instanta de fond, din oficiu, pentru plata pensiei de intretinere.
intrebare: daca plata pensiei de intretinere trebuie sa se faca de la inceputul introducerii cererii de divort, cuantumul sumei poprite pentru recuperarea pensiei restante ce metoda de calcul are la baza?
stiu ca poprirea se face pana la 50% din veniturile salariatului, dar procentul de pana la 50% il stabileste firma care popreste sau exista in practica adoptata o metoda de calcul in acest sens?
multumesc!
daca un vecin i-a adus bagube altui vecin, acesta din urma se poate adresa parchetului ... facand o plangere peneala?
va multumesc!
as fi dorit sa ma ajutati si cu un temei legal pt raspuns...