avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate beatrice3108

Activitate beatrice3108

Buna ziua,

va retin atentia cu urmatoarea speta: In luna agust 2011, am parasit domiciliul conjugal impreuna cu fiul meu, eu fiind coproprietar al unui imobil din Buzau. In momentul in care am plecat,nu existau datorii aferente intretinerii pentru apartamentul respectiv. Singurul locatar al apartamentului din acel moment a fost fostul meu sot, care a acumulat o datorie de peste 6000 lei, reprezentand intretinere+ penalitati. In luna septembrie 2013, in urma partajului, apartamentul mi-a revenit mie, iar asociatia de proprietari sustine ca datoriile restante revin, sau sunt preluate fara drept de apel , noului proprietar. Este ridicol si strigator la cer: Dumnealor stiu cine a locuit acolo, stiu ca atata vreme cat am fost locatar al imobilului n-am avut datorii catre asociatie, datoriile fiind facute exclusiv in ultimii doi ani, asa cum rezulta din fisele de evidenta ale asociatiei,unde figureaza un singur locatar al imobilului, iar eu stiu ca acele datorii nu le-am facut eu, ci fostul sot, la fel de bine cum stiu si ei, cei de la asociatie. Ce este de facut in acest caz? Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Va multumesc!
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Am divortat si impreuna cu fostul sot ,detin un apartament. Fostul sot, a contractat in numele unei firme a carei administrator era, un credit pe care nu l-a mai rambursat si s-a trecut la executarea silita a administratorului. Administratorul firmei,detine si alte bunuri(masina, de ex) care poate fi executata. Mentionez faptul ca acel credit nu a presupus garantie imobiliara sau giranti. Facem partajul, iar banca, a emis o somatie de plata pe apartament si refuza sa-mi dea acordul pentru partajarea imobilului fara ca eu sa semnez cu ei un contract de fidejusiune. Motiveaza ca doar asa pot recupera creditul, care repet, nu a fost un credit cu garantie imobiliara sau giranti, ci un credit in baza unui cec emis de societatea in cauza drept garantie. Este motivata si legala pretentia lor? Trebuie neaparat sa semnez contractul de fidejusiune pentru ca banca sa-si dea acordul de partaj pentru imobilul pentru care a emis somatie de plata? Mi se pare ca e o nedreptate, o mojicie a bancii care ingradeste dreptul de proprietate. In urma partajului, fostul sot va primi sulta. De ce trebuie sa ma oblige sa inchei acel contract de fidejusiune? Nu inteleg, va rog sa ma ajutati! Va multumesc!
se poate face partaj voluntar pentru imobil cu impozit platit la zi,dar cu amenzi neachitate(de circulatie)? In certificatul fiscal apar aceste datorii, insa, tranzactionarea unui imobil este legata de datorii precum amenzi neplatite? notarul spune ca aceste datorii trebuiesc achitate pentru a putea fi autentic actul. Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat,o sugestie in urmatoarea situatie. Impreuna cu fostul meu sot,am avut o societate comerciala,a carei administrator am fost eu. Scriptic,pentru ca faptic, de firma s-a ocupat exclusiv dumnealui. Am divortat de 2 ani si m-am trezit executata silit cu parte din apartamentul pe care l-am detinut impreuna,dar care in urma partajului mi-a revenit in totalitate,pentru un litigiu comercial, un debit restant catre o societate comerciala,care,evident ma executa in calitate de administrator pe mine. La politia economica,in urma unui control ,exista o declaratie a fostului sot,in care recunoaste ca societatea in cauza a fost administrata exclusiv de el. Ma gandesc ca m-ar putea ajuta acest detaliu sa dovedesc ca eu n-am avut nicio legatura cu administrarea firmei. Societatea in cauza a fost dealtfel inchisa, dar in urma acesteia,au ramas multe datorii de sute de milioane de care aflu acum si pentru care sunt eu executata silit. Ce pot sa fac? Pot cumva sa intentez acestuia un proces in vederea transferarii raspunderii administrative si executarii silite a fostului sot,care a fost administratorul faptic al societatii? Ce ma sfatuiti sa fac? Exista vreo solutie? Va multumesc anticipat!
Inceputul a fost greu,nu a existat consens in ceea ce priveste divortul. Ulterior,am inteles amandoi ca aceasta este calea,dar actiunea de divort in contradictoriu fusese demarata. Am facut cerere modificatoare si am cerut instantei sa retina si sa judece procesul de divort de comun acord,fara motivare. In cererea modificatoare,am inscris ca punct si intelegerea noastra cu privire la apartament. Parerile sunt extrem de impartite: unii av. spun ca nu e bine,ca instanta va respinge acest punct,altii sustin ca e binevenita clarificarea cu privire la apartament si ca in acest caz,partajul nu se mai face. Avocatul meu,spune ca o data ce a fost demarata actiunea de divort,nu putem apela la un notar si ca cererea modificatoare ajuta si in ceea ce priveste timpul si in ceea ce priveste casa. Am apelat la dvs. in speranta ca ma puteti "lumina",pentru ca sunt extrem de dezorientata de opiniile diferite ale ...diferitilor avocati.
Va rog sa-mi spuneti,daca in cazul divortului consensual,prin dorinta libera si responsabila a partilor,un apartament proprietate comuna poate deveni proprietatea unuia sau altuia dintre soti,fara o alta actiune distincta,respectiv fara proces de partaj. Va multumesc! Astept respunsul dvs.
NU STIE NIMENI?
Contul este blocat de catre ANAF,angajatul a avut la un moment dat calitatea de administrator intro firma,firma a intrat in faliment si exista un titlu executoriu pentru recuperarea unui impozit forferar neachitat. Intrebarea si nedumerirea mea insa este urmatoarea: cum se poate ca anaful ,sa blocheze si sa dispuna pana la urma de un cont creat de o unitate cu titlu de garantie materiala a unui angajat? Cum pot eu ,unitate angajatoare,sa restitui banii retinuti cu titlu de garantie angajatului in atare situatie? CEC-ul,caci despre el este vorba,spune ca nu pot dispune de banii din cont(retragere sau transfer) acesta fiind blocat de ANAF,desi...oameni buni,banii aceea,nu reprezinta un venit al angajatului ,ci o garantie a unitatii angajatoare,o garantie de care angajatorul se poate folosi oricand....Va rog sa ma luminati!
ok,,dar angajatul caruia i-au fost retinuti bani cu titlu de garantie materiala,imi cere restituirea sumei.Ei ,banii,au fost retinuti cu titlu de garantie materiala conform legii si tot conform legii,eu ,angajator,trebuie sa restitui suma constituita ca garantie materiala ,la incetarea contractului de munca. Ce pot face? Exista un demers legal de deblocare a sumei cu titlu de garantie materiala pe care de fapt si de drept doar eu,angajator,o pot executa?