avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort consensual,impartire bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort consensual,impartire bunuri

Va rog sa-mi spuneti,daca in cazul divortului consensual,prin dorinta libera si responsabila a partilor,un apartament proprietate comuna poate deveni proprietatea unuia sau altuia dintre soti,fara o alta actiune distincta,respectiv fara proces de partaj. Va multumesc! Astept respunsul dvs.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
beatrice3108, utilizator
Cel mai recent răspuns: beatrice3108 , utilizator 16:15, 24 Iulie 2012
In cadrul actiunii de divort cererti si partajul ca un capat de cerere distict, apartamentul urmand a ramane unuia sau altuia cu plata unei sulte sau fara plata acesteia, dupa cum va intelegeti!
Ca o faceti in aceeasi actiune sau separat, taxa de timbru se plateste si pt acest capat de cerere care tot partaj se cheama ca e . Daca semnati un acord la mediator, puteti recupera taxa de timbru
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Da!Prin intelegerea dv-stra de comun acord!
In contextul in care exista disponibilitatea partilor de a adopta o anumita latura a divortului, cel consensual, de ce nu procedati la o cale mai simpla, cea a divortului in fata unui notar, cu intocmirea unui act de partaj prin care una din parti cedeaza in favoarea celeilalte cota ce o are in prorietate, cu sulta sau fara. Este o cale facila din toate punctele de vedere dar mai ales a timpului. Partajul incheiat se inscrie in CF. In momentul de fata orice cale ati alege exista taxe de platit.


Inceputul a fost greu,nu a existat consens in ceea ce priveste divortul. Ulterior,am inteles amandoi ca aceasta este calea,dar actiunea de divort in contradictoriu fusese demarata. Am facut cerere modificatoare si am cerut instantei sa retina si sa judece procesul de divort de comun acord,fara motivare. In cererea modificatoare,am inscris ca punct si intelegerea noastra cu privire la apartament. Parerile sunt extrem de impartite: unii av. spun ca nu e bine,ca instanta va respinge acest punct,altii sustin ca e binevenita clarificarea cu privire la apartament si ca in acest caz,partajul nu se mai face. Avocatul meu,spune ca o data ce a fost demarata actiunea de divort,nu putem apela la un notar si ca cererea modificatoare ajuta si in ceea ce priveste timpul si in ceea ce priveste casa. Am apelat la dvs. in speranta ca ma puteti "lumina",pentru ca sunt extrem de dezorientata de opiniile diferite ale ...diferitilor avocati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura divort amiabil Luminita78 Luminita78 Care este procedura pentru divort amiabil cu copil major? In cazul in care unul dintre parteneri cedeaza totul in favoarea celuilalt, cum are loc partajul? Ce ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez. ce trebuie sa fac? dorumid dorumid Am o casnicie de peste 20 ani, un copil major (student) si o sotie cu care nu ma mai inteleg si de care vreau sa divortez si sa fac si partaj. Pur si simplu nu ... (vezi toată discuția)